Zápasy - Junioři 14. 09. 2019, Ondřej Mach

První domácí výhra! Juniorka zvítězila nad Hradcem 4:1

L i t v í n o v - Černožlutí junioři dnes před vlastními fanoušky porazili hradecký Mountfield 4:1. Chemici o výsledku rozhodli v prvních deseti minutách, kdy vstřelili tři branky a náskok už udrželi. Skvělým výkonem se stejně jako v předchozích zápasech blýskl brankář Zajíček.

4., 14.09.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Mountfield HK
Litvínov mládež Mountfield HK
4 1
  • Třetiny

    3:0, 0:1, 1:0
  • Střely na branku

    21:31
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    123

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 3. Bartoš (Dufek), 8. Dufek (Fišer), 10. Limanovský (Kroupa, Fišer), 60. Jindra

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 28. Lukačka (Morong)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Horák – Špůr, Klouček

  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) – Háva, Kroupa, Kitzberger, Baláž, Jonák, Miškovič – Fišer, Bartoš, Dufek (C), Kysela (A), Jindra, Stehlík, Šarlinger, Limanovský, Jouza, Nikl

  • Sestava hostů

    Sajdl (10. Ševců) – Voňka, Pěnčík, Váchal (A), Naar, Perička, Janoušek, Houdek – Síla, Morong, Poppel (C), Janda (A), Pinkas, Lukačka, Lang, Šedivý, Ďuriš, Jušta


Reportáž

První vážnější šance přišla hned ve druhé minutě, kdy domácí brankář Zajíček skvělým zákrokem sebral gól Langovi. I přes mírný tlak hostujícího celku se jako první prosadil Litvínov. Dufek vyslal do jízdy Dana Bartoše, jenž krásnou kličkou překonal Sajdla a otevřel skóre utkání. Mountfield se tlačil do útoku a snažil se o rychlou odpověď, situaci si ale zkomplikoval oslabením po faulu Langa. Pouhých dvanáct vteřin stačilo černožlutým na další branku. Střelu Fišera dorazil do sítě kapitán Ondřej Dufek a postaral se o dvougólový náskok domácích. 

A aby toho nebylo málo, tak necelé tři minuty nato udeřil Prokop Limanovský a vyhnal Tomáše Sajdla z klece. Severočeši na tom mohli být ještě lépe, kdyby při hře v početní převaze velkou šanci nespálil Kroupa. Na druhé straně naopak při přesilovce za nedovolený zákrok Baláže trefil Morong tyč. Tlak hostí narůstal, do šatny se ale šlo za stavu 3:0 pro domácí. 

V úvodu druhé periody se vylučovalo na obou stranách, nějakou dobu se tak hrálo ve čtyřech. Podobnou akci jako při prvním gólu znovu předvedli Dufek s Bartošem, druhý jmenovaný ale tentokrát s blafákem neuspěl. Na trestnou lavici následně zamířil Baláž za podrážení a Mountfield se pár vteřin po jeho návratu dokázal prosadit. Na levou stranu dostal od Moronga nabito Marco Lukačka a ránou k levé tyči snížil. 

Prostřední část hry se nesla v podobném duchu jako ta první, výborný Zajíček nadále živil domácí naděje a předváděl jeden skvělý zákrok za druhým. Východočeši nic nevymysleli ani při další přesilové hře, až v samotném závěru druhé dvacetiminutovky se o velké vzrušení postaral Poppel. Hradecký kapitán měl na holi kontaktní branku, i v tomto případě ale narazil na famózně chytajícího gólmana chemiků. 

Trochu opatrnější vstup do poslední třetiny během několika minut přešel v tvrdou řežbu, při které hráči obou týmů rozdali mnoho tvrdých hitů. Severočeši si situaci komplikovali dalším vyloučením, když se vysokou holí provinil Jouza. Litvínovský útočník po návratu z trestné lavice mohl stvrdit výhru, v přečíslení se ale rozhodl pro střelu, kterou Ševců lapil. 

Bezradný Mountfield stále nemohl najít recept na Zajíčka a navíc se musel bránit. V přesilové hře mířil do tyče Kysela, pak už si ale hosté vytvořili kýžený tlak a zamkli černožluté v jejich pásmu. Domácí mužstvo ještě oslabil Bartoš, když vyhodil kotouč z vlastního pásma mimo hrací plochu a Hradec to zkusil se šesti bruslaři v poli. Maskovaný muž Litvínova dnes ale opravdu měl svůj den, definitivní pečeť na získané tři body dal sedm sekund před koncem David Jindra

Fanshop