Zápasy - Junioři 25. 10. 2019, Ondřej Mach

Junioři díky povedené třetí třetině přemohli Zlín 5:3

Z l í n - První zápas moravského tripu mají černožlutí úspěšně za sebou. Ve Zlíně se dlouho hrálo vyrovnaně, ve vedení byly oba týmy a po čtyřiceti minutách panoval smírný stav. Poslední perioda však vyšla lépe hostím, kteří tak berou tři body. Gól a asistenci zaznamenal nejproduktivnější hráč týmu Přemysl Svoboda, prostor v brankovišti dostal podruhé v sezoně Ondřej Zelenka.

13., 25.10.2019, Zlín
logo PSG Zlín
logo Litvínov mládež
PSG Zlín Litvínov mládež
3 5
  • Třetiny

    2:1, 1:2, 0:2
  • Střely na branku

    41:38
  • Vyloučení

    6:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    79

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 8. Janošek (Sebera), 14. Fajkus (Weintritt, Sebera), 26. Kozubík (Weintritt, Talafa)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 5. Šarlinger (Svoboda, Jonák), 22. Svoboda (Dufek), 35. Kitzberger (Jouza, Jonák), 45. Bartoš, 45. Jindra (TS)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:5

  • Rozhodčí

    Obadal – Otáhal, Smetková

  • Sestava domácích

    Šarman (Kořének) – Janošek, Hamrlík, Talafa, Riedl, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža (A), Hrazdira, Dobiáš (C), Fajkus (A), Baďura

  • Sestava hostů

    Zelenka (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Jonák, Háva – Jindra, Kysela (A), Stehlík, Litmanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (C), Svoboda


Reportáž

Počáteční aktivita byla na straně domácích Beranů, do vedení ale šli chemici. V čase 4:02 Svoboda v přečíslení našel Jakuba Šarlingera, a ten z předbrankového prostoru otevřel skóre. Zlín mohl srovnat hned v následné přesilové hře, trefil se však až pár vteřin po jejím skončení. Proti Seberově střele dokázal ještě Zelenka zasáhnout, na dorážku Jáchyma Janoše už byl krátký. 

Rychlý juniorský hokej pokračoval, samostatný nájezd na zlínského brankáře neproměnil Jindra. Šarman držel prim i v přesilové hře po faulu Pavlase a blýskl se několika výbornými zákroky. Moravané tak mohli dokonat obrat. Zpoza branky přihrával Weintritt přesně na Sebastiana Fajkuse, jenž se prosadil střelou z první. 

Úvod prostřední periody tentokrát patřil Litvínovu a útočná snaha vyústila ve vyrovnání ani ne po dvou minutách hry. Kapitán Dufek fantasticky poslal puk Přemyslu Svobodovi a nejproduktivnější hráč černožlutých už neměl problém trefit odkrytou klec. Možnost znovu odskočit nabídl Beranům svým nedovoleným zákrokem Kysela. A domácím se skórovat opravdu podařilo. Nejlepší orientaci před Zelenkovou brankou předvedl David Kozubík a zařídil další zlínské vedení.

Kolem poloviny základní hrací doby dominovali oba maskovaní muži. Šarman nejprve zlikvidoval několik nebezpečných pokusů v přesilové hře hostí, na druhé straně pak Zajíček sebral jistý gól Dobiášovi. Další branky se tak diváci na Zimním stadionu Luďka Čajky dočkali až ve 35. minutě. Jouza nabil obránci Josefu Kitzbergerovi, a ten opravdovou dělovkou rozvlnil síť za Šarmanem. V závěru druhé periody ještě mohl přidat čtvrtý zásah Stehlík, selhal však v koncovce. 

Poslední dvacetiminutovka slibovala rozuzlení napínavého duelu. Slušný tlak si vytvořili Severočeši, zlínští hrozili především z protiútoků. Patnáct a půl minuty před třetí sirénou ujel domácí obraně Dan Bartoš a svoji oblíbenou situaci zakončil skvěle. Uběhlo něco málo přes půl minuty a svěřenci trenéra Mrázka slavili znovu. 

Pavlas totiž podrazil litvínovského hráče a arbítři nařídili trestné střílení. Samostatný nájezd spolehlivě proměnil David Jindra a poslal hosty do trháku. Plynulost hry v posledním dějství narušovala četná vyloučení, místy se hrálo ve čtyřech. Necelých šest minut před koncem trefil Dobiáš spojnici, to však bylo z velkých šancí vše. Litvínov na zlínském ledě vyhrál 5:3 a připsal si další tři body.