Zápasy - Dorost 08. 12. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Přetahovaná v Liberci, Litvínov prohrál s Tygry 5:4

Severočeský souboj, tak by se dal nazvat zápas mezi Litvínovem a Libercem. Oba dva celky mají za sebou jedno utkání v rámci nadstavby a rovněž oba týmy museli hrát prodloužení. Litvínov v bláznivé přetahované porazil kladenské Rytíře 6:5. Tým, sídlící pod Ještědem, nedokázal na svém ledě porazit Slavii a musel přijmout prohru 1:0. Po napínavém utkání nakonec vítězí Liberec 5:4.

N2, 08.12.2018, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo Litvínov mládež
Bílí Tygři Liberec Litvínov mládež
5 4
  • Třetiny

    2:3, 2:0, 1:1 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vopravil (Franc) – Damašek, Böhm, Hladík (A), Šedivý (C), Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura (A), Vodlan, Leden, Trunda, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Polák, Gajda

  • Sestava hostů

    Herkommer (Čermák) – Werner, Cimrman, Hocelík, Kuchař, Novotný, Hora – Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Slavík (A), Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec (C)


Reportáž

Do druhého utkání v rámci nadstavby vstoupili lépe domácí. Zpočátku si vytvořili na soupeře tlak, ze kterého vzápětí vytěžili první branku zápasu. Masař poslal do akce Jakuba Hujera, a ten z pravého kruhu překonal hostujícího brankáře. Po vstřelení první branky se snažili Tygři o další gól, ale proti atakům zakročila litvínovská obrana. V dalších minutách mohli fanoušci vidět několik zajímavých šancí. Nejdříve šel do útoku Postl, poté zkoušel štěstí Hocelík. Ani jeden však Vopravila nepřekonal.
 
Vysoké tempo utkání přineslo další branku. Tentokrát se radovali hráči v černožlutých dresech, když libereckého gólmana kuriózně překonal Marek Slavík. Jeho tvrdá střela se odrazila od jedné z hokejek a obloučkem se dostala až do liberecké branky. Hosté ve svém tlaku pokračovali, dost jim napomohlo i první vyloučení domácího hráče.
 
Na trestnou lavici usedl Leden a hosté se dali do útočení. Nejprve pálil vedle Adámek, ale po několika vteřinách se v přesilové hře prosadil Dominik Brouček, který zužitkoval Slavíkovo nahození a zápas byl rázem otočen. Další momenty vyzněly lépe pro domácí, poněvadž se provinili i hosté a do plexisklového vězení usedl Kočárek. V první přesilové hře se Tygři snažili, ale Hujer ve velké šanci před prázdnou brankou zklamal. Aby toho nebylo málo, tak vedle Kočárka usedl další litvínovský hráč. Slavík nedovoleně bránil a musel si tak na dvě minuty nedobrovolně odpočinout.
 
Právě tohle byla příležitost, na kterou liberečtí čekali. První akci zahájil Trunda, jehož pokus pokryl litvínovský brankář. O pár chvil později se ale nemýlil Adam Měchura, který tečoval Putzovo nahození a rázem bylo vyrovnáno. Následné minuty byly plné útočného hokeje, který přerušilo vyloučení domácích Tygrů. V posledních vteřinách přesilové hry se prosadil Dominik Brouček, který dorážel po Krockerově neúspěšně šanci. Hosté šli tak do kabin s jednobrankovým vedením.

Úvod dalšího dějství už patřil Severočechům, kteří měli znovu k dispozici další přesilovou hru. Ta však nebyla využita a do útoku se přesunuli domácí. První šancí se blýskl Kříž, který však nenašel skulinku v betonech černožlutého gólmana. Hostující brankář předvedl dobrý zákrok i proti Plosově střele. Činil se také gólman na druhé straně kluziště, jelikož se vytáhl s pohotovým zákrokem proti Broučkovi.
 
Tygří brankář pokračoval ve svých zákrocích a zabránil další brance, když se rychle přesunul a vychytal Adámka. Když se hosté neprosadili, tak se toho ujali domácí. Brankář hostí zasáhl proti střele Dvořáka, na dorážku Jakuba Hujera byl však krátký a domácí srovnali. Ještě před koncem druhé třetiny poslal Liberec do vedení Adam Měchura, který bekhendovou kličkou překonal litvínovského brankáře. Do druhé přestávky tak šli do kabin veselejší hráči Liberce.
 
Hosté se ihned po úvodním buly třetí třetiny hnali do útoku. Jako první prověřil Vopravila Werner. Neuběhlo ani pět minut a už se měnilo skóre. Vyrovnávací branku vstřelil Marek Slavík. Hocelík výbornou nahrávkou našel Slavíka, který se nemýlil a zdramatizoval utkání.
 
Závěrečná třetina byla ve znamení rychlý brejků. Oba týmy se snažily vstřelit branku a rozhodnout utkání. Jenže v poslední části hry se činili především brankáři, a tak si na brankáři Litvínova vylámali postupně zuby Plos, Masař či Trunda. S obdobnými zákroky disponoval i Vopravil, jenž vychytal Deje či Adámka. Brankářovou rovnováhu nakonec ukončil Jakub Šedivý, který rychlou trefou pod horní tyčku zařídil Liberci výhru 5:4.

V tzv. nadstavbě nakonec byli úspěšnější hosté, kteří vstřelili branku prakticky po úvodním buly. Střelu Marka Slavíka tečoval jeden z obránců domácích a je z toho zisk prémiového bodu pro Litvínov. 

Fanshop