Zápasy - Junioři 01. 12. 2018, Ondřej Mach

JUN: Juniorka po vyrovnaném zápase zvítězila nad Vsetínem 4:3!

L i t v í n o v - Litvínovským juniorům se podařilo vítězně vstoupit do další části DHL Extraligy juniorů. Soupeř ze Vsetína se na domácí dokázal třikrát dotáhnout, na čtvrtou trefu Viedemanna už však odpovědět nedokázali. Bonusový bod z nadstavby ale získali hosté, neboť se jim podařilo ovládnout samostatné nájezdy.

N1, 30.11.2018, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Vsetínská hokejová
Litvínov mládež Vsetínská hokejová
4 3
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 2:1 - N 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Málek (Sachr) – Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Zetocha, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.


Reportáž


Do prvního utkání o pořadí v play-off vlétli domácí hokejisté opravdu s vervou, už v první minutě musel Málek čelit několika střelám. Vsetín však nezůstal pozadu a Pejsar si také připsal první zákroky, branku jsme však viděli na druhé straně. Jouza najel do pásma, poslal puk Svobodovi, který s přihrávkou vyčkal a našel volného Vojtěcha Kyselu, pro kterého už bylo lehké zasunout kotouč do prázdné branky. Ke slovu se poté dostali i hosté, Pejsar musel zasahovat betonem proti střele Vašenky. Další velké šance ale měli na svědomí domácí hráči. Nejprve po kombinaci neuspěl zcela sám před Málkem Bartoš a o chvílí později se hostujícímu brankáři podařilo vychytat i bekhend Jouzy!

Poprvé se vylučovalo na domácí straně, Kitzberger se nedobrovolně odebral na trestnou lavici za podrážení. Přesilovka se vsetínským ale vůbec nevyvedla, litvínovští několikrát vyhodili kotouč až k Málkovi. Přesilovku si zkusili i černožlutí, neboť si Krupa musel odsedět dvě minuty za držení protihráče. V té paradoxně zahrozili hosté, když se Jenáček dostal do samostatného úniku, jeho kličku ale Pejsar vystihl a uhájil tak čisté konto. Lukáš Jindra ještě dostal v závěru třetiny trest 2+10 za vražení na hrazení. Další zajímavý moment první dějství nenabídlo, po dvaceti minutách tak Chemici vedli nad Vsetínem 1:0.

Z druhé třetiny uběhlo dvacet šest vteřin a bylo vyrovnáno. Lukáš Frydrych připravil skvělou pozici pro Jána Petrisku, jenž svojí nechytatelnou střelou vyrovnal. Přesilová hra za faul Jindry se domácím nedařila, sami se dostávali pod tlak. A přeci se podařilo litvínovským dostat se znovu do vedení. Hned po vhazování, které vyhrál Dufek, se do puku opřel Josef Kitzberger a obrovskou bombou propálil Málka. Následovaly tři velké domácí šance, z nichž zůstaly všechny nevyužity. Bartoš nejdříve dvakrát nevyzrál na hostujícího gólmana, ani Jouza po přihrávce Svobody ale nenašel recept na skvělého Málka. 

Nespokojenost v litvínovském táboře vyvolala dvě vyloučení, Baláže a Kroupy, jelikož se domácí museli skoro dvě minuty bránit ve třech. Pejsar v dvojnásobné přesilovce skvěle chytil střelu Frydrycha, zbytek oslabení už černožlutí zvládli. Hráčská lavice Vsetína byla následně potrestána dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. V početní převaze měl dobrou šanci Bártek, jehož střelu ještě dorážel Dufek, oba dva ale ztroskotali na výborných zákrocích Málka. Vzápětí však bylo vyrovnáno. Za faul Kysely bylo nařízeno trestné střílení, které Marco Lukačka spolehlivě proměnil. Odpovědět mohl domácí Svoboda, jemuž ale v klíčové chvíli selhala mířidla a zblízka minul branku. Na druhém konci kluziště zase Pejsar zneškodnil Krupovo bekhend, do šaten se tak po druhé třetině šlo za stavu 2:2. 

Vstup do poslední třetiny byl v režii Litvínova. V závaru před Málkem se nejlépe zorientoval Ondřej Dufek a vrátil vedení zpět černožlutým, asistence byly připsány Kovačičovi s Bártekem. Zvýšit vedení mohl Jouza, jeho samostatný nájezd zakončený mezi betony si ale Málek pohlídal. Další trest za příliš mnoho hráčů na ledě obdržela znovu vsetínská lavička. Málek v oslabení musel několikrát zasahovat, celkově ale krušné chvíle zvládl Vsetín bez problému. Naopak po střele Svobody z pravého kruhu zvonila tyč vsetínské branky! 

Vyloučení za příliš mnoho hráčů dostal nakonec i Litvínov. A při větším počtu hráčů se hostím podařilo znovu vyrovnat. Po střelách Krupy a Frydrycha dorazil kotouč za Pejsara Šimon Jenáček, začínalo se tak znovu odznova. Domácí však neponechali nic náhodě a dokázali čtyři minuty před koncem strhnout vedení na svoji stranu. Ondřej Dufek viděl skvěle postaveného Jakuba Viedemanna, jenž trefil odkrytou klec a postaral se o další litvínovské vedení. V závěru zápasu to ještě vsetínští zkusili v šesti, v obrovském tlaku se jim však kýženou branku nepodařilo vstřelit, vynikající Pejsar vytáhl z rukávu několik krásných zákroků. 

V nadstavbě nejprve spálil velkou šanci hostující Jindra, na druhé straně Bartošův nájezd kryl Málek. Domácí dlouho kombinovali, ale nedařilo se jim tvořit šance. Pár vteřin před koncem ještě ujel přes celé hřiště Ondračka, domácí brankář ale skvěle zasáhl betonem! O bonusovém bodu tak musely rozhodnout nájezdy, ve kterých se trefili Lukačka s Tomášem Ondračkou a získali tak pro Vsetín bod navíc. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež


Radek Mrázek (HC Litvínov): "Dneska to byl jeden z našich horších výkonů, začali jsme jako profesoři a do konce zápasu jsme se z toho nedokázali vyhrabat. Pak už to byla jedna velká křeč, takže zlaté tři body."

Fanshop