Zápasy - Junioři 24. 01. 2019, Ondřej Mach

Nepříznivá série stále trvá, Litvínov prohrál se Slavií 2:4

L i t v í n o v - Krize litvínovských juniorů se dál prohlubuje. V dnešním klání proti pražské Slavii sice vedli po brance Berky, hosté však čtyřmi brankami stav otočili. Snížení Dufka přišlo pozdě, tři body si tak ze severu Čech vezou Pražané. Alespoň bod vystřelil chemikům v nadstavbě David Jindra.

N14, 24.01.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Slavia Praha
Litvínov mládež HC Slavia Praha
2 4
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 1:2 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zajíček) – Háva, Bártek, Šubrt, Viedemann, Kitzberger, Baláž, Kroupa – Bartoš (C), Jindra, Jouza, Berka, Dufek, Kysela, Šarlinger, Limanovský, Fišer.

  • Sestava hostů

    Němeček J. (Málek) – Fiala, Němeček D., Srdínko J, Srdínko A., Steinocher, Mareček, Holý – Všetečka (C), Kižlin, Havrda, Křenek, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Jágr, Petrák.


Reportáž


V dalším utkání litvínovské juniorky se do branky po šesti zápasech vrátil Martin Pejsar, v útoku naopak chyběl nejproduktivnější hráč Přemysl Svoboda. Zápas začal vyloučením Jouzy, jenž na trestnou lavici odjel hned ve druhé minutě. V přesilové hře hostí dvakrát nebezpečně pálil Steinocher, ani jednou však kotouč neskončil v síti. V páté minutě přišla první vážnější šance chemiků, kapitán Bartoš předvedl krásnou individuální akci, jeho zakončení mezi betony ale pokryl brankář Němeček. O trochu více ze hry měli litvínovští, kteří se vytrvale tlačili do útočného pásma a ohrožovali klec Pražanů. Za zmínku určitě stojí akce Jouzy, který to podobně jako Bartoš zkusil sám, z mezikruží však trefil jen připraveného Němečka. Na druhé straně se po delší odmlce dostal do šance Havrda, když objel domácí klec a snažil se zasunout kotouč k levé tyčce, narazil ale na připraveného Pejsara. Nepřesná střelba byla kamenem úrazu obou celků, a proto diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky v prvních deseti minutách branku neviděli.

Skóre otevřel dvě minuty před první sirénou Berka

Litvínov si vytvořil mírný tlak a snažil se otevřít skóre. Střelba však byla hlavně doménou obránců, v krátkém časovém úseku stříleli Viedemann a Háva. Slavie se také dostala ke slovu, konkrétně Robin Všetečka, jenž branku o notný kus přestřelil. Podobně jako Havrda chtěl brankáře překvapit Viedemann, v klíčový okamžik mu ale kotouč sjel z čepele. Pěkným sólem se blýskl hostující obránce Holý, když se proháčkoval litvínovskou obranou, zakončení se mu už tak nepovedlo a trefil jen hruď brankáře Pejsara. Tři minuty před první sirénou byl vyloučen za faul loktem Steinocher a chemiky tak čekala hra v početní převaze. Domácí dlouho tlačili a ostřelovali Němečka, kýžené branky však nemohli dosáhnout. Nakonec se jim to povedlo necelé dvě minuty před koncem prvního dějství, Bartoš zavezl puk do pásma, pod sebou našel Marka Berku, a ten střelou pod Němečkovu lapačku otevřel skóre. 

Vstup do druhé dvacetiminutovky patřil Slavii, která ale v prvních minutách hry nemohla najít recept na poctivou domácí obranu. To se hostím povedlo až ve 25. minutě. Martin Petrák připravil o kotouč jednoho z černožlutých obránců a zpoza branky jej zasunul k levé tyči. Pražané působili po vstřelené brance jako politi živou vodou a na další gól jim stačilo pouze 49 sekund. Tomáš Mareček sice napoprvé trefil pouze tyčku, nadvakrát ale dokázal puk propasovat za Pejsarova záda a strhl tak vedení na stranu hostí. Opaření chemici se snažili o rychlou odpověď, slabá střela Bartoše však Němečka nepřekvapila a ani dlouhá kombinace v útočné třetině k ničemu nevedla. Otěže klání poté znovu převzali slávisté a chtěli přidat třetí branku. Jejich tlak přerušil až únik Limanovského, který ale tváří v tvář hostujícímu gólmanovi selhal. 

