Zápasy - Žáci 30. 03. 2019, Petr Význer

Litvínov na MMČR počtvrté vítězný! Na Vítkovice vyzrál 6:4

O s t r a v a - Osmáci i ve čtvrtém hracím dni zůstávají neporaženi! Ve třetí třetině vyrovnaného utkání skórovali <strong>Šprynar</strong> s <strong>Bednaříkem</strong> a bylo rozhodnuto. Další zápas 8. třídu čeká v neděli 31.3. od 10:30!

MMČR4, 30.03.2019, Ostrava
logo Litvínov mládež
logo HC Vítkovice Ridera
Litvínov mládež HC Vítkovice Ridera
6 4
  • Třetiny

    2:2, 2:2, 2:0
  • Střely na branku

    38:28
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    1:1
  • Diváků

    220

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 10. Dudáček (Ščislák), 17. Holčák (Síč, Bednařík), 33. Čech (Mach), 33. Dudáček (Bednařík, Holčák), 45. Šprynar (Tůma, Maštalířský), 54. Bednařík (Maštalířský, Holčák)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 7. Pavelec, 8. Grulich (Moravec), 39. Milata (Kočí, Pavič), 40. Krčmářský (Fibigr, Pavelec)

  • Průběh zápasu

    0:2, 4:2, 4:4, 6:4

  • Rozhodčí

    Vít Hykel - Martin Janoško, Lukáš Blaževič

  • Sestava domácích

    Tuhý (Vrzal) – Vyhlídal, Tůma, Kocourek, Síč, Mach, Dudáček, Zetek, Král – Kurty, Mikolášek, Holčák, Maštalířský, Ščislák, Bednařík, Peroutka, Čech, Šprynar, Tůma

  • Sestava hostů

    Smolka (Antoníček) – Lazár, Falhar, Pavič, Kočí, Mann, Bialy, Fibigr, Kršík, Chaloupka – Grulich, Glas, Štiak, Matějka, Handl, Kalandra, Hanák, Krčmářský, Milata, Pavelec, Moravec


Reportáž

Litvínov odstartoval zápas ve velkém tempu. Po nebezpečné střele Smolkovi puk vypadl, ale skvěle ho zastoupil jeden ze spoluhráčů, který puk odpálil do bezpečí. Do obrovské šance se po minutě dostal Bednařík. Ten sám zakončoval akci 2 na 1. Střela mezi betony nezapadla a Smolka puk vyrazil do bezpečí. Kočího krosček dostal Vítkovice do oslabení. V tom se jim však podařilo dostat do vedení! Petr Pavelec z pravého křídla přejel na levé a z té pozice se nemýlil. Jednobrankový náskok pro ně byl málo, tak skórovaly i podruhé. To Samuel Grulich z pravého křídla prostřelil Tuhého pod rukou.

Gólové hody pokračovaly i v dalších minutách. Petr Dudáček vypálil a jeho rána se zastavila až o brankovou síť. První litvínovský střelec o několik chvil později usedl na trestnou lavici za podrážení. Následoval ho Ščislák, který držel protihráče. Ridera přesilovku 5 na 3 nevyužila a v klasické početní výhodě naopak inkasovala. Síč přihrál Tomáši Holčákovi do skvělé pozice, protože druhý jmenovaný měl velmi jednoduchou práci, když puk poslal do úplně prázdné branky.

Druhá třetina začala Mikoláškovým vyloučením za podrážení. Přesilovku hosté nezvládli a hra plynula dál. Vyloučení bylo i na vítkovické straně. Kršík podrazil soupeře a mířil na lavici hanby. Litvínovská přesilovka skončila stejně jako vítkovická, takže hra pokračovala bez změny stavu. Až do 33. minuty. Machovu střelu Smolka vyrazil pouze na hůl Dominika Čecha. Jemu se dorážka povedla a Litvínov se dostal do vedení!

Šest vteřin domácím trvalo přejetí ze středového kruhu k dalšímu gólu! Bednařík s Holčákem po společné kombinaci dostali kotouč na hůl Petra Dudáčka, jež vstřelil svou druhou branku v zápase. Po gólové smršti se nechaly Vítkovice oslabit, když Moravec vyhodil kotouč přes plexisklo. Oslabení v klidu zvládly, a navíc po chvíli vybojovali přesilovou hru. Čech nalepil soupeře na mantinel a šel si odpočinout na 2+10 minut na trestnou lavici za vrážení na hrazení.

Početní výhodu proměnily a tím pádem snížily na rozdíl jediné branky. Kočí vystřelil z velké vzdálenosti a tuto střelu tečoval Milan Milata a na střelu přesně k levé tyči Tuhý nestihl zareagovat. Tento stav trval jen necelou minutu. Fibigr poslal puk na Ondřeje Krčmářského, který kličkou do bekhendu položil Tuhého a skóre bylo rázem vyrovnané.

Třetí třetinu už ovládli hráči Litvínova. Na 5:4 upravoval Jan Šprynar. Ten dorazil puk do brány po střele jednoho ze spoluhráčů, kterou Smolka ještě vyrazil. Hra pokračovala několika dobrými střeleckými pokusy na obou stranách. Tuhý ani Smolka se rozhodně nenudili. Gól přinesla až střela Jakuba Bednaříka do prázdné branky, jež přišla po parádní přihrávce mezi nohama od Maštalířského.

Vítkovice se i přes velké snažení ke gólu nedostaly. K dispozici měly přesilovou hru po špatném střídání, kdy domácí hráli v šesti. Odvolání brankáře jim také nepomohlo a cesta Litvínova za 4. vítězstvím v řadě byla dokonána.