Zápasy - Junioři 01. 12. 2018, Ondřej Mach

JUN: Litvínov si vyšlápl na mistrovské Brno, pěti body zazářil Myšák!

L i t v í n o v - Litvínovští junioři díky skvělému výkonu nadělili šest branek mistrovské Kometě a po zásluze tak zvítězili 6:2. Pěti body se blýskl Jan Myšák, který už po dvaceti pěti vteřinách rozhodl i nadstavbu a vybojoval tak pro černožluté extra bod.

N2, 01.12.2018, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Kometa Brno
Litvínov mládež HC Kometa Brno
6 2
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 3:1 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Myšák, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Micka (Vystavěl) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzín, Krejčí, Kadlic, Kunc, Bartes.


Reportáž


Utkání začalo ve svižném tempu, do první šance se ale dostali hokejisté Komety, když Kowalczyk zblízka pálil jen do Pejsarova betonu. Černožlutí hned poté obdrželi trest za příliš mnoho hráčů na ledě a o minutu později byl vyloučen ještě Viedemann za zdržování hry. Dlouhou přesilovku pěti proti třem ale domácí tým ustál bez úhony, brněnští pokaždé narazili na připraveného Pejsara. Poté se ale role prohodily, vyloučeni totiž byli Studený se Svozilem, litvínovští tak měli k dispozici také dvojnásobnou přesilovku. Svoboda pálil z pravého kruhu jen do tyčky Mickovy branky a o chvíli později jej zastavil z podobné pozice skvělý zásah hostujícího gólmana. Po skončení přesilové hry už se však Chemikům zužitkovat tlak podařilo. Myšák našel na pravém kruhu volného Vojtěcha Kyselu, který si počkal a střelou zápěstím do pravého horního rohu Mickovy branky otevřel skóre. 

Po vstřelené brance přišel mírný tlak hostí, domácí obrana ale všechny ataky s klidem zastavila. O rychlý výpad se pokusil Svoboda s Myšákem, brankář Komety tak musel znovu zasahovat. Litvínovským zadělalo na problémy vyloučení Kysely, jenž si vysloužil dvě minuty za krosček. A z přesilové hry uběhlo jen pár vteřin, když se v kombinaci dostal k puku Daniel Kowalczyk a jeho nahození od modré zaplulo za Pejsarova záda. Brno nemělo dost, další pokus na domácí svatyni vyslal Minárik, tentokrát ale bez úspěchu. Kowalczyk poté z podobné pozice jako při vstřelené brance znovu nahazoval, Pejsar si ale další gól dát nenechal. Litvínov hrozil z ojedinělých výpadů, které ale většinou končily na obráncích hostí. Závěr prvního dějství ještě okořenila série tvrdých zákroků, další zajímavý moment už ale první dvacetiminutovka nenabídla, do šaten se tak šlo za smírného stavu. 

Druhá část hry začala opět v režii Brna, na domácí branku vyslal ránu Minárik a posléze Kowalczyk, kterého ale vychytal skvělým zákrokem lapačkou Pejsar. O slovo se však hlásili i černožlutí, Micka měl na práci nahození Baláže i ránu Myšáka. Druhý gól nakonec vstřelili litvínovští. Myšák po kombinaci se Svobodou poslal puk k Ondřeji Balážovi, jehož rána se zastavila až v brněnské síti. Kometa stejně jako po první obdržené brance začala tlačit a snažila se o vyrovnání. Domácí si však s tlakem poradili a sami se pokoušeli navýšit brankový účet, nejprve pálil z otočky Jouza a poté od modré Viedemann, oba pokusy ale zneškodnil pozorný Micka. Do přečíslení se pak dostal Svoboda s Myšákem, ale druhému jmenovanému puk v rozhodující chvílí přeskočil hokejku. Kometa ale nezůstala pozadu a také zaměstnala Pejsara, ten musel betonem zasahovat proti kličce Minárika. Hra ve velkém tempu s mnoha šancemi diváky musela bavit, v následující brněnské šanci dvakrát na domácího gólmana nevyzrál Bartes. Sólo přes celé hřiště poté předvedl Dufek, jeho rychlou kličku ale Micka chytil. 

