Zápasy - Žáci 27. 03. 2019, Ondřej Mach

Úspěšný vstup! Osmá třída porazila Plzeň vysoko 9:1

O s t r a v a - První utkání MMČR v Ostravě dopadlo pro litvínovské starší žáky na výbornou. Proti Plzni po dvou třetinách vedli 5:0, nakonec se radovali z vysokého vítězství 9:1. Dvě branky vstřelili Jakub Bednařík, Tomáš Holčák a Jan Peroutka.

MMČR1, 27.03.2019, Ostrava
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
1 9
  • Třetiny

    0:3, 0:2, 1:4
  • Střely na branku

    22:40
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 44. Beer

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 2. Peroutka (Vyhlídal, Ščislák), 18. Bednařík, 19. Holčák, 22. Zetek (Tůma), 33. Šprynar (Dudáček, Zetek), 43. Vyhlídal (Maštalířský), 51. Holčák (Král), 57. Peroutka (Dudáček, Maštalířský), 60. Bednařík (Holčák)

  • Průběh zápasu

    0:6, 1:6, 1:9

  • Rozhodčí

    T. Cabák – M. Dohnal, P. Bartek

  • Sestava domácích

    Hnízdil (Mečl) – M. Beer, Sochor, Lučan (A), Hromádka, E. Beer, Štulc – Hájek, Bílek, Hofrajtr, Hořejší (A), Mazanec (C), Komínek, Havlíček, Křemen, Kaiser, Jiříček, Melich

  • Sestava hostů

    Tuhý (Vrzal) – Vyhlídal, Kocourek, Síč, Mach, Sudáček, Zetek (A), Král – Kurty, Mikolášek, Holčák (C), Maštalířský, Sčislák (A), Bednařík, Peroutka, Čech, Šprynar, Tůma


Reportáž

Do utkání lépe vstoupil Litvínov, když už ve druhé minutě Hnízdila prostřelil Jan Peroutka. Šance střídala šancí, k brance ale nevedla ani plzeňská přesilovka 5 na 3. To černožlutí svoji přesilovku necelé tři minuty před první sirénou využili. Hnízdila zasypali střelami a ta Jakuba Bednaříka skončila v síti. V 19. minutě hosté zvyšovali už na rozdíl tří branek. Tomáš Holčák ujel všem protihráčům a svůj samostatný nájezd zakončil na výbornou. Ještě před koncem periody obdržel 2+10 trest za vražení na hrazení litvínovský Sčislák.

Hned po startu druhé třetiny byl vyloučen za hákování Bednařík a chemici šli do tří. Jakmile se však dostali do čtyř, tak si vytvořili dobrý tlak, který čtvrtou brankou zakončil Ondřej Zetek. Domácí nadále nemohli najít recept na skvělého Tuhého. Navíc se museli bránit, protože byl za napadení vyloučen Mazanec. Těsně před koncem přesilové hry se po přihrávce Dudáčka dokázal prosadit Jan Šprynar a ve vzduchu visel debakl. Akce Plzně zastavovala pozorná litvínovská obrana nebo brankář Tuhý, po dvou dějstvích se tak do šaten šlo za stavu 0:5.

Černožlutí před startem poslední třetiny vystřídali brankáře, Davida Tuhého nahradil Ladislav Vrzal. Hosté potvrdili svoje skvělé vstupy do třetin, když už na šestibrankový rozdíl zvyšoval Radek Vyhlídal. Škodovka následně dokázala prolomit střeleckou smůlu, minutu na to překonal Vrzala Erik Beer. Chemici však drželi otěže utkání pevně ve svých rukou, což sedmou brankou potvrdil Tomáš Holčák. Další přihrávku Dudáčka usměrnil čtyři minuty před koncem do sítě Jan Peroutka a konečnou podobu skóre dal v poslední minutě Jakub Bednařík. Litvínov tak porazil Plzeň vysoko 9:1 a připsal si tři body.