Zápasy - Dorost 08. 03. 2019, Šimon Kadeřávek

Debakl na ledě Plzně. Dorost prohrál se Škodou 0:6

Černá série, šňůra hrůzy či bodové trápení, všemi těmito slovy by se daly nazvat aktuální výsledky litvínovského dorostu. Severočeši už čekají na výhru devět zápasů, šanci o nápravu dostali proti třetí Plzni. Jejich sen byl však poměrně rychle rozmetán, protože Západočeši udeřili dvakrát v prvních dvou minutách, poté ještě přidali čtyři zásahy. Litvínovští se snažili získat alespoň bonusový bod z nadstavby, ale ani v tomto nebyli úspěšní a z Plzně odjeli s prázdnou.

N18, 07.03.2019, Home Monitoring Arena
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
6 0
  • Třetiny

    3:0, 3:0, 0:0 - N 1:0
  • Střely na branku

    52:13
  • Vyloučení

    4:2
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    80

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 1. Kupčo (Šiler, Houdek), 3. Jiříček (Soukup D., Šiler), 16. Václavík (Soukup M.), 27. Šiler (Soukup M., Kupčo), 28. Korčák (Soukup M., Špaček), 33. Soukup D. (Hauser), 65. Páník (Soukup D.)

  • Průběh zápasu

    6:0

  • Rozhodčí

    Hucl - Šimán, Zimmermann

  • Sestava domácích

    Bočan (od 41. Vondraš) – Jánský, Jiříček (A), Plecitý, Špaček, Páník (C), Houdek – Hauser, Soukup D. (A), Korčák, Dvořák, Dáňa, Soukup M., Holý, Václavík, Šiler, Kupčo.

  • Sestava hostů

    Herkommer (od 21. Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár (A), Kuchař, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Postl, Špaček, Brouček, Skuhrovec (C).


Reportáž

Do utkání vstoupili lépe domácí, radovali se už po čtrnácti vteřinách zápasu. Šiler našel na levé straně Lubomíra Kupča, a ten prostřelil hostujícího brankáře. Netrvalo dlouho a indiáni se prosadili znovu, tentokrát se ke kotouči dostal Dominik Soukup, který z modré poslal nahrávku na Davida Jiříčka. Plzeňský obránce prostřelil litvínovského gólmana zásahem zápěstím a navýšil náskok o dva góly.
 
V dalších minutách dostali hosté příležitost ke korigování skóre, protože domácí Holý se provinil faulem a musel se odporoučet na trestnou lavici. Litvínov se nedokázal s nastalou situací vypořádat a herní převahy nevyužil. Na toto konto začali úřadovat hosté, v samostatném úniku se ocitl Marek Soukup a Tomáš Václavík, a právě druhý jmenovaný našel recept na hostujícího gólmana. Indiáni se mohli prosadit ještě v samém závěru třetiny, ale Jiříček nedokázal černožlutého brankáře překonat.

Na začátku druhého dějství dostali Severočeši další přesilovkovou šanci, ale ani nyní jí nedokázali využít. Poté se k puku dostali domácí, kteří potvrdili svou produktivitu. Nejdříve se trefil Jakub Šiler, po něm dokázal využít hru 5 na 4 Matěj Korčák, který zvyšoval už na 5:0. Další povedenou plzeňskou třetinu uzavřel brankou Dominik Soukup, jenž dokázal bezproblémově zpracovat nahrávku Hausera.
 
Do třetí části hry vstoupili hosté sklesle, protože potřebovali dotáhnout šestibrankové manko. Když se však Severočeši neměli k žádné výraznější šanci, přesunuli se od útoku plzeňští. V přesilové hře trefil Dominik Soukup tyčku, ale další zásah už indiáni nepřidali.
 
V tzv. nadstavbě kontrolovali hru modrobílí, kteří se dočkali i branky. Bonusový bod zařídil Adam Páník.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Tomáš Pejchar

Na začátku musím podotknout, že Litvínov k nám přijel v trochu okleštěné sestavě, chyběl jim první brankář a řada dalších starších hráčů. Nicméně na rozdíl od minulých zápasů, co jsme hráli doma s Litvínovem, kdy jsme dostali brzký gól, tak dneska to bylo úplně obráceně. Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme první gól a potom se nám dařilo nadále proměňovat šance. Třetí třetina už byla z naší strany hodně profesorská, chtěli jsme sehrávat akce až do prázdné brány a taky se to na hře podepsalo, ve zbytku hry už jsme žádnou branku nedali

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Hrozný začátek, Plzeň na nás vlétla, ve druhé minutě jsme prohráli o dvě branky. To určilo ráz zápasu a ve stavu v jakém jsme, kdy se nám nedaří vyhrát a kluci mají hlavy dole, jsme se na nic nezmohli. Plzeň byla jasně lepší a zaslouženě vyhrála.

Fanshop