Zápasy - Junioři 03. 01. 2019, Ondřej Mach

JUN: Litvínov vyzrál na lídra! Spartu porazil po prodloužení 7:6

L i t v í n o v - První zápas roku 2019 za sebou mají litvínovští junioři, ve čtvrtek na svém ledě přivítali pražskou Spartu. Přetahovaná, ve které bylo k vidění celkem třináct branek, nakonec dopadla lépe pro domácí, v prodloužení o zisku dvou bodů rozhodl kapitán Bartoš.

N8, 03.01.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Sparta Praha
Litvínov mládež HC Sparta Praha
7p 6
  • Třetiny

    3:2, 2:1, 1:3 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka – Limanovský, Bartoš, Jouza – Šarlinger, Myšák, Fišer – Kovačič, Dufek.

  • Sestava hostů

    Škorpík (Mičán) – Truhlář, Bláha, Pika, Havlin, Prchal, Tomek, Gajdoš – Klimo, Schwamberger, Kropáček – Obadal, Rubeš, Pšenička – M. Vitouch, Vágner, Dani – Gluzman, D. Vitouch.


Reportáž


Utkání prvních dvou týmů tabulky začalo ve svižném tempu, už ve čtvrté minutě se mohli radovat domácí. Jindra nahrál na pravé křídlo rozjetému Janu Myšákovi, a ten svůj nájezd zakončil rychlou střelou pod vyrážečku. Sparta ale odpověděla o šedesát osm vteřin později kombinací, kterou zakončoval do prázdné klece Ondřej Pšenička. Prvním vyloučeným se stal hostující Gajdoš, jenž si vykoledoval dvě minuty za podrážení. Pražané nesložili zbraně a mohli se tak paradoxně radovat z branky. Kropáček v přečíslení našel Davida Vitoucha, s jehož střelou si Pejsar nedovedl poradit. Domácí také ukázali, že umí rychle odpovědět a stejně jako hostím jim na to stačilo jen něco přes minutu. Jakub Viedemann nahazoval od modré a neposlušný kotouč nešťastně propadl až za Škorpíkova záda. 

Litvínov srovnal stav a hnal se za další brankou, jeho rozlet ale zbrzdilo vyloučení Fišera za faul kolenem. Hru v početní nevýhodě domácí přečkali bez úhony a sami mohli pomýšlet na útočné výpady. Jeden z nich proměnil v patnácté minutě Jan Myšák, když tváří v tvář Škorpíkovi nezaváhal a pohotovu střelou bekhendem strhl vedení zpět na stranu černožlutých. Před koncem prvního dějství měli sparťani ještě k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, branku z ní však vytěžit nedokázali. Sekundu před první sirénou dostal trest za podrážení Vitouch a hosté tak začínali druhou část oslabením. 

Po minutě druhé třetiny zahákoval Bártek v samostatném úniku Pšeničku a rozhodčí nařídili trestné střílení. To ale sparťanský forvard neproměnil, Pejsar se blýskl skvělým zákrokem. Na začátku druhého dějství se hra trochu zpomalila a nebylo k vidění tolik šancí, úporná první třetina sebrala oběma týmům hodně sil. Rozhodčí také rozdali tresty na obou stranách, Bártek a Klimo si museli odpykat dvě minuty na trestné lavici. Branku však přinesla až hra 5 na 5. Ondřej Pšenička vypálil z pravé strany od mantinelu přízemní střelu, již Pejsar neviděl, a přidal tak svoji druhou branku utkání. 

Domácí ale stejně jako v předchozím případě dokázali rychle odpovědět. Kapitán Bartoš pálil sice jen do betonu hostujícího gólmana, kotouč se však odrazil k Marku Berkovi, a ten ho bekhendem zasunul do sítě. Chemici byli při chuti a dál ohrožovali branku soupeře. A před koncem druhé periody se jim ještě povedlo odskočit na rozdíl dvou branek. Ondřej Dufek přihrál Limanovskému, ten mu přihrávku vrátil a první jmenovaný střelou na bližší tyč navýšil litvínovské vedení. 

Poslední třetina začala hůře pro hosty z Prahy, když už po půl minutě zamířil na trestnou lavici za podrážení Vitouch. V oslabení se ale znovu podařilo skórovat Spartě, Jindra totiž tečoval přihrávku Michala Klima do vlastní branky. Černožlutí dokázali do třetice rychle odskočit na rozdíl dvou branek, Kitzberger mezi kruhy nabil Ondřeji Dufkovi, jenž propálil gólmana hostí střelou do levého horního rohu. Pražané následně ubránili domácí přesilovou hru za faul Mičána a jedenáct minut před koncem sami udeřili. Parádní kombinaci Gajdoše s Rubešem zakončil znovu Michal Klimo

Bránit se museli i domácí, protože na trestnou lavici usedl Šarlinger. Ani tato početní výhoda ale nebyla zužitkována a litvínovští tak stále vedli o jednu branku. Rozuzlení dramatického duelu přinesla až poslední minuta, kdy Miroslav Dani přesným zásahem z vrcholku kruhu srovnal a vynutil si prodloužení. V tom minutu a půl před koncem ujel Dan Bartoš a bekhendovou střelou mezi nohy dnes získal Litvínovu dva body. 

Fanshop