Zápasy - Dorost 19. 03. 2019, Šimon Kadeřávek

Je dobojováno, dorostenci prohráli s Plzní 2:3 a v soutěži končí

Litvínov úvodní utkání série prohrál, a tak se vydal na západ Čech, aby tam vykřesal naději na postup. Fanoušci byli svědky povedené přetahované, na obě plzeňské branky dokázali Severočeši zareagovat. Nicméně na trefu Davida Špačka ze 48. minuty už odpověď neměli a domácí indiáni slavili postup do dalšího kola.

2. ČF, 19.03.2019, ZS Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
3 2
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 1:0
  • Střely na branku

    33:18
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    89

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 3. Korčák (Marcel), 12. Holý (Dáňa, Páník), 49. Špaček (Soukup)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 5. Brouček (Vopat, Krocker), 22. Krocker (Adámek)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Šperl – Bělohlav, Jindra

  • Sestava domácích

    Bočan (Vondraš) – Hodinář, Jánský, Jiříček (A), Plecitý, Špaček, Páník (C), Houdek – Hauser, D. Soukup (A), Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, M. Soukup, Holý, Václavík, Šiler, Kupčo.

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár (C), Kuchař, Hora – Beran, Šikl, Kočárek, Vopat (A), Postl, J. Špaček, Brouček, Adámek, Krocker, Skuhrovec.


Reportáž

Do zápasu lépe vstoupila Plzeň, která už po třech minutách hry vstřelila gól. Marcel nahodil puk od mantinelu, kotouče se ujal Matěj Korčák, který svou trefou otevřel skóre. Netrvalo dlouho a stav se znovu měnil. Vopat nahrál Dominiku Broučkovi, a ten svižnou střelou srovnal krok obou týmů.
 
Následovalo intermezzo plné plzeňských šancí. Čermák musel zasahovat proti střele Václavíka či pokusu Špačka. Domácí měli k dispozici početní převahu, kterou nakonec nevyužili. To je ale nemuselo mrzet. Díky šťastnému odrazu se k puku dostal Jakub Holý, domácí útočník poslal Plzeň do vedení. V samém závěru se ještě povedeným zákrokem předvedl Bočan, ale více už ani jeden tým nestihl a do šaten se šlo za stavu 2:1.

Na začátku druhého dějství se provinil faulem Korčák. Litvínov svou přesilovku neodehrál moc dobře, i přesto zaznamenal branku. Po Adámkově nahrávce se prosadil Marek Krocker a rázem se začínalo zase od začátku.
 
Více ze hry měla Plzeň, která opět hrála 5 na 4 a opět přesilovou hru nevyužila. Zápas byl ve své druhé polovině plný nepřesností, což doložil svým pokusem Marcel či na druhé straně Brouček. V posledních vteřinách se ještě zkoušel prosadit litvínovský Hora, ale proti byl domácí Bočan.
 
Třetí část hry začala lépe pro indiány, poněvadž si připomněli, jaké to je hrát přesilovou hru. Ani na potřetí ji však nedokázali využít. Velká komplikace přišla na začátku 48. minuty. David Špaček vypálil tvrdou ránu od mantinelu a jeho pokus si našel cestu až za Čermákova záda.
 
Hosté se ještě snažili s výsledkem něco udělat. Nicméně v brance domácích stál Bočan, který každý pokus likvidoval. Nic na této skutečnosti nezměnil ani oddechový čas a ani hra bez brankáře. Litvínov zaznamenal prohru, která mu ukončila letošní sezonu. 

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Tomáš Pejchar

Musím mužstvo pochválit, odvedli jsme velký kus práce, ve hře bylo vidět strašně moc obětavosti. Moc jsme si za tím šli, chtěli jsme uspět ve dvou zápasech. Na druhou stranu musím ocenit kvalitu Litvínova, šli do toho naplno. Zápas byl jinak velice vyrovnaný, rozhodly ho dvě šťastné branky. Jsme strašně rádi za postup.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Sérii jsme prohráli, ale myslím si, že dnešní zápas byl hodně vyrovnaný, kluci do toho dali všechno. Zaslouží velkou pochvalu, také pro lidi, kteří tady byli, zápas se jim musel líbit. Naši kluci hráli výborně, bojovali, dali ze sebe všechno. Je to sport, dostali jsme dva smolné góly - jeden vlastní, jeden nohou - nedali jsme jich víc. Gratulujeme Plzni, má skvělé mužstvo, budeme jim držet palce.

Fanshop