Zápasy - Junioři 05. 01. 2019, Ondřej Mach

JUN: Další výhra pro Litvínov! Dynamo udolal po nájezdech 4:3

L i t v í n o v - V pořadí třetí výhru si připsali litvínovští junioři a po osmi zápasech se tak stále drží na druhém místě skupiny "O pořadí v play-off". V zápase proti Pardubicím museli dohánět nepříznivý stav, dvě minuty před koncem ale dokázal vyrovnat kapitán Bartoš. Stejný hráč proměnil i vítězný nájezd, černožlutí tak dnes získali na domácím ledě dva body. Skvělý výkon také předvedl brankář Zajíček, jenž lapil 49 střel soupeře.

N9, 05.01.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Dynamo Pardubice
Litvínov mládež HC Dynamo Pardubice
4sn 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 2:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Háva, Kroupa – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (A).

  • Sestava hostů

    Vlk (Nečas) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Nedelka, Blažej (A), Jelínek, Kaštánek – Costa, Pochobradský, Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Koffer, Kostka, Rohlík, Šír, Bucek, Tobiáš.


Reportáž


Zápas začali aktivněji hosté a hned začali ohrožovat domácí klec. Litvínovské útoky byly zastaveny obranou Dynama, až po pár minutách se ke střelám dostali Bartoš s Jindrou, oba pokusy ale pokryl Vlk. Pardubice se dál tlačily dopředu a jejich dobrý start nesl ovoce. Na konci pěkné kombinace hostí byl Martin Kostka, jenž rychlou střelou překonal Zajíčka a ve čtvrté minutě otevřel skóre. Vstřelené branka Dynamo nabudila a domácí se museli bránit, od modré nahazoval Nedelka. V sedmé minutě na trestnou lavici zamířil Háva a Pardubice tak dostaly výhodu přesilové hry. S tou si však litvínovští poradili velmi dobře a dokonce mohli sami zaútočit, Kysela ale tváří v tvář Vlkovi selhal, pardubický brankář jeho střelu zneškodnil vyrážečkou. Litvínov začal tlačit a hnal se za vyrovnáním, obrana hostí však zatím pracovala perfektně. 

Chemici neproměňovali šance, po první třetině vedlo Dynamo

Pardubice se nechaly zatlačit a z toho pramenily šance černožlutých. Několik střel si však cestu do sítě nenašlo, poté pálil kapitán Bartoš z otočky, Vlk byl opět pozorný. Brankář Dynama se musel činit i proti teči Berky, i po tomto okamžiku ale zůstával stoprocentní. Samostatný nájezd si v obrovské šanci zopakoval Kysela, ani tentokrát ale na Vlka nevyzrál. Diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky již téměř slavili, když Kovačič tečoval nahození Hávy, kotouč se však jen klouzal po brankové čáře. V následném protiútoku se musel blýsknout Zajíček, hostující útočník na něj ale recept nenašel.

Přesilovou hru si vyzkoušeli i černožlutí, Nedelka se totiž v patnácté minutě provinil podrážením. Hra v početní výhodě se domácím hrubě nepovedla, nevytvořili si při ní ani jeden střelecký pokus. Zápas zpestřila potyčka před domácí klecí, k několika podobným strkanicím pak došlo ještě v průběhu prvního dějství. Vyrovnání měl na hokejce v přečíslení Jouza, jenž se rozhodl pro střelu, gólman hostí ale jeho střelu zneškodnil vyrážečkou. V posledních chvílích první dvacetiminutovky dobře fungovaly obě obrany a k vidění nebylo příliš šancí, tu poslední zaznamenal na litvínovské straně Bartoš, jeho bekhend mezi betony si však Vlk pohlídal. 

Druhá perioda začala vyrovnaně, velkou šanci měl ve třiadvacáté minutě Koffer, který předvedl krásnou individuální akci, Zajíček ale jeho nájezd vychytal. Hrál se vyrovnaný duel a oba týmy se střídaly v šancích. V té domácí byl Jouza, jehož přízemní střelu Vlk chytil, po něm to znovu zkoušel Bartoš bekhendem, ale ani napodruhé neuspěl. Kýžená branka černožlutých nakonec přišla ve třicáté minutě. Baláž vyslal na útočné modré do jízdy Dana Bartoše a litvínovský kapitán se napotřetí trefil bekhendem přesně. Dynamo inkasovaná branka nerozhodila a dál pokračovalo v útočném snažení. Pochobradský vrátil puk velmi aktivnímu Kostkovi, a ten mířil jen do Zajíčkovy vyrážečky. 

