Zápasy 24. 08. 2019, Tereza Čubanová

Další smolná prohra pro Litvínov, na německý Krefeld nestačil o jediný gól

Drážďany - V prvním utkání trunaje v Drážďanech vyzvala Verva do duelu německý Krefeld. Zápas byl vyrovnaný a divácky velmi atraktivní. V utkání totiž napadalo 9 branek! Chemici si dnes vedli velice dobře, až na častá vyloučení, která je možná stála zápas. Ten bohužel znovu ztratili až v samém závěru. Mladý útočník Jan Myšák dnes hrál na centru druhé formace a dokázal vsítit soupeři dvě branky!

Turnaj, 24.08.2019, Energieverbund arena, Drážďany
logo HC VERVA Litvínov
logo Krefeld Pinguine
HC VERVA Litvínov Krefeld Pinguine
4 5
  • Třetiny

    1:1, 2:2, 1:2
  • Střely na branku

    20:23
  • Vyloučení

    10:5
  • Využití

    2:2
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Lukeš (Válek), 28. Jánošík (Kubát, Lukeš), 29. Myšák (Hanzl, Kašpar), 50. Myšák (Kašpar, Říha)

    Branky a nahrávky Krefeld Pinguine: 5. Hospelt, 23. Costello, 36. Saponari, 52. Costello, 55. Costello

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5

  • Sestava domácích

    Honzík (Janus) - Kubát, Jánošík, Ščotka, Říha, Baránek, Doudera - Lukeš, Hübl (A), Válek - Kašpar, Myšák, Hanzl - Gerhát, Mikúš, Helt - Trávníček (C), Jícha, Jurčík - Svoboda.

  • Sestava hostů

    Rynnäs (Albrecht) - Trivellato-Ankert, Noonan-Schmitz, Cundari-Riefers, Bappert Welsh-Pietta-Costello, Saponari-Kruminsch-Besse, Lagace- Hospelt-Braun, Kuhnekath-Ewanyk-Postel


Reportáž

Litvínov vlétl do zápasu nejlépe jak mohl. Hned po neuvěřitelných 8 vteřinách hry dostal puk na hokejku František Lukeš a překvapil zaskočeného brankáře Krefeldu! Následovaly první trestné minuty v zápase, které si vysloužil nejproduktivnější litvínovský hráč Hübl. Němečtí hokejisté si vytvořili dobré šance, vyslali na litvínovského Honzíka několik střel, které český gólman zlikvidoval. Na střelu Hospelta už byl ale krátký, a tak německý tým vyrovnal ve své první přesilové hře. Litvínov si taktéž zahrál přesilovou hru, ve které měl velkou šanci Myšák. Ten navíc několik vteřin na to inkasoval tvrdý hit, po kterém se těžce zvedal z ledu. Na střídačku naštěstí už odjel po svých. Zbytek první části utkání se nesl ve znamení trestných minut. Na litvínovské straně to bylo hned pět hráčů, což Vervě úvodní část utkání velmi zkomplikovalo. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu, kdy každý z týmů měl po jedné brance.

Druhou třetinu začali opět aktivněji hosté. Velkou šanci měl Hanzl, který objel branku a snažil se zakončit, avšak malý kousek mu k úspěchu chyběl. Ač Verva tlačila, nestačilo to. Při první příležitosti Krefeldu domácí hráči neminuli. Sám na branku ujel Costello, který Honzíka překonal, a poslal tak svůj tým poprvé v tomto zápase do vedení. Po této gólové akci jakoby se hráči Krefeldu probudili a dlouho tlačili litvínovské. Honzík si svou klec však pohlídal, a nedovolil Německu znovu skórovat. Naopak Verva se nenechala zahanbit, a když dostala výhodu přesilové hry 5na3, v krátkém čase otočila zápas ve svůj prospěch! 

Nejprve se v přesilové hře 5na3 trefil nejproduktivnější obránce Adam Jánošík, a krátce na to našel Hanzl volného Jana Myšáka, který poslal puk přes beton do soupeřovy sítě! Litvínov se tak dostal opět do jednobrankového vedení. Následoval pohledný hokej s šancemi na obou stranách, dokud si Jícha nevykoledoval dvě trestné minuty, a Krefeld tak dostal už několikátou výhodu přesilové hry. Hráči Tučňáků opět nezaváhali a srovnali stav utkání díky Saponarimu na 3:3. Následně dal ještě Trávníček soupeři šanci na navýšení skóré, když si i on odjel odpočinout na trestnou lavici. Tu už soupeř nezvládl využít a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu.

Ve třetí třetině předvedly oba celky pohledný hokej. První větší šanci měl tým Krefeldu, ale Honzík střelu pokryl svou lapačkou. Na druhé straně pak střílel Jurčík a černožlutí měli v tu chvíli navrch. Němečtí hokejisté zastavili litvínovský tlak pouze za cenu nedovoleného zákroku. Verva dostala tedy šanci dostat se do vedení. V přesilové hře trefil nejprve Říha tyč. Poté dostal puk opět Jan Myšák, který využil nepřehledné situace před hostujícím brankářem a po přesné přihrávce od Kašpara poslal puk do prázdné brány! Mladičký talent si tak připsal už druhý gól v tomto utkání. Jenže situace se pro Litvínov výrazně zkomplikovala, když dostal dvě trestné minuty nejprve Mikúš a o 30 vteřin později i kapitán Trávníček. Chemici se tak museli bránit ve třech. 

Němečtí hráči se velmi snažili a jejich snaha byla zužitkována. Přesný zásah zaznamenal znovu Costello a vyrovnal stav tohoto divácky velice atraktivního zápasu. Netrvalo příliš dlouho a Krefeld šel 5 minut před koncem dnešního napínavého souboje do vedení! Bylo to opět zásluhou Costella, který tímto gólem dovršil svůj hattrick! A aby toho nebylo pro Vervu málo, nedovoleně si počínal Jánošík a hosté se museli znovu bránit. Dva domácí hráči předvedli pohlednou akci při úniku 2na1, Honzík na jejich pokus vyzrál. Minutu před koncem si vzal Litvínov oddechový čas, po kterém naskočilo na led šest hráčů v černožlutém a Honzík zůstal na střídačce. Avšak tento pokus litvínovským nevyšel a v dnešním utkání tedy nestačili na Krefeld o jednu branku. Chemici měli dnes příliš mnoho vyloučených hráčů, což je možná stálo zápas. Utkání tak skončilo 4:5 pro německý Krefeld.





Fanshop