Zápasy - Junioři 13. 02. 2019, Ondřej Mach

Junioři ani napodruhé nevyzráli na Salzburg

L i t v í n o v - Juniorka dnes podruhé v sezoně nestačila na rakouský Salzburg a připsala si třetí porážku v řadě. V průběhu celého utkání tahala za kratší konec, ve třetím dějství ale dokázala zápas zdramatizovat a nakonec podlehla 3:4. Premiérový start za juniory si připsali Dominik Brouček, Jakub Kadár, Radovan Miškovič a Kristián Kudrhalt.

N7, 13.02.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo EC Red Bull Salzburg (AUT)
Litvínov mládež EC Red Bull Salzburg (AUT)
3 4
  • Třetiny

    0:1, 1:3, 2:0 - N 1:0
  • Střely na branku

    33:34
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    74

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 29. Berka, 47. Jindra (Bartoš, Kadár), 56. Kysela (Jindra, Bartoš), 61. Jindra (Bartoš, Bártek)

    Branky a nahrávky EC Red Bull Salzburg (AUT): 8. Harnisch (Szuber, Hede), 24. Eliaš (Borzecki), 32. Harnisch (Hede, Reisnecker), 33. Eliaš (Obu, Borzecki)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:4, 3:4

  • Rozhodčí

    Bejček – Kotlík, Šimánek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Čermák) – Bártek, Šubrt, Kadár, Kroupa, Háva, Miškovič – Kudrhalt, Jindra, Kysela, Berka, Bartoš, Šarlinger, Brouček, Fišer, Dufek

  • Sestava hostů

    Kolarz (Kristiansen) – Obu, Hadamczik, Menner, Szuber, Frandl – Borzecki, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Polegoshko, Lindner, Maier, Harnisch, Leonhardt, Hengelmüller, Peterka, Reisnecker


Reportáž

Utkání začalo ve svižném tempu a ve třetí minutě na trestnou lavici usedl Bártek, jenž se provinil nedovoleným bráněním. Přesilová hra Rakušanů sice zůstala nevyužita, v osmé minutě už se však hosté dočkali. Po přihrávce Szubera otevřel skóre Tim Luca Harnisch. V desáté minutě byl vyloučen Jaroslav Fišer a Salzubrg mohl jít do dvoubrankového vedení. Síly na ledě se po čtyřiceti sekundách vyrovnaly, dvouminutový trest za nedovolené bránění si vysloužil Reisnecker. Přes množství šancí už v prvním dějství branka k vidění nebyla, do kabiny si tak jednobrankové vedení odnesli hosté. 

Druhá část hry začala dominancí Salzburgu a ta byla zúročena už ve čtyřiadvacáté minutě. V roli asistenta se tentokrát objevil Borzecki, druhou branku hostí přidal Juraj Eliaš. Šanci na snížení dostali chemici o pět minut později, kdy si dvě minuty musel odpykat Hede. A tu dokázali skvěle využít, prosadil se nejlepší litvínovský střelec Marek Berka. Dalším vyloučeným se stal domácí Bártek a přesilovka Rakušanů podobně jako ta domácí vedla k brance. Druhý střelecký zásah v utkání přidal Tim Luca Harnisch. Hosté byli při chuti a udeřili za další půlminutu. Také Juraj Eliaš nezůstal pozadu a vstřelil svůj druhý gól dnešního duelu. Necelé dvě minuty před koncem fauloval Hede v jasné šanci Berku a rozhodčí nařídili trestné střílení. To však domácí kanonýr neproměnil, po dvou třetinách tak vedli hosté poměrem 1:4. 

Litvínovu se podařilo snížit třináct minut před koncem brankou Davida Jindry, jemuž asistoval kapitán Bartoš. V padesáté první minutě přišlo současné vyloučení, na domácí straně dostal trest za vysokou hůl Fišer, na té hostující za držení hole Leonhardt. Trest za držení hole dostal necelých sedm minut před koncem i salzburský Obu a černožlutí mohli utkání zdramatizovat. Přesilová hra jim sice nevyšla podle představ, dvacet vteřin po jejím skončení však dal domácím naději Vojtěch Kysela. V závěrečném tlaku už se diváci vyrovnání nedočkali, Litvínov dnes na svém ledě nestačil na Salzubrg 3:4. 

Nadstavbu ukončila už v první minutě branka Davida Jindry, asistence byly připsány Bartošovi a Bártekovi.