Zápasy 25. 08. 2019, Tereza Čubanová

Lukeš srazil Landshut čtyřmi góly a Verva na turnaji v Drážďanech končí třetí

Drážďany - Ve druhém utkání turnaje v Drážďanech byl Litvínov úspěšnější. Porazil německý Landshut 4:3 v samostatných nájezdech. Verva sice vstřelila 4 góly, o všechny se ale postaral jen jeden jediný muž. Byl to František Lukeš, který dnes zaznamenal hattrick. Čtvrtou trefu navíc přidal v samostatných nájezdech, ve kterých se trefil taktéž jen on. Chemici tedy končí na turnaji třetí a zbývá jim už jen jeden přípravný zápas, který se uskuteční ve čtvrtek proti Ústí nad Labem.

Turnaj, 25.08.2019, Energieverbund arena, Drážďany
logo HC VERVA Litvínov
logo Young Cannibals Landshut
HC VERVA Litvínov Young Cannibals Landshut
4 3
  • Třetiny

    0:1, 1:2, 2:0 - 1:0
  • Střely na branku

    20:30
  • Vyloučení

    6:3
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 32. Lukeš (Kubát), 54. Lukeš (Jánošík, Kubát), 59. Lukeš (Válek, Kubát), SN. Lukeš

    Branky a nahrávky Young Cannibals Landshut: 10. Forster, 21. Forster, 34. Jiřík

  • Sestava domácích

    Janus (Honzík) - Kubát, Jánošík, Ščotka, Říha, Baláž, Doudera - Lukeš, Hübl (A), Válek - Kašpar, Myšák, Hanzl - Gerhát, Mikúš, Helt - Trávníček (C), Jícha, Jurčík - Svoboda


Reportáž

Litvínov dnes proti Landshutu nastoupil jen se dvěma změnami v sestavě. Místo Honzíka chytal Jaroslav Janus a ve třetí obraně se představil mladíček Ondřej Baláž. 

V úvodu utkání byli aktivnější černožlutí. Jenže nebylo jim to nic platné, když se v 10. minutě po střele Forestera, který zůstal volný mezi kruhy, dostali domácí do vedení. Verva se snažila skóré vzápětí dorovnat, ale Říha trefil pouze horní tyč. Krátce na to v přesilové hře Landshutu zvonila tyč i za zády Januse. Litvínov se snažil vyrovnat, ale jeho snahu značně komplikovaly trestné minuty, kterých měl Litvínov po první třetině na svém kontě už 9. Do kabin hráči tedy odjížděli za stavu 0:1 pro německý Landshut. 

Na začátku druhé třetiny dohrávali němečtí hráči přesilovou hru. Její první polovinu, která ještě sahala do úvodní třetiny sice nevyužili, avšak ve druhé třetině už si se svou přesilovkou dokázali poradit. Byl to znovu Forester, který si počíhal u levé tyče, odkud po přesné přihrávce neměl problém přidat svůj druhý gól. Pokráčování druhé části se neslo v duchu útočného hokeje směrem nahoru i dolů. Litvínov si tvořil dobré šance, které ale nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. 

Tato smůla se prolomila až ve 32. minutě zápasu! František Lukeš nejprve minul odkrytou klec, následně ale tečoval nahození na branku, které ještě brankář Landshotu Jaroslav Hübl zvládl pokrýt, na pohotovou dorážku už byl ale krátký. Jenže Litvínov nadále inkasoval trestné minuty a tuto neukázněnost dokázal potrestat Aleš Jiřík, který dorazil puk za Janusova záda. Díky dvěma přesilovkovým trefám vedl německý tým i po druhé třetině 3:1. 

Do třetí třetiny vlétli aktivněji hráči Litvínova a dlouho domácí tým tlačili. Nejprve vystřelil Hübl, o pár vteřin později Hanzl. Pak už se chopili puku i němečtí hráči, avšak ne na dlouho. Jeden z hráčů Landshutu si počínal nedovoleně, a tak Verva dostala výhodu přesilové hry. Ačkoliv Verva sehrála svou výhodu velmi slušně, stav utkání korigovat nedokázala. Litvínov i dnes pokračoval v neukázněném hokeji a další 2 minuty si vysloužil Kašpar. Poslal tak svůj tým do čtyř. To ho ale mrzet nemuselo, pár sekund co se vrátil na led, přihrál Jánošík přesně na hokejku Františka Lukeše, ten nezaváhal a snížil ztrátu svého týmu pouze na jeden gól! 

Verva poté pokračovala v tlaku. Překonat gólmana Landshutu se snažil Mikúš a Myšák. Po přihrávce od Válka nechybělo mnoho a Lukeš mohl zkompletovat svůj hattrick, bohužel se tak nestalo. Necelé 2 minuty před koncem usedl na trestnou lavici německý hráč, a tak mohla Verva ještě zabojovat o vyrovnání. No a to už František Lukeš nezaváhal a vsítil svůj dnešní již třetí gól do soupeřovy sítě! Radovat se tak mohl z hattricku! 30 vteřin do konce si chemici své vyrovnání zkomplikovali, když na trestnou lavici usedl litvínovský Říha a Verva se musela bránit ve čtyřech, to však zvládla a utkání tedy dospělo až do samostatných nájezdů! 

Za německý tým Januse nepřekonal ani jeden hráč. Naopak za Litvínov proměnil svůj nájezd opět jediný dnešní litvínovský střelec František Lukeš, který tak rozhodl zápas! Černožlutí si připsali v druhém zápase výhru 4:3 na nájezdy. Skončili tedy na trunaji třetí.

Fanshop