Zápasy - Dorost 21. 02. 2019, Šimon Kadeřávek

Špatné výsledky pokračují, dorostenci podlehli Slavii 1:2

Čtvrteční večer svedl dohromady dva soupeře, kteří jsou tabulkovými sousedy. Domácí Slavia byla před utkáním na poslední příčce nadstavbové části. Sešívaní v minulých zápasech podlehli postupně Hradci a Plzni. Hosté ze severu Čech na tom nejsou o moc lépe, na Slavii měli jednobodový náskok, ale podobně jako vršovický tým zažívají období proher. Po velmi vyrovnaném boji nakonec brala body Slavia a posunula se tak před Litvínov. Útěchou pro hosty může být alespoň bonusový bod z nadstavby.

N14, 21.02.2019, Zimní stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
2 1
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 1:0 - N 0:0 - 0:1
  • Střely na branku

    60:38
  • Vyloučení

    7:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    52

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 30. Rulc (Kluch, Vlasák), 52. Hrdlička (Čech, Slavíček)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 38. Skuhrovec (Dej), rozh. náj. Kadár

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Macák – Kučera, Krátký

  • Sestava domácích

    Pittr (Vávra) – Dráb, Čech, Srdínko, Weitz, Hrdlička, Palát, Kluch – Jokl, Štancl, Greguss, Slavíček, Hofmann, Vlasák, Rulc, Hamršmíd, Vymětal

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Postl,Špaček, Brouček, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

První minuty patřily týmu z hlavního města, sešívaní útočníci si vypracovali několik šancí, kterým však chyběla přesnost. Nejblíže brance byl Slavíček, ale jeho pokus vyrazil brankář Čermák. Podobně na tom byli i hosté, tudíž diváci byli svědky urputného boje. Vše narušilo vyloučení domácích, provinili se tím, že měli příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odjel odpykat Štancl.
 
Litvínovským hráčům se hra 5 na 4 příliš nevydařila, dokonce po srovnání počtu se Litvínov provinil a musel hrát oslabení. Vršovický tým sehrál početní převahu podstatně lépe, ale brankáře hostí překonat nedokázal. V závěrečných minutách branka nepadla a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu.
 
Od druhého dějství všichni přihlížející čekali góly. Na první branku se muselo čekat až do 30. minuty, kdy se během signalizované výhody dokázal trefit Šimon Rulc. Hosté chtěli srovnat, ale přibrzdilo je vyloučení, trest za napadení dostal Kadár. Dlouho na trestné lavici nebyl sám. Do plexisklového vyhnanství domácích usedl Srdínko a Dráb. Litvínovu se otevřela šance ke skórování, kterou nakonec využil David Skuhrovec. Následné minuty už branku nepřinesly, a tak i během druhé přestávky platila remíza.
 
Ve třetí části hry se hodně vylučovalo na obou stranách, ale většina přesilových her nepřinesla výraznější šanci. Toto tvrzení neplatí o akci, na jejímž konci stál Jakub Hrdlička. Slávistický obránce se dokázal nejlépe zorientovat v předbrankovém prostoru a překonal Čermáka. Do konce utkání už žádný další gól nepadl, a tak Pražané získali body za výhru a přeskočili hosty v tabulce.
 
Tzv. nadstavba se nakonec protáhla až na samostatné nájezdy, kde byl šťastnějším týmem Litvínov. Rozhodující nájezd proměnil Jakub Kadár a zajistil hostům bonusový bod. 

Fanshop