Zápasy - Junioři 08. 12. 2018, Petr Význer

JUN: Junioři poráží Bílé Tygry z Liberce 3:4 v prodloužení!

L i b e r e c - Litvínovští junioři zvládli utkání s Libercem dotáhnout do vítězného konce až v prodloužení a slaví čtvrtou výhru v řadě!

N4, 08.12.2018, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo Litvínov mládež
Bílí Tygři Liberec Litvínov mládež
3 4p
  • Třetiny

    2:1, 0:2, 1:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čajan (Pařík) – Hampl, Charvát, Kovář, Had, Ira, Kollert – Křepelka, Dospěl, Šafařovský (C), Hájek, Jansa, Strnad, Jiruš, Nezbeda, Liška, Cikhart, Vomáčka, Šeliga.

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva, Jonák – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza – Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.


Reportáž


Do utkání lépe vstoupili hráči Liberce. V přečíslení 2 na 1 zakončoval Dominik Šeliga, jehož střelu Zajíček pouze vyrazil k dorážejícímu Janu Cikhartovi, kterého po rychlém přesunu fantasticky vychytal. V následné pětiminutovce si šance vytvářeli oba týmy, ale většina dobře vypadajících pokusů končila těsně vedle branky. Prvním vyloučeným se stal Dan Bartoš. Bílí Tygři byli v přesilovce bezzubí a jedinou šanci se štěstím vychytal Zajíček. Litvínov oslabení ubránil, ale hra v plném počtu neměla dlouhého trvání. Ondřej Baláž dostal dvouminutový trest za krosček a Liberci se naskytla další příležitost k otevření skóre.

Skóre ale neotevřeli domácí, nýbrž litvínovský Ondřej Dufek. Liberečtí obránci chybovali, když jejich kombinaci vystihl Vojtěch Kysela a poslal Dufka do brejku, který litvínovský střelec proměnil bekhendovou kličkou. Domácí celek měl k dispozici i další přesilovou hru, kterou také nevyužili, ale 4 vteřiny po jejím skončení se z dorážky trefil Lukáš Nezbeda. Šimon Zajíček betonem vyrazil střelu Jansy přesně na hůl Nezbedy, který se nemýlil a dorazil kotouč do prázdné branky. Vyrovnaný stav také nevydržel dlouho, po 85 vteřinách vstřelili branku znovu hráči týmu z Podještědí. Dospělovu střelu Zajíček neudržel, ale za brankovou čáru jí dopravil až Benjamin Vomáčka

Do konce první periody se do šance dostal Vojtěch Kysela. Před brankou se po Svobodově přihrávce ocitl zcela sám a dostal se i k zakončení, ale Čajan se zvládl přesunout, a i za pomocí břevna střelu pokryl. Možnost vyrovnat dalo hostům vyloučení Hampla, ale gól do šatny nevstřelili. 

Dobrý zákrok Čajana proti střele Berky odstartoval druhou třetinu. I Bílí Tygři se dostali k zajímavému zakončení, když Dospěl nasměroval puk na Hada, jehož střelu opět vytěsnil Zajíček. Adam Liška fauloval jednoho z hráčů hostů, a tak Litvínovu poskytl další přesilovou hru. V ní od modré čáry vypravil tvrdou střelu na branku Robert Bártek, ale jeho pokus Čajan vyrazil. Vyrazil ho tak nešťastně, že se kotouč odrazil přímo na připraveného Davida Jindru. Ten jednoduchou dorážkou do prázdné branky vyrovnal. 

Domácí se nepoučili a jejich hráč znovu putoval na trestnou lavici. Litvínovu se přesilovka nevydařila, ale nemusel smutnit. Minutu po jejím skončení se dostal do vedení díky gólu Prokopa Limanovského. Na dorážku z bezprostřední blízkosti neměl Čajan nárok. Náskok Chemiků mohl navýšit Ondřej Dufek, ale jeho samostatný únik vykryl brankář Liberce. Zbytek prostřední části byl plný nepřesností a na jejím úplném konci nedovoleně bránil soupeře Jakub Viedemann.

Ve třetí třetině Litvínov bez problémů ubránil oslabení z předešlé části a dostal se do dalšího přečíslení, tentokrát 3 na 2. Ondřej Dufek přihrál lépe postavenému Kovačičovi. Jeho střela z první dala Čajanovi zabrat, ale poradil si s ní. Poté Svoboda už podruhé v utkání našel v předbrankovém prostoru volného Kyselu. Čajan předvedl další povedený zákrok a držel nadějí libereckých na vyrovnání. 

Tygři přidali na aktivitě a hnali se za vyrovnáním. A to se jim také povedlo. Jan Cikhart se dostal k puku v oblasti mezi kruhy a za pomocí teče jednoho z litvínovských beků překonal Zajíčka. V posledních minutách základní části jsme kromě dvou nevyužitých přesilovek, na každé straně po jedné, neviděli závažnější akci. Až v samotném závěru zápasu se do šance dostal David Jindra, ale jeho střela skončila na betonech brankaře. 

V prodloužení byla k vidění jen jedna povedená akce. A to rovnou gólová! Litvínovští mladíci kombinovali v útočném pásmu a Přemysl Svoboda se dostal do ideální pozice pro střelu, nechytatelnou střelou do levé šibenice Čajanovy branky, dostal na litvínovskou stranu i druhý bod. 

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec


Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Kluky můžu pochválit akorát za první třetinu, v té jsme ještě měli nějaký pohyb. Od druhé dvacetiminutovky nás ale soupeř přehrával, tak jsme si řekli, že do té třetí zkusíme něco změnit. Moc to v tomto zápase nešlo, hráči možná byli utahaní po utkání z předchozího dne. Z naší strany tam chyběla jiskra, naštěstí jsme vyrovnali. Prodloužení ukázalo projev celého utkání a Litvínov zaslouženě vyhrál."

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): „První třetina nám nevyšla tak, jak bychom si představovali. Z našeho pohledu to bylo moc profesorské, takže jsme si k tomu museli něco říct. Druhá perioda už byla lepší, jenže jsme neproměňovali naše tutové šance, zradila nás koncovka. Vyrovnávací gól byl takový laciný, v prodloužení jsme ale dobře sehráli akci a naštěstí máme ty dva body my."