Zápasy - Dorost 07. 02. 2019, Petr Význer

Dorost inkasoval od Liberce debakl 1:7

L i t v í n o v - Odložený domácí zápas s Libercem, který se odehrál i přes reprezentační přestávku, našim dorostencům vůbec nevyšel. Liberec jim dal jasnou lekci z využívání šancí. Konkrétně Petr Gajda, který se blýskl hattrickem a následně i brankou v nadstavbě. Pro dorost je to již čtvrtá prohra v řadě.

N7, 07.02.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Bílí Tygři Liberec
Litvínov mládež Bílí Tygři Liberec
1 7
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 1:4 - N 0:1
  • Střely na branku

    25:34
  • Vyloučení

    4:2
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    141

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 59. Špaček (Postl, Beran)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 3. Putz (Plos, Böhm), 30. Gajda, 37. Jenčovský (Gajda, Tůma), 53. Gajda (Jenčovský, Tůma), 54. Masař (Putz, Kříž), 55. Trunda (Polák, Hujer), 60. Gajda (Měchura), 62. Gajda (Böhm)

  • Průběh zápasu

    0:6, 1:6, 1:7

  • Rozhodčí

    Radka Růžičková - Ondřej Kokrment, Martin Bláha

  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Špaček, Brouček, Bednařík, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Vopravil (Krátký) – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík, Meisel, Culek, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Leden, Trunda, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Polák, Gajda


Reportáž

Bílí Tygři začali utkání velmi dobře. Doslova vlétli na domácí tým, a to přineslo rychlou branku. Nejprve Liberec nevyužil přečíslení 2 na 1, ke střele od modré čáry se následně dostal Plos, ale ani ten Čermáka nepřekonal, až z dorážky ho z bezprostřední blízkosti propálil David Putz.
Litvínov se zvedl a začal lépe útočit, ale ani střela, která prošla za záda brankáře Vopravila neskončila v brance. Vopravil byl hlavní stavební kámen liberecké defenzívy. Pochytal spoustu dobrých šancí. Jako například Beranův úprk po pravém mantinelu, po kterém přišel bekhendový pokus.
Ve zbytku třetiny oba soupeři hlavně nahazovali z větších vzdáleností. Výjimkou byla akce Gajdy, který vypálil z dobré pozice do Čermákovy lapačky a další úprk Berana po pravém křídle a nepovedená dorážka Broučka.
Gesto fair-play předvedl Jakub Hujer, když odvolal avizovaný faul Wernera, který už mířil na trestnou lavici.
Liberec i ve druhé třetině pokračoval ve vysokém tempu, které nastavil už v předchozí části. Hra se přesouvala rychle z jedné strany na druhou, ale i tak si Liberec tvořil více šancí. Dobře držel střední pásmo, přes které se chemici nebyli schopni dostat.
Litvínovští hráči pomalu rozehrávali zpoza vlastní branky, což byla pro hosty skvělá možnost na jednoduché získání útočného pásma. To se jim často dařilo a dokázali z toho být nebezpeční. Prvním vyloučeným se ve 27. minutě stal Vopat, který si jel odpykat trest za nedovolené bránění.
Přesilovka Tygrům kromě pohledné kombinace nic nepřinesla a Čermák zůstal v klidu. Trest přišel až chvilku po ní. Petr Gajda získal puk ve středním pásmu, schoval kotouč za nohy bránícího hráče, takže na něj Čermák neviděl a toho Gajda využil. Rychle vypálil tahem a rozvlnil síť.
Krátce po inkasované brance si přesilovou hru zahrál i domácí výběr. Liberec byl i ve čtyřech nebezpečnější. Velmi pomalou rozehrávku Litvínova rozhodil Hujer, který vjel sám mezi čtyři soupeře. Sebral jim puk a měl skvělou možnost na vstřelení branky, ale proti byl skvělý Čermák.
Kombinace stále trápila litvínovské dorostence. Většinu rozehrávek v obranném pásmu jim zachytili liberečtí. Hrubá chyba v rozehrávce byla hlavní příčina další branky Liberce. Gajda obdržel přihrávku od Tůmy a přihrál Mikuláši Jenčovskému, který střelou o levou tyč prostřelil tentokrát špatně postaveného Čermáka.
Dvacet vteřin před koncem třetiny byl vyloučen Kadár a Böhm se chvilku před koncem periody dostal k nebezpečné střele, kterou chytil Čermák.
Poslední část i nadále probíhala ve stejném stylu. Litvínov se dostával do malého počtu ne moc nebezpečných šancí a Bílí Tygři ho do ničeho většího nepouštěli. V první desetiminutovce se kromě několika Čermákových zákroků nestalo nic zajímavého. Až ta druhá nám ukázala, jak se mají využívat nabídnuté šance v podání hostů.
Celé to odstartoval Wernerův nához od modré čáry. Ten tečoval Dej, který se ještě spolu s Broučkem po hlavě vrhl po dorážce. Poté začala masáž od libereckých beků a strkanice. Po ní se Dej přesunul na trestnou lavici. Inkasoval 2+2 minuty za hrubost. Jeho sok, Böhm, dostal jen 2 minuty za hrubost. To znamená, že se Liberec dostal do početní výhody.
Ta se mu náramně povedla. Po nedobrém začátku Jenčovský ujel domácí obraně a výstavně přihrál bekhendem mezi obránci přesně na hůl Petra Gajdy. Ten neměl složitou práci a snadno trefil odkrytou branku. Na další branku se nečekalo ani minutu. To Putz nahodil touš od modré čáry a Jakub Masař ho jednoduše tečoval do Čermákovy branky.
A třetí gól během tří minut přidal Tomáš Trund. Polák mu nabil na připravený nápřah a následná střela parádně vymetla horní růžek. Masař se poté dostal do další gólové šance, kterou naštěstí zastavili Kuchař a Čermák.
Litvínovu se také podařilo skórovat. V přečíslení 3 na 2 našel Postl Jiřího Špačka. Jeho střela mezi vyrážečku a beton skončila přesně u levé tyčky. Radost z gólu mu však dlouho nevydržela. Měchura vyhodil puk z obranného pásma a rychlý Petr Gajda výhoz zachytil. Tváří v tvář Čermákovi se trefil přesně do škvíry mezi jeho betony. Svým třetím gólem v utkání tak dokonal demolici Litvínova.
Petr Gajda se ukázal jako rozdílový hráč i v nadstavbě. To našlápl ve středním pásmu a z vrchu pravého kruhu se trefil přesně do šibenice. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

„Soupeř byl dnes celý zápas lepší.“

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo

„Z naší strany dobře zvládnuté a zodpovědné utkání. Proměnili jsme šance, které jsme měli a nevím, co víc k tomu říct. Musím kluky pochválit.“

Fanshop