Kometa v této fázi hry zažila menší výpadek, ve kterém se nedokázala dostat do šancí a nechala hrát domácí. Ti byli vepředu velmi aktivní, Baláž to zkoušel rychle ze strany a Dufek bekhendem, Micka ale stále držel brněnské naděje. Přidat třetí černožlutou branku mohl Kysela, když jel sám na brněnského brankáře, i tentokrát byl ale Micka rychlý na lapačce a vyšel ze souboje vítězně. Tlak Litvínova zastavilo vyloučení Hávy, ten si musel odpykat trest za podrážení. Brněnští při hře v početní převaze skutečně dostali kotouč do litvínovské sítě, stalo se tak ale až po hvizdu hlavního arbítra a navíc byla posunuta domácí branka. Za úmyslné posunutí branky se na trestnou lavici ale odebral Kroupa, Chemici tak zažili další oslabení pěti proti třem. Obrovský tlak Komety však v branku nevyústil, skvělý Pejsar, předvádějící jeden zákrok lepší než druhý, změnu skóre nepřipustil. Vylučovalo se i na straně Brna, Meluzín podrazil jednoho z domácích hráčů. A při hře 4 na 4 už Litvínov slavil. Jindra v protiútoku nahrál puk Danu Bartošovi, na kterého zívala odkrytá klec a domácí kapitán ji spolehlivě trefil. Konec druhé třetiny ještě přinesl velkou šanci hostí, Meluzín ale z bezprostřední blízkosti branku přestřelil, po čtyřiceti minutách tak domácí vedli o dvě branky.

Hned v úvodní minutě posledního dějství dostal domácí Jouza dvě minuty za sekání a postaral se tak o mírnou komplikaci na litvínovské cestě za třemi body. Kowalczyk v přesilovce pálil velmi nebezpečně, Pejsar jeho ránu jen vyrazil před sebe, naštěstí se však žádný z brněnských hráčů k dorážce nedostal. Potrestat nevyužité šance Komety mohli opět Svoboda s Myšákem, útočník nastupující stabilně za litvínovské áčko ale přestřelil branku. Zbytek oslabení domácí zvládli a za chvíli už měli další důvod k radosti, produktivní trio Myšák - Kysela - Svoboda se totiž postaralo o další branku. Myšák vybojoval puk v útočném pásmu, nahrál Svobodovi, na jehož přihrávku už čekal Vojtěch Kysela a svojí druhou brankou v zápase se postaral o tříbrankové vedení Chemiků. Ti ale stále neměli dost a o minutu a půl později znovu skórovali. Ve skrumáži před brankou získal puk Přemysl Svoboda, objel branku Komety a zasunul kotouč za Mickova záda. Toho v brance hostí po páté brance nahradil Marek Vystavěl. Pátá branka ale zdravě nabudila hosty z Brna a následný tlak opravdu volal po brance. Litvínov by musel několikrát inkasovat nebýt vynikajícího výkonu Pejsara, na němž si vylámalo zuby několik hráčů Komety. Místy vskutku drtivý tlak utnula až šance Jindry, který po Svobodově přihrávce minul prázdnou klec! 

Dvouminutový trest za hrubost později dostal Kučeřík, když vystartoval po jednom z domácích hráčů. Ještě hůř hostím bylo po faulu Kowalczyka, jenž putoval na trestnou lavici za sekání. V pohodě hrající Litvínov přidal v dvojnásobné přesilovce další zásah. Myšákovu střelu dorazil do sítě Ondřej Baláž a domácí vedli už 6:1. Zápas se víceméně dohrával, na dvě minuty si ale odpočinul za podrážení i Jindra. Pejsar měl stále více práce, se všemi pokusy si ale poradil, střelu Studeného vytěsnil ramenem. Po skončení oslabení fauloval Jouza a domácí se museli znovu bránit. Další rána Studeného skončila v Pejsarově lapačce, hostím se však nakonec snížit podařilo, sekundu před koncem korigoval konečný stav střelou z mezikruží Michal Kunc

Jen dvacet pět vteřin stačilo černožlutým na branku v nadstavbě, Svoboda nabral na levém křídle rychlost a vybídl ke skórování Jana Myšáka, který nezaváhal a potvrdil svoji střeleckou formu rozhodující brankou do brněnské sítě, skvělé čtyři body tak dnes zůstávají v Litvínově.


Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež


Radek Mrázek (HC Litvínov): "Tak my jsme se naštěstí poučili ze včerejška. Bylo to asi tím, že přijel soupeř, ze kterého měli kluci respekt. Myslím si, že jsme předvedli parádní výkon a zaslouženě vyhráli. Byl to hokej, který se podle mě musel líbit všem."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): "Dneska jsme si nezasloužili v podstatě vůbec nic, dneska jsme byli sparingpartneři. Měli jsme akorát čtyři dobré minuty v první třetině, jinak jsme byli ve všem pomalejší i v agresivitě jsme zaostali za soupeřem. Měli brutálně rychlý přechod do útoku, který jsme nedokázali pokrýt a propadali jsme. Dneska jsme byli fakt jen sparingpartneři."

Fanshop