Zápasy - Junioři 30. 10. 2019, Petr Význer

Nezvládnuté derby dopadlo lépe pro Chomutov, Piráti vyhráli 4:0

L i t v í n o v - Junioři po obrovském množství neproměněných šancí nezvládli regionální derby s Chomutovem. I přes řadu skvělých zákroků brankáře Pejsara vstřelili Piráti čtyři branky a domů si odvážejí všechny tři body.

15., 30.10.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Piráti Chomutov
Litvínov mládež Piráti Chomutov
0 4
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 0:2
  • Střely na branku

    38:37
  • Vyloučení

    4:7
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    93

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 30. Lobodowski (Zeman, Svoboda), 33. Janeček (Švec, Berčík), 46. Berčík (Popelka, Janeček), 60. Šuráň (Dospěl, Dani)

  • Průběh zápasu

    0:4

  • Rozhodčí

    Jaroš - Frodl, Komárek

  • Sestava domácích

    Pejsar (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda

  • Sestava hostů

    Běhula (Bajgar) – Šuráň, Seemann, Zeman, Ludvík, Ferbas, Vaněk, Pöschl, Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Pech, Benda, Berčík, Janeček, Svoboda, Lobodowski, Kulich


Reportáž

Chemici do utkání vstoupili rychlým vyloučením. Bartoš přidržel soupeře a zamířil na trestnou lavici. Ještě před koncem jeho trestu si na druhou lavici sedl Seemann, který sekl v brejku jedoucího Jindru. Litvínov si v následné početní výhodě, stejně jako předtím Piráti, nevytvořil příliš šancí a počet hráčů na ledě se bez změny skóre vyrovnal. Do zatím největší šance se dostal Pech, který jednoduchou kličkou překonal Pejsara, ale ne doskakující obránce Litvínova. 

Dlouhý tlak Chomutova ukončil Jouza vystihnutím přihrávky mezi obránci a vyrazil do samostatného úniku. V něm selhal, když z mezikruží rozezvučel tyč. Pirátům se po této akci povedlo vstřelit branku. Pejsar nedržel kotouč pevně, a tak ho Kulich doklepl do branky. Konečný verdikt rozhodčího se však hostům nelíbil. Branka nebyla uznána a Kulich byl poslán na trestnou lavici za sekání. Domácí si přesilovku užili pouze 25 vteřin. Háva podrazil soupeře a přidal se k vyloučenému soupeři. Po skončení obou trestů se do obrovských šancí dostal Limanovský. Dvakrát stál hned vedle branky a dvakrát ji přestřelil.

I druhá perioda začala vyloučením domácího hráče. Na trestnou lavici zasedl za podrážení Baláž. Chomutov měl v početní výhodě dlouhý tlak, ale stejně si nedokázal vytvořit brankovou šanci. Po ubráněném oslabení dostal Litvínov odměnu v podobě chomutovské hry v šesti hráčích. Litvínov v početní výhodě zvládl pouze kombinovat a snad i díky tomu Seemann fauloval loktem Svobodu a domácí měli možnost zahrát si v pěti proti třem. 

Skoro minutovou kombinaci završil střelou Háva. Běhula s ní neměl problém a počkal na hvizd rozhodčího. K další střele se dostal Fišer jehož střela vysoce přeletěla branku a pomohla Pirátům založit útok. Krátce po tom přišly pro Litvínov tři minuty hrůzy. Svoboda při své akci neuspěl, ale navázal na něj Peter Lobodowski. Jeho rána z vrchu pravého kruhu proklouzla do litvínovské svatyně. Druhou branku přidal po neproměněné šanci Litvínova Michal Janeček. Pejsar se roztáhl po brankovišti, ale na střelu i tak nedosáhl. 

Šance na snížení přišla, když Pech vyhodil kotouč z vlastního pásma mezi diváky. Obrovskou šanci si vlastní šikovností vytvořil Svoboda. Prokličkoval se skrz chomutovskou obranu, obkroužil branku a pokusil se okolo branky dovézt puk až do ní. V tom mu naneštěstí pro Chemiky zabránil Šuráň a skóre se neměnilo. Další, kdo si měl sednout na trestnou lavici byl brankář Běhula, který podrazil projíždějícího soupeře. Místo něj na ní usedl znovu Pech. Velká spousta střel Litvínova nestačila na překonání brankáře Běhula, který nadále držel čisté konto. 

Závěrečnou část zápasu odstartovalo překvapení pro Pejsara. Strážce domácí svatyně si myslel, že kotouč míří na zakázané uvolnění, ale mýlil se a musel narychlo rozehrát. Následoval skvělý obraný zákrok Baláže proti třem soupeřům. Půl minuty po této situaci se Piráti stejně dostali do útočného pásma. Zpoza branky vyjel kotouč na osamoceného Martina Berčíka. Ten se s pukem pomazlil a prudkou střelou do vinglu navýšil vedení svého týmu. Ferbas nabídl Litvínovu výhodu, kterou krosčekem ukončil Limanovský a oba soupeři šli do čtyř. V nižším počtu hráčů, než je obvyklé se více dařilo hostům z Chomutova. Velkou obětavost ukázal Jonák. 

Věděl, že rána do níž lehá bude velice tvrdá, ale stejně se rozhodl ji zablokovat. S bolestivou grimasou se dlouho zvedal z ledu a ještě déle putoval na střídačku. Obrovskou šanci vytvořil Jindra, když v závodě o puk předjel soupeře a vyslal skvělý pas na osamoceného Bartoše. Jeho střela z levého kruhu skončila pouze na Běhulově betonu. Střelecká mizérie Litvínova pokračovala, a tak znovu pálil ostrými Chomutov. Jakub Šuráň nabruslil s kotoučem na levý kruh a svižnou ranou na vzdálenější tyč překonal Pejsara. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Zhodnotil bych to tak, že šancí jsme měli spoustu, ale v koncovce jsme byli chvílemi nedůrazní a naivní a soupeř své šance proměňoval.

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Jaroslav Beck

Do poloviny zápasu šlo o vyrovnané utkání plné osobních soubojů. Byl to klasický boj s nádechem derby. Po prvním gólu jsme se uklidnili a převzali jsme iniciativu, zpřesnili jsme hru a myslím si, že jsme byli o krok napřed a zaslouženě vyhráli.

Fanshop