Hosté vstřelili branku pouhou vteřinu před koncem periody

Ve třiatřicáté minutě ukázal svoje kvality Australan Costa a svoje sólo zakončil bekhendovým blafákem, domácí brankář i teď držel naděje svého týmu. Na druhé straně se o vzruch postaral Kysela, jenž pálil bekhendem a jeho ránu ještě dorážel Jindra, naneštěstí pro Litvínov mimo. Dobrý obranný zákrok předvedl Šubrt, když tvrdě zastavil unikajícího útočníka, dle rozhodčích navíc naprosto podle pravidel. Tahoun hostí Pochobradský další střelu poslal jen do Zajíčkovy hrudi a dále tak trval smírný stav. Dopředu se dostali i chemici a nadlouho uzavřeli hosty v jejich obranném pásmu. Pěkná kombinace vyústila jen v nahození jednoho z obránců, které Vlk s klidem schoval v lapačce. Poslat domácí do vedení mohl Limanovský po přihrávce od Dufka, brankář Pardubic ale znovu vytáhl parádní zákrok vyrážečkou. Rychlou druhou třetinu uzavřela kuriózní branka Dynama. Deset sekund před koncem třetiny se vhazovalo před domácí klecí, hosté vybojovali kotouč, Kostka jej poslal Jiřímu Buckovi, a ten ho pouhou vteřinu před druhou sirénou dopravil bekhendem do odkryté klece. 

Hned v úvodu poslední třetiny Zajíček vychytal skvělý únik Rozlílka, jenž ujel po levém křídle. Další střela Pochobradskému nesedla a nepodařilo se mu optimálně zakončit. Litvínovu se nedařilo vytvořit si větší šanci nebo tlak, v jeho hře bylo příliš mnoho nepřesností a chyb. Naopak na druhé straně musel likvidovat nebezpečné pokusy Zajíček, jedním takovým bylo nahození Blažeje. Další ránu Koffera pokryl litvínovský brankář ramenem a poté přišla druhá přesilovka hostí, neboť Bártek podrazil jednoho z hráčů Dynama. Zajíček nadále čaroval a držel domácí nad vodou, jinak tomu nebylo ani při přečíslení, které zakončoval Antoníček, muž v masce ale předvedl skvělý přesun a vykryl i tuto střelu. Zbytek oslabení chemici ubránili, a to i díky skvělé hře Kysely, jenž podržel kotouč daleko od branky a získal cenné vteřiny. 

Litvínov vyrovnal v přesilovce, vítěze musely určit až nájezdy

Další gól ale přidaly znovu Pardubice, Kostka našel hezkou přihrávkou Daniela Blažeje, jehož střela prosvištěla až do sítě. Hosté rázem vedli o dvě branky a s Litvínovem to nevypadalo dobře. Černožlutí se trápili a dál hrálo hlavně Dynamo, domácím však pomohla šťastná branka necelých sedm minut před koncem. Dufek zavezl kotouč do pásma, Šarlinger ho poslal před branku, kde ho s pořádnou dávkou štěstí dostal do sítě Prokop Limanovský. Litvínovští chytli druhý dech a začali být velmi aktivní, po střele Viedemanna od modré zvonila tyč. Čtyři minuty před koncem zkomplikoval Pardubicím cestu za výhrou Blažej, který se odebral na trestnou lavici za podrážení. A drama pokračovalo, chemikům se totiž dvě a půl minuty před koncem podařilo srovnat brankový účet. Dufek nabil Danu Bartošovi a kapitán domácích prostřelil z pravého kruhu Vlka. Pardubice se pokusily o rychlou odpověď, domácí obrana ale tlak ustála a zápas dospěl až do prodloužení. 

V tom mohl hned po pár vteřinách rozhodnout Bucek, Zajíček však měl opravdu svůj den a pokryl i tuto šanci. Na druhém konci kluziště Jindra v podobné situaci přestřelil bránu. Hattricku mohl dosáhnout Bartoš, jenže před ním betonem zasáhl Vlk, domácí kapitán by jinak střílel do prázdné brány. Ani prodloužení vítěze neurčilo a vyrovnané utkání musely rozhodnout nájezdy. V těch se na litvínovské straně trefil David Jindra a Dan Bartoš a postarali se tak o zisk dvou bodů. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež


Radek Mrázek (HC Litvínov): "Bohužel jsme nedokázali navázat na výkon se Spartou. Jenom v první třetině jsme nedali dva nájezdy a spoustu jiných šancí. Soupeře jsme pustili chybami do hry a nakonec po tom průběhu jsme rádi, že jsme to aspoň zremizovali. Ale při vší úctě k Pardubicím, tenhle zápas beru jako porážku."

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): "Já myslím, že to byl velice slušný hokej. Bohužel se nám nesmí stát to, co se nám stalo, že ztratíme vedení 3:1. Mysleli jsme si, že už je to v klidu a laxností jsme přišli o vítězství."

Fanshop