Druhé dějství se neslo v duchu vyloučení

K vidění byl rychlý hokej s řadou střeleckých pokusů na obou stranách, hosté ale dobře bránili a nepouštěli chemiky do větších šancí. Dobrý průběh druhé třetiny si Slavia zkomplikovala trestem za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpykal Dominik Němeček. Litvínovským se přesilovka nedařila a situaci si ještě zhoršili druhým vyloučením Jouzy. Minutu nato byl ale na druhé straně vyloučen Steinocher a za dalších 57 sekund Kitzberger, takže se hrálo znovu ve čtyřech. Velkou šanci na srovnání měl střelec první branky domácích Berka, když ujížděl sám na klec Slavie, Němeček ale jeho kličku zlikvidoval betonem. Rozháraná fáze hry s mnoha přerušeními pokračovala a minutu před koncem druhé dvacetiminutovky vyústila v další vyloučení na straně Pražanů. Litvínov za minutu přesilové hry však nic vymyslet nedokázal a naopak 6 sekund před druhou sirénou si trest za sekání vysloužil Baláž. 

Třináct vteřin po startu poslední periody byl do třetice vyloučen Jouza a domácí se museli bránit ve třech. Drtivý tlak ale ustáli dobře a několikrát se jim podařilo poslat kotouč přes všechny čáry. Chemici se snažili změnit nepříznivý vývoj zápasu, stále však naráželi na pozornou obranu hostí, podpořenou skvělým výkonem brankáře. A tak třetí úder domácím zasadila Slavia. Martin Petrák nabral rychlost ve vlastní třetině, projel celé hřiště a střelou zápěstím dostal Pražany do dvoubrankového náskoku. Podobně jako při první brance stačila slávistům na přidání další jen necelá minuta. Steinocher ujel po pravé straně, počkal si a přesnou přihrávkou našel Robina Všetečku, pro nějž už bylo snadné dorazit kotouč do odkryté branky. Litvínovský trenér Mrázek si po dvou slepených brankách vyžádal oddechový čas. A zřejmě se vyplatilo, protože v 50. minutě se Litvínovu podařilo snížit zásluhou Ondřeje Dufka, jenž tečoval střelu Šubrta. 

Kýžený tlak nepřišel, bod z nadstavby vystřelil Jindra

I litvínovská hráčská lavice byla potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě a Slavia tak dostala k dispozici hru v početní převaze. V přesilovce pálil nebezpečně Turek, trefil však jen Pejsarův beton a poté v rychlém úniku mířil Vlček do břevna. Na druhé straně z mezikruží prověřil Němečka Baláž, který se následně dostal do potyčky s urostlým obráncem hostí Steinocherem. Litvínovští si nedokázali vytvořit kýžený tlak a velký problém jim dělal hlavně přechod přes útočnou modrou. Dvě a půl minuty před koncem dostal trest za krosček Berka a tím litvínovské naděje definitivně zhasly. V posledních minutách se činil hlavně obránce Steinocher, který nejprve trefil tvrdou střelou kotník Jindry a poté krásnou individuální akci zakončil střelou mimo branku. V poslední minutě ještě Pejsar zneškodnil střelu kapitána hostí betonem, Pražané si však už výsledek pohlídali a po zásluze dnes získávají tři body. 

Nadstavba dlouho nepřinesla větší ohrožení branky, jelikož oba týmy velmi dobře bránily. Ke střele se dostal až Jindra, jehož střelu ale chytil Němeček. Poté mezi kruhy Bártek našel znovu Davida Jindru, jenž prostřelil gólmana Slavie a zařídil tak černožlutým alespoň bod navíc. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež


Radek Mrázek (HC Litvínov): "Tak my můžeme být spokojeni jen s první třetinou. Ve druhé a třetí třetině jsme předvedli nedisciplinovanost a lajdáctví. Děláme málo pro góly a zbytečně si to komplikujeme, jako v posledních zápasech. Body zkrátka odevzdáváme."

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha): "Bůhvíjak dobrý výkon jsme nepředvedli. Místy jsme byli pod velkým tlakem, ale jsme rádi, že jsme po dlouhé době uhráli vítězství. Bohužel jsme dnes chtěli i čtvrtý bod, a to se nám zase nepovedlo."

Fanshop