Zápasy - Dorost 06. 12. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Přestřelka na severu! Litvínov porazil Kladno 6:5

L i t v í n o v - Domácí chtěli v dalším utkání navázat na povedený výkon proti Třemošné. V rámci 18. kola porazili Západočechy 6:4, dokonce zásluhou Dominika Broučka získali prémiový bod. Obdobně na tom byl i soupeř z Kladna. Rytíři si poradili na venkovním ledě s pražskou Kobrou a zvítězili vysoko 7:3. V přetahované na severu Čech byli nakonec úspěšnější domácí, kteří vyhráli 6:5.

N1, 06.12.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
6p 5
  • Třetiny

    1:2, 2:3, 2:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kuchař, Novotný – Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Slavík, Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Jaňour (Suk) – Danda, Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Ticháček – Kouba, Procházka, Sojka, Hrabík, Šilhavý, Bareš, Nedvěd, Štěpánek, Adam, Šapovaliv, Chrenka


Reportáž

Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se měnilo skóre těsně po úvodním buly. Neuběhla ani minuta a puk už si spokojeně ležel v brance hostí. Skuhrovec našel rozjetého Postla, který využil dobrého postavení Vojtěcha Kočárka. Litvínovský útočník poslal tvrdou střelou domácí do rychlého vedení. Další děj utkání byl lemován vyloučeními. Nejdříve se na trestnou lavici stěhoval kladenský Nedvěd a o několik minut později ho následoval litvínovský Novotný.

 
Zatímco domácí svoji první přesilovku nevyužili, Rytíři už byli důslednější. Vytvořený tlak proměnil na branku Adam Bareš, jemuž asistoval Ticháček. Kladno jako by ožilo a začalo hrát mnohem aktivněji. Důkazem byl další vstřelený gól. Na listinu střelců se zapsal Samuel Chrenka, kterého povedenou přihrávkou našel Šapovaliv. Ještě v závěru třetiny se vylučovalo na straně domácích. Brankář Čermák vyhodil puk mimo kluziště a vyfasoval dvě minuty. V následné hře v oslabení, ale gólman domácí podržel a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro hosty.


Druhé dějství začalo zostra. Domácí obranou se rychle proklestil Havel a nahrával Adamu Barešovi, jenž vstřelil svůj druhý gól v zápase. Litvínov potřeboval vzpruhu, která nakonec přišla v podobě vyloučení. Na trestnou lavici usedl Koštoval a z následné přesilovky vstřelili domácí branku. Marek Krocker využil převahy a překonal Jaňoura.

 
Velkou šanci promarnil Litvínov v půlce utkání. Unikajícího Skuhrovce přidržel Havel a litvínovský útočník měl k dispozici trestné střílení. Velkou šanci neproměnil, a domácí tak stále prohrávali. O minutu později musel do plexisklového vyhnanství Brouček a v následné hře 5 na 4 šli Rytíři do vedení. Šapovaliv přihrál kotouč Barešovi, jenž vyslal puk na rozjetého Jiřího Ticháčka. Kladenský obránce poslal Rytíře do dvoubrankového vedení.

 
Po dalším inkasovaném gólu měli více ze hry hosté. Dokonce měli k dispozici další přesilovou hru, ve které však chybovali, což litvínovští tvrdě potrestali. Brouček poslal pocukrovanou nahrávku na Marka Slavíka a díky němu Litvínov snížil. Závěr však patřil hostům. Těsně po konci herní převahy překonal Čermáka Samuel Chrenka.


Závěrečná třetina byla ve znamení comebacku. Domácí zopakovali povedený vstup do třetiny a zásluhou Václava Hynka vstřelili čtvrtou branku. Domácí bek potrestal Dandovo vyloučení a vykřesal pro Litvínov naději. Poslední minuty byly v dominanci domácích. Do prodloužení poslal utkání Vojtěch Kočárek, jemuž asistoval Brouček s Krockerem.

 
V prodloužení se jednalo o tuhý boj, který měl nakonec dobrý konec pro domácí mužstvo. Cimrman našel v mezikruží Víta Berana, a ten překonal hostujícího brankáře. Litvínov nakonec v bláznivém utkání získal dva body.