Zápasy - Dorost 29. 01. 2019, Šimon Kadeřávek

O osudu utkání rozhodla poslední minuta, dorostenci prohráli s Mountfieldem 1:2

Desetidenní přestávka je u konce a dorostenci nastoupili k dalšímu utkání, tentokrát je čekala cesta do Hradce Králové. Domácímu týmu patří průběžně druhá příčka, a to i přes nevyrovnané výkony v posledních kolech. V těsném závěsu jsou litvínovští mladící, kteří se nachází na 3. místě tabulky. Severočeši tak mohou svého soka přeskočit a polepšit si.

N10, 29.01.2019, ČPP Aréna
logo Královští lvi Hradec Králové
logo Litvínov mládež
Královští lvi Hradec Králové Litvínov mládež
2 1
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 1:0 - N 0:0 - 0:1
  • Střely na branku

    43:37
  • Vyloučení

    6:6
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    57

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Královští lvi Hradec Králové: 39. Budina (Jirků), 59. Slafkovský (Marha)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 34. Brouček (Skuhrovec, Hocelík), rozh. náj. Skuhrovec

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Veinfurter – Roischel, Řezníček

  • Sestava domácích

    Tichý (Žalčík) – Táborský, Boukal, Havlíček (C), J. Řehák, Pelda (A) – Giesl, Gaspar (A), Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek, Jerman, Sláma, Marha.

  • Sestava hostů

    Černák (Ešler) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík (A), Kuchař, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík, Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec (C).


Reportáž

Do utkání vstoupili lépe hosté, když získali kotouč a zkoušeli střílet. Na prvotní šanci dal zapomenout Marha, který ohrozil litvínovského Čermáka z pravého kruhu. Úvodní minuty narušil hvizd rozhodčího, byl odpískán faul hostujícího Vopata. Mountfield si tak ze začátku utkání zahrál přesilovou hru, ve které se snažil prosadit Beneš, ale jeho šanci zhatil neposedný puk. Další události narušilo opět vyloučení, na trestnou lavici se odebral domácí Gaspar.
 
Ve hře 4 na 4 se dostal do velké šance Mountfield, ale jeho plány zhatil litvínovský gólman. Dále si na Čermákovi vylámal zuby také Budina, který se ujal opuštěného puku a zkusil brankáře překvapit kličkou. Následné okamžiky byly ve znamení tuhého boje, obě družstva tvrdě bránila a nic si nedarovala. Mlčení prolomil Marha, jenž zkoušel Čermáka překonat střelou k pravé tyči, ale muž s maskou zachoval klid a šanci zneškodnil.
 
Po delší době se také předvedli litvínovští, Čermák rychle rozehrál a jeden z útočníků prověřil Tichého. Další černožlutou šanci měl na svědomí Hocelík. Po hradeckém úvodu se Litvínov nadechl k důraznější defenzivě, pomohlo mu k tomu také Marhovo vyloučení. Ani tato početní převaha branku nepřinesla a stav zůstal nezměněn. Vyrovnané skóre trvalo i do konce první třetiny a hráči šli do kabin za stavu 0:0.

Druhé dějství se počalo lépe odvíjet pro Mountfield, poněvadž Hocelík vyfasoval dvě minuty za držení. Početní převaha nebyla využita a mohlo se přejít opět k tuhému boji, který byl k vidění v první třetině. První větší šanci zaznamenal Špaček, který ujel všem protihráčům a z mezikruží vypálil na branku, jeho pokus však cestu mezi tři tyče nenašel.
 
Druhá polovina třetiny začínala mít ofenzivnější náboj. Pajer si proklestil cestu mezi obránci a zkoušel střílet na bližší tyč, Čermák ale udržel čisté konto. Na druhé straně se dostal do šance Dej, ale také jeho pokus brankář lapil.
 
Předzvěstí změny skóre byla velká šance Broučka, po níž následovalo vyloučení Slafkovského. Přesilovou hru nakonec hosté využili. Hocelík si nachystal kotouč a střílel od modré, zdálo se, že jeho pokus směřuje do lapačky Tichého. V téže chvíli přizvedl hokejku Dominik Brouček a díky jeho lehké teči zamířil puk za záda domácího brankáře.
 
Vstřelená branka zafungovala pro oba týmy jako živá voda. Jedna šance střídala druhou a snažili se hráči na obou stranách. Šťastnějším týmem se stal nakonec Hradec. Jirků střílel neúspěšně k levé tyči, odraženého puku se zmocnil Matyáš Budina a překonal Čermáka. V závěru třetiny se dostal do šance Marha, ale nedokázal brankáře překonat, tudíž i po druhém dějství se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.
 
První vteřiny třetí části hry byly ve prospěch hradeckých hráčů, na Čermáka mířily pokusy Součka či Jirků. Velké šance ale přišly až v dalších minutách, Pajer si vypracoval velmi dobrou šanci, ale zklamal v koncovce. Další pokus měl na svědomí Giesl, který však mířil pouze do brankáře hostí. Velké nebezpečí pro Severočechy znamenalo vyloučení Vopata, které přišlo v nejméně vhodnou chvíli.
 
Hlavní postavou hry 5 na 4 byl Budina, který několikrát nebezpečně ohrozil Čermáka. Nutno zmínit, že hosté přesilovou hru přečkali a dostali možnost zahrát v početní převaze. Na trestnou zamířil Marha. V přesilovce se dostal do velké šance Brouček, ale jeho dorážku zachytil brankář Tichý.
 
Závěrečné minuty byly ve znamení vylučování, dvouminutový trest si odpykal litvínovský Werner, ale také hradecký Budina. Ani jedna přesilová hra nebyla úspěšná. Ve chvíli, kdy začínala poslední minuta, dostal se k puku Marha, který našel ve velmi dobré pozici Juraje Slafkovského. Slovenský útočník zastrčil hbitě puk za Čermákova záda. V úplném závěru zkoušel hrát Litvínov bez brankáře, ale kýžená branka nakonec nepadla. Severočeši díky gólu v poslední minutě prohráli.

V tzv. nadstavbě se fanoušci branky nedočkali, a tak se přistoupilo k samostatným nájezdům. V nich se nakonec prosadili tři hráči. Poslední z nich, David Skuhrovec, vstřelil vítěznou branku a zařídil alespoň zisk prémiového bodu pro Litvínov.