Zápasy 02. 11. 2019, Šimon Kadeřávek

Litvínov selhal v koncovce a v Třinci padl 0:2

Po 24 hodinách šla Verva opět do akce, tentokrát zavítala do Slezka na led Třince. Jiří Šlégr zapracoval do sestavy Patricka Kudlu, posila zaujala místo sedmého obránce. Skóre se měnilo už ve druhé minutě, kdy se přesilovkovým gólem prosadil Hrňa. Druhé dějství přineslo dva góly, ale jeden nebyl uznán pro posunutí branky. Dvoubrankové vedení zařídil Třinci Vrána. Závěrečná část hry už góly nepřinesla, a tak Verva odjíždí s prázdnou.

17. kolo, 02.11.2019, Werk aréna
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 0:0
  • Střely na branku

    38:26
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4467

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 2. Hrňa (P. Vrána), 37. P. Vrána (M. Doudera)

  • Průběh zápasu

    2:0

  • Rozhodčí

    Kika, Obadal – Gebauer, Lederer

  • Sestava domácích

    Bartošák (Kváča) – Kundrátek, Gernát, Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Galvinš – M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Martynek, Polanský, Kofroň – Hladonik.

  • Sestava hostů

    Honzík (Janus) – L. Doudera, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, T. Pavelka, Štich, Kudla – F. Lukeš (A), V. Hübl, Válek – Jarůšek, Helt, Petružálek (C) – Kašpar, Gerhát, Myšák – Trávníček, Zygmunt, Jurčík.


Reportáž

Proti favorizovanému Třinci obsadil místo mezi třemi tyčemi opět David Honzík. Oceláři získali úvodní buly a ihned následoval přesun právě před brankáře hostů. První vážnější šanci měl na hokejce Marcinko, který dostal přesnou nahrávku. V úniku ale gólmana překonat nedokázal.

Hrňův přesilovkový gól

Zkraje zápasu podrazil Hübl jednoho z domácích a pakoval se na trestnou lavici. Slezané dostali příležitost, kterou jednoznačně využili. Po třech vteřinách propálil vše, co mu stálo v cestě, Erik Hrňa. Velký podíl na první brance měl Vrána, který čistě vyhrál buly a posunul ho na vnější kruh. Po inkasovaném gólu měla šanci také Verva, protože se faulu dopustili také hráči Třince.

Severočeši však mají s proměňováním přesilovek problémy, což platilo i ve Werk Aréně. Bartošák musel zasahovat pouze proti střele Lukeše. Po oslabení se hráči s drakem na prsou probrali k životu. Honzíka ohrozil od modré Milan Doudera, starší bratr Lukáše, jenž válčí právě za Litvínov. Věci se děly také na druhé straně, Bartošákovy svaly protáhl Kašpar. Ten měl sice v plánu pálit jiným směrem, ale díky nešťastné teči Vrány vylekal třineckého brankáře.

Další minuty byli v režii domácích, kteří pevně svírali otěže utkání. Honzík musel řešit střelu Galvinše či Kovařčíkovu dorážku. Hosté sice chtěli odpovědět a srovnat krok, ale nedokázali si vypracovat výraznější šanci. Třetina sice odstartovala rychlým gólem, ale závěr byl spíše opatrný. Tečku za úvodní dvacetiminutovkou udělal neúspěšný pokus Myšáka.

Neplatná branka Polanského

Druhé dějství načali sice lépe domácí, ale první šance šla na vrub hostů. Pokaženou rozehrávku Kundrátka využil Petružálek, jenž zkoušel Bartošáka překvapit bekhendem. Poté do utkání opět promluvilo vyloučení, Válek podrazil Kundrátka. Litvínovský útočník zamířil za plexisklo a Oceláři dostali možnost zvýšit vedení.
 
Černožlutá obrana dostávala zabrat, když Dravecký našel zpoza branky Chmielewského. Jeho rána se od Honzíka odrazila ke Kundrátkovi, který okamžitě dorážel. Přerovský rodák ale mířil těsně vedle tyče. Oceláři nedokázali tlak přetavit na gól, a tak druhá přesilovka zůstala nepomstěna. Honzík pokračoval v povedených zákrocích. Lapačku musel provětrat proti střele Kundrátka. Ten byl v průběhu utkání hodně aktivní.

Pomyslné vysvobození přinesl Petružálek, který pálil od modré. Oceláři se opět vrátili ke své hře, v polovině zápasu zamkli Severočechy v pásmu. Další ohrožení zpoza branky přišlo od Stránského, ale ani Vrána nedostal kotouč za Honzíkova záda. O tři minuty později se domácí fanoušci radovali, když Polanský z bezprostřední blízkosti překonal severočeského brankáře.

Sudí celou situaci prozkoumali u videa, poté oznámili, že branka nemůže být uznána. Honzík těsně před trefou zavadil o tyčku a posunul svou svatyni. Verva se připomněla souhrou Petružálka s Jarůškem, ale Bartošák zůstal jistý v kramflecích. To, co se nepodařilo Polanskému, dokončil Petr Vrána. Útočník Třince využil dobrého postavení Stránského a překvapil Honzíka od modré.

Přesilové hry štěstí nepřinesly

Příznivci hostů doufali, že alespoň poslední dvacetiminutovka přinese góly s černožlutým nádechem. Ale byli to zase Oceláři, kdo zatápěl pod kotlem. Honzík reagoval na střelu Draveckého či nahození Musila. Ani jeden pokus nepřetavili domácí ve třetí branku. Severočeši se připomněli nahozením Myšáka, to však lehce ukořistil Bartošák.

Velikou příležitost promarnil Chmielewski, protože se vydal společně se Stránským do přečíslení. Polský forvard ale trefil jen přesunujícího se Honzíka. Litvínovu se nedařilo zakládat útoky, o ohrožení Bartošáka ani nemluvě. Devět minut před koncem si zahrál Třinec v šesti za což inkasoval dvouminutový trest.

Verva svou početní převahu nezvládla, domácí se dokonce dostali do přečíslení, ale vše ztroskotalo na nepovedené přihrávce. Po uplynulé hře 5 na 4 přišla další, když fauloval Galvinš. Ani při další přesilové hře nepřišel kýžený gól, a tak Šlégr sáhl k nejzazšímu řešení, nechal Honzíka na lavičce. Ve hře v šesti měl velkou šanci Petružálek s Hüblem, ale Bartošák měl více štěstí. Závěrečný tlak změnu skóre nepřinesl a Verva prohrála 0:2.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Marek Zadina

Jsme rádi, že jsme po těžkém zápase se Spartou pokračovali v tempu, jaké bylo včera. Kluci odehráli dobré utkání, přesně takové, jaké jsme chtěli. Hráli jsme převážně v útočném pásmu, vypracovali jsme si hodně šancí. Litvínov podržel dobrým výkonem Honzík. Na střídačce máme tablet, podívali jsme se a viděli posunutou bránu, takže jsme věděli, že gól neuznají.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

Třinec byl jednoznačně lepší ve všech aspektech hry. Převyšoval nás v osobních soubojích, bruslení. Jen díky dobrému výkonu našeho brankáře nebylo skóre jiné. Netlačíme se do branky, málo střílíme. Třinec zaslouženě vyhrál. Situaci ohledně neuznaného gólu jsme viděli na kostce. Je to o rozhodčích, jak ji vyhodnotí, my tohle nemůžeme ovlivnit.

Fanshop