Zápasy - Dorost 15. 12. 2018, Petr Význer

DOR: Dorostenci doma porazili Plzeň 5:1, hattrickem se zaskvěl Brouček!

L i t v í n o v - Litvínovští dorostenci zvítězili nad Plzní 5:1 a připisují si další 3 body, protože se hostům podařilo zvítězit v nadstavbě. Ta skončila po nájezdech 1:2.

N3, 15.12.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC ŠKODA PLZEŇ
Litvínov mládež HC ŠKODA PLZEŇ
5 1
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 2:1 - N 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kuchař, Novotný, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Postl, Slavík, Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec.

  • Sestava hostů

    Bočan (Lokajíček) – Hodinář, Kanta, Schindler, Jánský, Jiříček, Špaček, Páník, Hauser, Soukup D., Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, Soukup M., Václavík, Kaiser, Šiler.


Reportáž


První šance zápasu přišla v 7. minutě, když se do přečíslení dvou na jednoho dostali hráči Plzně. Jejich kombinaci skvěle vystihl Kuchař, který tím tuto šanci zastavil. Litvínov získal výhodu v podobě přesilové hry, kterou bohužel nevyužil. Naopak Plzeň se dostala do dobrého tlaku a měla šanci na vstřelení úvodní branky. Marcel projel celé útočné pásmo a nechal se Cimrmanem podrazit.
Šiler se dostal do obrovské šance, když obdržel přihrávku přesně mezi kruhy a vypálil na Čermáka, který proti němu skvěle vytasil beton a vyrazil jeho pokus. Škodováci si další šanci v přesilovce nevytvořili a domácím se tedy bránění podařilo. Čermák předvedl další ze série povedených zákroků proti Jiříčkově střele. Jiříček se k zakončení dostal i napodruhé, ale napálil pouze hordu těl před brankou Litvínova.

Dvě minuty před koncem první části hry vstřelil Litvínov branku! Konkrétně Dominik Brouček, který po přihrávce Slavíka ujel po levém křídle a nechytatelnou ranou prostřelil Bočana. Další branku mohl svým nepovedeným nahozením přidat Hora, protože puk ve vzduchu zaplaval a David Bočan s ním měl co dělat. Marcel ještě stihl přidat do statistik zápasu své dvě minuty za napadení. Domácí branku do šatny nedali a třetinu skončili s jednobrankovým náskokem. 

Počet hráčů na ledě vyrovnal Slavík nedovoleným bráněním. Plzni se znovu nepodařilo vstřelit gól, ale dále si tvořila šance, které likvidoval Čermák. Svůj brankářský um předvedl i Bočan. Adámek poslal parádní přihrávku přímo na hůl osamoceného Deje, který trefil úplně prázdnou branku, ale Bočan skvěle skočil a skoro jistou gólovku chytil. 

Krocker se také dostal do šance po další dobré přihrávce, tentokrát od Minaříka. Krocker jel na levém kruhu, vystřelil a Bočan udržel kotouč. Brouček se následně nechal vyloučit za držení a poskytl Plzni příležitost na vyrovnání, ale plán jí zhatil vlastní kapitán Páník, který zbytečně podrazil beka domácích. Ve hře 4 na 4 se ke střele dostal Dominik Soukup, kterého vychytal Čermák. Slavík kroužil útočným pásmem a z pravého kruhu poslal přihrávku přesně na hůl Dominika Broučka, který měl jednoduchou práci, když zasunul puk za brankovou čáru. Na trestnou lavici zasedl další hráč Škody Marcel. Přesilovka domácím mladíkům nevyšla, ale z tlaku po přesilové hře se trefil Daniel Dej! Na puku za vlastní brankou byli hráči Plzně, které napadali litvínovští útočníci a vyplatilo se to. Nepozorný obránce puk trefil jen do hole Deje a od něho se odrazil za záda nepozorného Bočana. Bočan ještě zvládl chytit samostatný únik Slavíka a ukončil tím druhou třetinu.

Hosté chtěli vyrovnat a začali velmi aktivně. I přes to se do první šance dostali Krocker s Broučkem. Dej předvedl nejtvrdší hit zápasu,když si na středu hřiště počkal na Korčáka a postavil před něj strom. Následně přišlo další vyloučení. Skuhrovec trefil soupeře holí do obličeje. Domácí se ubránili, ale hosté zůstali na puku. Čermák předvedl další dobrý zákrok a Dej se poté dostal do nájezdu na Bočana, který znovu skvěle zasáhl. 

Jediný gól Plzně přišel v přesilové hře po vyloučení Deje. Kombinaci s Páníkem a Dáňou vyřešil Petr Hauser jednoduchou střelou nad lapačku. Jiříček nabídl Litvínovu další přesilovku. Domácí ji nevyužili, ale vytvořili si v ní několik drobných šancí. Po přesilové hře našlápl Skuhrovec na pravém křídle a donutil Bočana zasáhnout. Domácí se bránili silnému tlaku hostů, kteří odvolali brankáře. Dej se Slavíkem ujeli ve dvou proti jednomu obránci, ale Slavíkovi puk ujel a branku nevstřelil. David Skuhrovec gólem do prázdné svatyně Plzně vstřelil pojistkový gól a definitivně rozhodl o vítězi zápasu. Jeho gól ale nebyl poslední! Dominik Brouček dostal dobrou nahrávku od Krockera a jednoduše poslal puk pod Bočanem do branky.

V nadstavbě měli domácí šanci získat plný počet bodů, ale v prodloužení se jim nepovedlo skórovat. Ani Plzeň nerozhodla v prodloužení a nadstavbu musely rozhodnout až nájezdy. První gól nájezdů vstřelil v první sérii Minařík, v 5. sérii vyrovnal Marek Soukup a v šesté zápas ukončil Jakub Šiler.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Nosek (HC Litvínov): „Zápas jsme nezačali dobře. Plzeň na nás vletěla, měla spoustu šancí, ale nás skvěle podržel Čermák. Pak se nám podařilo dát gól. Řekl bych, že se to utkání otočilo a myslím si, že to pro oko diváka bylo velmi rychlé, tvrdé utkání a musím poděkovat klukům, že to disciplinovaně odbojovali a vyhráli jsme 5:1.“

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „Tak z naší strany to byl dneska hodně nepovedený zápas. Ztroskotali jsme jak v koncovce, tak na nekvalitě našich nahrávek. Nebyli jsme schopni si dát jednu jednoduchou nahrávku. Za bod v nájezdech jsme samozřejmě rádi, ale musíme se hlavně dát přes Vánoce dohromady. Musíme se všichni do jednoho probrat a začít zase tvrdou a poctivou prací na tréninku a přenést si to i do zápasu.“

Fanshop