Zápasy - Junioři 30. 11. 2019, Ondřej Mach

Junioři si vyšlápli na lídra! Výhru proti Hradci trefil 11 sekund před koncem Jindra

H r a d e c K r á l o v é - Litvínovská juniorka zakončila východočeský trip vítězstvím, na ledě Hradce zvítězila 3:2. Chemici v průběhu první a druhé třetiny otočili skóre díky brankám Jakuba Šarlingera a Vojtěcha Kysely, za domácí srovnal na počátku poslední části hry Kryštof Lang. Jedenáct vteřin před poslední sirénou ale skóroval David Jindra a černožlutí tak z východu vezou tři body.

23., 30.11.2019, Hradec Králové
logo Mountfield HK
logo Litvínov mládež
Mountfield HK Litvínov mládež
2 3
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:1
  • Střely na branku

    38:25
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    89

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 8. Tecl (T. Pinkas, Síla), 43. Lang (Budina, Moravec)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 10. Šarlinger (Jouza, Hocelík), 21. Kysela (Stehlík, Jindra), 60. Jindra (Stehlík, Kysela)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Micka – Hnát, Kis

  • Sestava domácích

    Sajdl (Ševců) – Drbal, Váchal (C), M. Pinkas, Voňka, Naar, Pěnčík (A) – Lukačka, T. Pinkas, Moravec, Síla, Budina, Lang, Janda (A), Daniel Šedivý, Tecl

  • Sestava hostů

    Pejsar (Zajíček) – Bártek (C), Hocelík, Kadár, Baláž, Miškovič – Jindra, Skuhrovec, Kysela (A), Vopat, Stehlík, Limanovský, Jouza, Šarlinger, Fišer


Reportáž

Utkání začalo poměrně vyrovnaně, první vážnější šanci musel hostující brankář krotit v šesté minutě, když stihl sklapnout betony proti střele Síly. Domácí mužstvo otevřelo skóre o dvě minuty později. Maskovaný muž Litvínova vyrazil dalekonosnou střelu Marka Tecla jen před sebe, kam už si útočník Hradce sjel a uklidil puk do odkryté klece. Stačilo však něco přes minutu a bylo vyrovnáno. Pěknou individuální akci předvedl Jakub Šarlinger, jenž objel domácí obránce a zamířil přesně do levého růžku Sajdlovy branky. 

Chvíli poté mohl Východočechům vedení vrátit Pinkas, branku ale o kousek minul. Následně si černožlutí vyzkoušeli první přesilovou hru, která však k další gólové radosti nevedla. A jelikož se proti pravidlům provinili Miškovič a o pár minut později i Fišer, tak hosty rovněž čekala dvě oslabení. Ani Mountfield ale nedokázal početní výhodu zužitkovat, do kabiny se tak po dvaceti minutách šlo za stavu 1:1. 

Bleskový úvod do druhé části hry předvedli chemici a už po 39 vteřinách mohli slavit. Stehlík vyslal do samostatného úniku Vojtěcha Kyselu, a ten překonal gólmana domácích hezkou kličkou. Lvi měli příležitost ke srovnání v přesilové hře po faulu Baláže, proti však byl vynikající Pejsar, když zneškodnil střelu Langa i dorážku Lukačky. Práci měl na druhé straně i Sajdl, který čelil tváří v tvář Fišerovi a ránu litvínovského útočníka vytěsnil mimo. 

Ve 30. minutě zamířil na trestnou lavici Pěnčík, hosté ale početní výhodu nevyužili. Naopak po jejím skončení byl v další obrovské šanci Fišer, i tentokrát si ale vylámal zuby na skvělém brankáři Mountfieldu. Nedisciplinovanost Východočechů pokračovala, v tomto případě byl potrestaným hráčem Pinkas. Ani tato přesilová hra ale nepřinesla ovoce a dvě minuty před druhou sirénou měl na holi vyrovnávací branku Moravec. Útočník Hradce však nenašel recept na Pejsara, brankář chemiků ukázal, jak rychlou má lapačku. 

Start poslední periody se nesl v dobývání hostující klece a ve 43. minutě se to domácímu mužstvu povedlo. Mezi kruhy se zjevil Kryštof Lang a rychlou střelou zápěstím prostřelil dosud výborného gólmana Severočechů. Druhá branka domácí namlsala a dokonce mohli jít do vedení. Sám na Pejsara ujížděl Síla, maskovaný muž hostí však znovu předvedl své kvality a kotouč za svoje záda nepustil. 

Tlak Lvů trval i nadále. Po nahození jednoho z domácích hráčů se puk dlouho nacházel v brankovišti, nikdo z hradeckých hokejistů ho ale nedokázal dorazit do branky. Hostím situaci zkomplikoval Baláž, který byl osm a půl minuty před koncem vyloučen za napadení. Klíčovou postavou duelu byl stále brankář Pejsar, loňská jednička Litvínova dnes prostě nebyla k překonání. V čase 59:26 spálil velkou šanci Tecl a chemici domácí mužstvo potrestali. Jedenáct vteřin před koncem dostal od Stehlíka mezi kruhy nabito David Jindra a střelou k tyči klání rozhodl. 

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

David Kočí

Těžké hodnotit. Začali jsme trochu pomaleji a udělali jsme dvě individuální chyby, jednou na bekčeku, jednou v obrané zóně – jedenáct vteřin před koncem, a to nás stálo zápas. Nemyslím si, že jsme hráli špatně, hra se stupňovala, každou třetinu jsme hráli lépe. Třetí třetina se úplně vystupňovala, tam jsme hráli to, co jsme si řekli, měli jsme více šancí, ale bohužel jsme je neproměnili, a pak jsme nedokázali udržet konec utkání. Bohužel se to někdy stane. Doufáme, že v úterý dokážeme odpovědět.


logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Máme tři body, samozřejmě nádherné rozhodnutí jedenáct vteřin před koncem. Přijeli jsme bojovat, nic jiného nám nezbývá. Vyčistili jsme kabinu od nežádoucích hráčů, kteří netáhli, vzali jsme pár dorostenců, protože se přidala marodka, takže ta sestava byla taková, jaká byla, ale kluci se k tomu postavili velmi dobře, byli obětaví a šli štěstíčku naproti.