Zápasy - Junioři 15. 11. 2019, Ondřej Mach

Junioři otočili duel s Jihlavou a po výhře 6:3 berou tři body

L i t v í n o v - První zápas po reprezentační pauze zvládli černožlutí junioři za tři body. Utkání s Duklou se přitom dlouho nevyvíjelo dobře, chemici museli až do druhé třetiny dotahovat. V poslední periodě však nasázeli tři branky a slaví plný bodový zisk. Dvěma brankami se na něm podepsal obránce Robert Bártek.

18., 15.11.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Dukla Jihlava
Litvínov mládež HC Dukla Jihlava
6 3
  • Třetiny

    1:2, 2:1, 3:0
  • Střely na branku

    36:32
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    141

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 20. Bártek (Svoboda), 29. Svoboda (Dufek, Bártek), 38. Bártek (Dufek), 53. Baláž (Fišer, Svoboda), 56. Jindra (Jouza, Vopat), 60. Šarlinger (Jindra, Háva)

    Branky a nahrávky HC Dukla Jihlava: 7. Čermák, 12. Fiala (Krajíček), 33. Veleba (Pětník, Trávník)

  • Průběh zápasu

    0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 6:3

  • Rozhodčí

    Petružálek – Kokrment, Pěkný

  • Sestava domácích

    Zelenka (26. Zajíček) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Skuhrovec, Limanovský, Vopat, Jouza, Šarlinger, Fišer (A), Kovačič, Dufek (C), Svoboda

  • Sestava hostů

    Krejčí (Pulda) – Piskač, Veleba, Dvořák, Grauer, Křišta, Smolko, Trávník, Brož, Pětník, Krajíček, Kardoš, Gergel, Fiala, Čermák, Doležal, Barák, Vyvial


Reportáž

Start zápasu byl z obou stran vyrovnaný, týmy se delší dobu střídaly v útočném pásmu. V šesté minutě byl vyloučen domácí Háva a nabídl Jihlavě první přesilovou hru. Hostím se hra v početní výhodě zpočátku vůbec nedařila, pak ale do útočného pásma vletěl Patrik Čermák a překonal Zelenku střelou do teploměru. Pro nejproduktivnějšího hráče Dukly se jednalo o třetí gólovou radost v sezoně. 

Litvínov měl první velkou šanci těsně po polovině úvodní třetiny, Šubrt však svůj projektil namířil pouze do připraveného Krejčího. Černožlutí za svoji neefektivitu zaplatili o minutu později. Krajíček totiž získal kotouč za brankou a poslal ho Danu Fialovi, jenž z první trefil přesně růžek litvínovské branky. Hosté následně v protiútoku ještě mířili do tyče, v poslední minutě před první sirénou se ale chemikům podařilo snížit. Kotouč po akci Svobody dopravil do klece obránce Robert Bártek

Aktivnější nástup do druhého dějství měla Dukla, otěže klání ovšem postupem času převzali Severočeši. Ti si vytvořili několik zajímavých příležitostí: nejprve brankovou konstrukci rozezvučel Svoboda, chvíli nato stejně skončila rána Skuhrovce. Ve 27. minutě musel kvůli tvrdému zákroku střídat domácí gólman Zelenka, který přepustil místo v brance kolegovi Zajíčkovi. První přesilovou hru si po faulu Vyviala zahráli i černožlutí a těsně před jejím skončením bylo vyrovnáno. 

Tahoun Litvínova Přemysl Svoboda si sjel na kruh a parádní střelou vymetl šibenici Krejčího branky. Ve 31. minutě spálil další brejkovou situaci Jindra a smírný stav nadále přetrvával. Při hře čtyř proti čtyřem se však z bezprostřední blízkosti domácí klece prosadil Petr Veleba a chemici museli znovu dotahovat. Zápletka pokračovala a novou pointu jí dal svojí druhou brankou Robert Bártek, když střelou z úhlu znovu srovnal. 

Poslední perioda slibovala rozuzlení napínavého souboje. Dobrou příležitost dostali litvínovští po vyloučení Čermáka, v přesilové hře Krejčího prověřil Fišer. Na druhé straně Zajíčka zase potrápil Kardoš, utkání bylo stále velmi otevřené. Necelých osm minut před koncem udělali výrazný krok k tříbodovému zisku chemici. Puk po Svobodově akci získal obránce Ondřej Baláž a bez problému překonal ležícího brankáře. 

Litvínov nestál o další zdramatizování a vehementně se tlačil do hostující klece. A po sérii neproměněných šancí se mužstvu kapitána Dufka konečně podařilo skórovat. David Jindra dostal přihrávku od levého mantinelu a zblízka se nemýlil. Dvě a půl minuty před třetí sirénou odjel na trestnou lavici Jouza a jihlavští zkusili power play. Dvojnásobnou početní převahu však využít nedokázali, pouhé dvě vteřiny před koncem pečetil výhru domácích do prázdné klece Jakub Šarlinger.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Zlaté tři body. Zápas se kvůli naší liknavosti, chybám a celkovému přístupu nevyvíjel vůbec dobře. Naštěstí se nám to podařilo otočit. Jediným pozitivem je výkon dvou dorostenců, které jsme zapojili do sestavy. Jak se ukázalo: když nebudou hrát staří, tak budou hrát mladí. 

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Štěpán Moravec

V první třetině jsme byli lepší. Pak se hra postupně vyrovnávala, ve druhé třetině to bylo vyrovnané a ve třetí domácí tahali za delší konec. Špatně jsme bránili a dělali individuální chyby, které soupeř potrestal. V závěru jsme dostali dvě rychlé branky a nevyšlo to. Chtěl bych hráče pochválit za nasazení, ale závěry zápasů si musíme pohlídat. 

Fanshop