Zápasy - Dorost 02. 02. 2019, Šimon Kadeřávek

Pod Ještědem bez bodu, dorostenci prohráli s Libercem 0:3

První únorová sobota svedla dohromady dva tabulkové sousedy, Litvínov a liberecké Tygry. Oba týmy chtěly zapomenout na nepovedené výkony z minulého kola. Šelmy prohrály na ledě pražské Slavie, mladé litvínovské naděje zase nestačily na Kladno. Šťastnějším celkem se nakonec stali domácí, kteří se trefili dvakrát v první třetině a své vítězství potvrdili brankou v posledním dějství.

N12, 02.02.2019, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo Litvínov mládež
Bílí Tygři Liberec Litvínov mládež
3 0
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 1:0 - N 1:0
  • Střely na branku

    42:23
  • Vyloučení

    7:8
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    95

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 13. Měchura, 20. Polák (Trunda), 46. Měchura (Gajda), 65. Gajda (Měchura)

  • Průběh zápasu

    3:0

  • Rozhodčí

    Šmika – Kajínek, Zavřel

  • Sestava domácích

    Franc (Krátký) – Damašek, Böhm, Hladík, Meisel, Dvořák, Culek, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Kříž, Masař, Polák, Rossmy, Gajda.

  • Sestava hostů

    Ešler (Čermák) – Werner, Hynek, Cimrman, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík, Špaček, Brouček, Krocker, Skruhovec.


Reportáž

Do utkání lépe vstoupili hráči v černožlutých dresech, ve velmi dobré příležitosti se nacházel Adámek. Ve výhodné pozici však trefil pouze brankáře domácích. Tým z Podkrušnohoří měl více ze hry a do velké šance se opět dostal Adámek, tentokrát zkoušel gólmana překonat bekhendem. Když se hosté neměli ke vstřelení branky, začali se snažit domácí.
 
Skóre se měnilo ve 13. minutě, když po individuální akci překonal Ešlera Adam Měchura. Tygři se probudili k životu a začali znepříjemňovat život brankáři hostí. Zvýšit náskok mohl Masař, ale chyběla mu přesná muška. Těsně před odchodem do kabiny musel Litvínov zkousnout další nepříjemnost. Vojtěch Polák využil zmatků v brankovišti, a i díky smolnému odrazu zvýšil náskok Liberce o dvě branky.
 
Ve druhém dějství se do první velké šance dostal Brouček, který prokličkoval mezi obránce, ale nezvládl překonat libereckého brankáře. Více k vidění bylo v druhé polovině, kdy se činili především domácí. Blízko brance byl Polák a o několik vteřin později i Gajda, vše ztroskotalo na výborných zákrocích brankáře hostí. S nadsázkou by se dalo říci, že o osudu druhé třetiny rozhodli gólmani, kteří předváděli obdivuhodné výkony. Nejdříve vykryl Franc Kadárův pokus, poté se na druhé straně vytáhl Ešler proti Trundovi.
 
Ve třetí části hry museli hosté přidat, pokud chtěli získat body. Nejvýraznější šancí byla střela Adámka, kterou Franc neohroženě vyrazil. Černožlutí se opět nedokázali prosadit, a tak se ke slovu dostali domácí. Gajdovo nahození propadl až k Ešlerovi, kde se puku ujal Adam Měchura a svým druhým gólem v zápase pečetil výhru Tygrů. V závěrečných minutách se dostal do výhodné pozice Skuhrovec, ale France překonat nedokázal.

V tzv. nadstavbě se prosadil 40 vteřin před koncem Petr Gajda, a tak i prémiový bod zůstal v Liberci.