Zápasy - Junioři 23. 02. 2019, Šimon Kadeřávek

Prohra v prodloužení, junioři podlehli Vítkovicím 2:3

L i t v í n o v - V posledním zápase ve skupině o pořadí v play-off narazil Litvínov na vítkovickou Rideru. Ostravané nakonec udrželi druhé místo, domácí si tabulkově nepolepšili a obsadili sedmou příčku. Vítkovice po dvou třetinách vedly už o dvě branky, poté však zabral Litvínov a skóre srovnal. Na rozuzlení si diváci museli počkat až do prodloužení, kde se prosadili hosté a získali dva body.

N22, 23.02.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Vítkovice Ridera
Litvínov mládež HC Vítkovice Ridera
2 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 2:0 - 0:1
  • Střely na branku

    33:41
  • Vyloučení

    9:7
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 48. Berka (Kysela, Bártek), 54. Kysela (Berka)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 16. Ivan (Fridrich, Bernovský), 37. Beránek (Fridrich), 62. Ficek (Lednický, Ivan)

  • Průběh zápasu

    0:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Folk – Ševic, Votrubec

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Kudrhalt, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič.

  • Sestava hostů

    Piták (Dolíška) – Kunc, Bílý, Zapletal, Ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Gebauer, Ivan.


Reportáž

Do utkání mohla lépe vstoupit Ridera, poněvadž domácí hráči se velmi brzy provinili faulem. Jako první odjel na trestnou lavici Kudrhalt, o několik minut později ho napodobil Bártek. Ani jednu z nastalých přesilovek nedokázaly Vítkovice využít.
 
V 15. minutě nedovoleně zastavil jednoho z hráčů Kysela a musel se vydat mezi časoměřiče. „Do třetice všeho dobrého,“ řekli si vítkovičtí hráči a dokázali třetí početní převahu využít. Puk putoval po ose Bernovský – Fridrich – Ivan, a právě Ivan Ivan se dostal do výhodné pozice, ze které poslal hosty do vedení. V první třetině už žádná další branka nepadla, a tak se šlo do šaten za stavu 0:1.
 
Druhé dějství začali lépe domácí, ale Vítkovice rovněž přidaly na tempu a hra se srovnala. Rovnováhu narušil až sudí, který vyloučil litvínovského Jouzu a poté vítkovického Lewandowského. Po několika vteřinách k němu ještě přibyl hostující Věntus. Severočeši se s nastalou situací snažili vypořádat, ale branku vstřelit nedokázali.
 
Jejich neproduktivita vedle k velké aktivitě Vítkovic, kterým pomohlo vyloučení na straně Litvínova. Sotva Háva dosedl na trestnou lavici, Vítkovice se radovaly z gólu. Fridrich opět prokázal cit pro nahrávku a svým pasem vyslal do útoku Adama Beránka, který překonal Zajíčka.
 
Třetí část začala úspěšněji pro domácí, kteří si vypracovali několik šancí. Vítkovice ve třetí třetině trápila především nedisciplinovanost, čehož nakonec dokázal Litvínov využít. Nejdříve se po souhře s Bártkem a Kyselou prosadil Marek Berka, který svou brankou odmazal ošklivou nulu z výsledkové tabule.
 
Poté si v 53. minutě proklestil cestu obranou Vojtěch Kysela, jemuž nahrával jeho spoluhráč Berka. Severočeši se dokázali prosadit během pěti minut dvakrát a mohli začít pomýšlet na zisk bodů. Do konce poslední třetiny ale už žádná branka nepadla a zápas se přelil do prodloužení.

V posledním dějství se zhruba po minutě a půl prosadil vítkovický Dominik Ficek

Fanshop