Zápasy - Junioři 28. 09. 2019, Ondřej Mach

Tuhý boj lépe pro Litvínov, junioři přehráli Boleslav 2:1

L i t v í n o v - Černožluté naděje dnes před vlastními fanoušky odehrály utkání s boleslavskými Bruslaři. Na těsném vítězství 2:1 se podílel Jaroslav Fišer, který vstřelil obě branky a tradičně brankář Šimon Zajíček. Chemici se tak dostali na pátou příčku.

8., 28.09.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo BK Mladá Boleslav
Litvínov mládež BK Mladá Boleslav
2 1
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 0:0
  • Střely na branku

    33:41
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    86

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 6. Fišer (Svoboda, Baláž), 23. Fišer (Svoboda)

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 13. Petržílka (Dudycha, Petriska)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Svoboda – Brejcha, Jelínek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Háva, Kroupa, Šubrt, Baláž, Jonák, Miškovič – Myšák, Bartoš, Dufek (C), Kysela (A), Jindra, Stehlík, Jouza, Svoboda, Fišer, Nikl, Limanovský, Kovačič

  • Sestava hostů

    Kmec (Zetihaml) – Sýkora, Dotter (C), Dudycha, Klikorka, Rudolph, Houška (A) – Moravčík, Závora, Vasilev (A), Šíma, Mežnar, Petržílka, Moucha, Dlask, Petriska, Schulz, Hašlar


Reportáž

Už ve 3. minutě byl vyloučen boleslavský Hašlar a domácí mohli otevřít skóre v přesilové hře. První gól měl na holi Šubrt, brankář Kmec si ale poradil jak s jeho pokusem, tak se střelou Jindry. Následně svůj tým oslabil Šíma a Bruslaři se téměř minutu museli bránit ve třech. V dvojnásobném oslabení hosté ještě situaci zvládli, poté už však kapitulovali. 

Přemysl Svoboda u levého mantinelu vybojoval puk a nahrál ho mezi kruhy Jaroslavu Fišerovi. Tomu sice nesedla střela z první, na kličku do bekhendu už ale Kmec nestačil. Svoboda měl prsty i v další velké šanci černožlutých, když v prodloužení nabil Jouzovi, litvínovský útočník ovšem zblízka netrefil odkrytou klec. Boleslav nesrovnala v přesilové hře po faulu Baláže, patnáct vteřin po jeho návratu už se však hrálo smírně. 

Krásnou individuální akci předvedl Jakub Petržílka, jenž dostal puk na levé straně, zakvedlal s ním a trefil horní růžek Zajíčkovy branky. Nedisciplinovanost domácích vedla k dalšímu oslabení, tentokrát se provinil Miškovič. Strhnout vedení na stranu Středočechů mohl Dudycha, maskovaný muž Litvínova chytil jeho ránu pouze s velkými obtížemi. 

Druhá třetina nezačala v bůhvíjak rychlém tempu, už po dvou minutách hry ale zafungovala osvědčená spolupráce a chemici se mohli radovat. Přemysl Svoboda v podobné situaci jako při první brance našel Jaroslava Fišera, který tentokrát na nic nečekal a zápěstím rozvlnil síť. 

Svěřenci trenéra Mrázka převzali otěže utkání a vytvořili si obrovský tlak. Hlavní postavou byl Stehlík, Kmec ale zlikvidoval i šance Myšáka a Kysely. Ojedinělou akci Boleslavi zakončoval po Kroupově chybě na modré Dlask, tváří v tvář Zajíčkovi ale neuspěl. Přesilovou hru domácím nabídl Schulz, v ní měl ke gólů nejblíže Dufek, narazil však na připraveného Kmece. 

Čtyři minuty před druhou sirénou mohl zvýšit náskok Severočechů Jindra. Rychlý útočník ujel ve vlastním oslabení, svoji střelu ale namířil jen do výstroje boleslavského gólmana. V závěru prostřední periody si ještě domácí zahráli přesilovku za prohřešek Moravčíka. 

Stačilo čtrnáct vteřin ze třetí třetiny a na ledě bylo hodně rušno. Tvrdý pokus Kroupy od modré tečoval Bartoš, puk minul horní tyč jen o kousek. Druhý zásah v utkání chtěl přidat Petržílka, který dostal puk v blízkosti litvínovské klece, skulinku mezi Zajíčkovými betony však nenašel. 

Větší šance byly k vidění velmi sporadicky. Na litvínovské straně tu svoji neproměnil Jindra, když ve velké příležitosti promáchl. Boleslavští obránci pak svojí chybou nabídli puk Myšákovi, jenž sám před hostující brankou trefil jen Kmecův beton. Urputný boj pokračoval. Další akci zakládal Jindra, Stehlík v pokleku přízemní střelou znovu rozduněl jen beton brankáře Bruslařů. 

Další gólovou radost nepřinesly ani tresty na obou stranách. Minutu a půl před třetí sirénou to Středočeši zkusili v šesti a následně si ještě vzali oddechový čas. Černožlutí ale drtivý tlak přečkali a mohou tak slavit další tříbodovou výhru. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"Z obou stran to byl boj, hokejových věcí tam bylo poskrovnu. Je škoda našich neproměněných šancí. Tradičně musím pochválit brankáře Zajíčka."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek

"Myslím, že jsme do utkání vstoupili dobře, pak nás trochu zastavila oslabení, která jsme se štěstím přestáli. Dokázali jsme se znovu dostat do hry, podařilo se nám vyrovnat. Ve druhé třetině jsme lehce polevili a soupeř přidal. Měl šance, kdy nás podržel brankář. V poslední třetině jsme se snažili jít za vyrovnáním, vytvořit si tlak. Bohužel se to nepodařilo, ale i tak musím kluky pochválit, hlavně brankáře. Nemáme se za co stydět."

Fanshop