Zápasy - Junioři 20. 09. 2019, Ondřej Mach

Juniorská bitva v Plzni, Litvínov přetlačil Škodovku po nájezdech 2:1

P l z e ň - Potřetí v letošní sezoně dospělo utkání litvínovských juniorů až do samostatných nájezdů a do třetice všeho dobrého mohou konečně slavit. V klání proti Plzni skóroval jako první Jouza, indiáni ve druhé třetině odpověděli trefou Hollara. Základní hrací doba ani nastavený čas však vítěze neodhalily, druhý bod tak černožlutým v nájezdech získal Svoboda. Famózní brankář Zajíček zapsal 39 zákroků a byl jasným mužem zápasu.

5., 20.09.2019, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
1 2sn
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 - 0:1
  • Střely na branku

    40:18
  • Vyloučení

    6:6
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    83

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 27. Hollar (Šuhaj)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 7. Jouza (Bartoš), rozh. náj. Svoboda

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2

  • Rozhodčí

    Zubzanda – Belko, Šimán

  • Sestava domácích

    Micka (3.- 7. nájezd Pícl) – Jiříček, Pánek, Vajner, Kremláček, Kovářík, Malák – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Slanina, Čermák, Kolář, Tůma, Malát, Ženíšek, Princl

  • Sestava hostů

    Zajíček (Zelenka) – Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Nikl, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda


Reportáž

Hostující Litvínov předvedl aktivní vstup, po němž už ve třetí minutě zamířil na trestnou lavici plzeňský Adamec. Při hře v početní výhodě se sice Severočeši neprosadili, po jejím skončení už ano. Osamocený Daniel Jouza dostal kotouč mezi kruhy a kličkou do bekhendu otevřel brankový účet utkání. 

Indiáni po inkasovaném gólu hledali rychlou odpověď, stopku jim však vystavil pozorný Zajíček. Chemici se následně museli bránit po vyloučení Baláže, přesilové hře Škodovky ale chyběla efektivita. Domácích byl stále plný led, vážnější ohrožení hostující svatyně ovšem nepřicházelo. V závěru první dvacetiminutovky ještě nadvakrát zkoušel štěstí Tůma, leč neúspěšně.

Začátek prostřední periody byl opět ve znamení plzeňského tlaku, černožlutí se dlouho nemohli dostat z obranného pásma. Maskovaný muž chemiků se měl co ohánět při šancích Kvasničky a Princla, nadále však zůstával stoprocentní. Další příležitost k vyrovnání nabídl indiánům svým zákrokem Kroupa a domácí obléhání přineslo kýžené ovoce krátce po jeho návratu na led. 

Šuhaj našel na ose hřiště Tomáše Hollara, jenž z první srovnal a sebral Zajíčkovi čisté konto. Gólman hostí byl stále ústřední postavou jednostranného duelu, tentokrát v přečíslení tří proti jednomu vytěsnil puk ramenem mimo. Litvínovští si situaci zkomplikovali dvěma tresty v rychlém sledu, Zajíček však v kleci čaroval. Ještě před druhou sirénou na "lavici hanby" odjel domácí Vajner, Severočeši tak poslední třetinu začínali v početní výhodě.

A půl minuty po startu třetího dějství se nechal vyloučit Malák a hosty čekala více než minutová přesilovka pět na tři. I přes dvojnásobnou početní převahu ale musel zasahovat Zajíček, o chvíli později dokonce Ženíšek orazítkoval tyč. Stejný hráč ale oslabil svůj tým, když si vysloužil trest za hákování a nechal tak Litvínov vydechnout. 

Čas ubíhal a domácí se hnali za vítězstvím, po střele Maláka znovu zvonila tyč litvínovské branky. Marný tlak domácího celku nevyústil v rozhodující trefu. Zajíček pokračoval ve vynikajícím výkonu a zejména jeho zásluhou se prodlužovalo. 

V nastaveném čase měl na hokejce gól Jindra, svoje kvality však ukázal i Micka a podržel Západočechy. Diváci v Plzni již další branku neviděli, na řadu tak přišla dovednostní soutěž, v níž druhý bod pro hosty vybojoval Přemysl Svoboda.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Vojan

"Bylo to opět o neproměňování šancí, to nám láme vaz. Dneska jsme soupeře semleli. První třetina od nás sice nebyla dobrá, pak jsme se zvedli, ale bohužel promarnili vše, co jsme měli. Nelze vyhrávat bez koncovky. Výkon byl slušný, samozřejmě nějaké chyby tam jsou, ale darujeme soupeřům šance tím, že neproměňujeme obrovské gólovky."

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"To, že utkání dospělo až do nájezdů a vůbec prodloužení a že odtud vůbec vezeme nějaké body, je zásluhou pouze gólmana Zajíčka. Více nemám, co bych řekl."

Fanshop