Zápasy - Junioři 14. 01. 2020, Petr Význer

Junioři doma prohráli i potřetí v novém roce, Plzeň zvítězila vysoko 2:6

L i t v í n o v - Svěřencům trenéra Mrázka se na domácím ledě v roce 2020 zatím nedaří. Po prohře se Zlínem a Olomoucí nestačili ani na Plzeň. Západočeši uspěli hlavně díky gólové smršti ve druhé třetině, kdy se prosadili třikrát bez reakce litvínovských hráčů. Hlavní hvězdou zápasu byl plzeňský Tomáš Čermák, který vstřelil hattrick. Za domácí se prosadili Bartoš s Jouzou.

24., 14.01.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC ŠKODA PLZEŇ
Litvínov mládež HC ŠKODA PLZEŇ
2 6
  • Třetiny

    1:1, 0:3, 1:2
  • Střely na branku

    19:42
  • Vyloučení

    5:1
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    84

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 11. Bartoš (Vopat), 42. Jouza

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 6. Kopic (Ženíšek), 25. Adamec (Jiříček, Ženíšek), 29. Čermák (Špaček), 29. Čermák, 42. Čermák (Šuhaj, Tůma), 49. Malák

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6

  • Rozhodčí

    Bejček - Svobodová, Frodl

  • Sestava domácích

    Zajíček (29. Pejsar) – Bártek, Hocelík, Šubrt, Kitzberger, Kroupa, Háva, Miškovič – Skuhrovec, Kysela (C), Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič

  • Sestava hostů

    Micka (Pícl) – Špaček, Jiříček, Pánek, Vajner, Kovařík, Malák (C) – Kvasnička, Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Marcel, Čermák, Tůma, Malát, Ženíšek, Soukup


Reportáž

Gólový účet zápasu otevřel již v šesté minutě Marek Kopic. Plzeňští nejprve trefili tyč, aby se po několika málo sekundách odrazil zpět před branku, kde číhal právě hostující střelec, jenž z mezikruží prostřelil Zajíčka. Litvínov na inkasovanou branku zareagoval neadekvátně. Šubrt podrazil soupeře a oslabil domácí tým. Z lavice hanby sledoval své spoluhráče, kteří si dlouhou dobu nevěděli rady s tlakem Škodováků. Porvali se úspěšně a Šubrt mohl zpět na led.

Vyrovnání přišlo zcela nečekaně. Dan Bartoš s kotoučem vybruslil mezi kruhy, odkud trefil pouze kalhoty bránícího hráče. Od nich se však odrazil do protipohybu brankáře k volně tyčce. I po této brance přišlo vyloučení domácích. Kroupa si pomohl držením protihráče a šel si odpočinout na trestnou lavici. Z ní mohl vidět, jak Adamec vypálil z levého kruhu do horní poloviny branky, kterou Zajíček vyrazil, aby o pár vteřin později likvidoval střelu stejného hráče, tentokrát z pravého kruhu. Tuto ránu skryl v lapačce a hra byla přerušena.

Minutu a půl před koncem se stal velice kuriózní moment. Hocelík se nechal Ženíškem před vlastní brankou obrat o puk, který doputoval k Adamcovi, po jehož kličce Zajíček podruhé kapituloval. Rozhodčí měl však zdvihnutou pravici a vyloučil Ženíška za hákování při obírání Hocelíka o puk. Do začátku první přestávky chybělo šest vteřin a Bartoš se hnal do akce 3 na 1. Na pravé straně mu najížděli Stehlík s Kyselou. Bartošovi se jako lepší možnost zdálo nahrát druhému jmenovanému, který však trefil pouze Mickovo břicho.

Start druhé třetiny následoval konec Ženíškova trestu, po němž si na trestnou lavici šel sednout další hráč Litvínova. Tentokrát Bartoš za podrážení. Během jeho trestu vystřelil z pravé strany Ženíšek pouze do Zajíčka. Od domácího brankáře se puk odrazil na Václava Adamce, na něhož zívala prázdná branka. Útočník Plzně nemusel do akce zapojovat hůl, jelikož se kotouč odrazil za brankovou čáru od jeho kalhot.

Nikdo by po této brance nečekal, že po tomto gólu přijde taková smršť. Nejprve Stehlík ukradl puk z hole Pánka a z hranice brankoviště trefil pouze Mickovu lapačku. Staré hokejové rčení „Nedáš, dostaneš“ uvedl v praxi Tomáš Čermák. Ten v protiútoku z pravého křídla prostřelil Zajíčka. Litvínov inkasovaná branka srazila na kolena a v plném rozsahu se to ukázalo, když Háva srazil unikajícího protihráče a hosté měli k dispozici trestné střílení. To Tomáš Čermák využil prudkou střelou mezi vyrážečku a beton. Zajíček se sebral a zamířil směr střídačka. Na opačnou stranu tedy mířil jeho náhradník Pejsar.

Ten okamžitě čelil přesilovce Plzně, protože Fišer hákoval soupeře. V početní výhodě se před Špačkem zjevila odkrytá klec, ale plzeňský forward minul! Chvíli na to byl Bartoš v samostatném úniku, položil Micku a bohužel ho trefil jen do betonu. Plzeň se okamžitě chopil touše a vyrazil do dalšího protiútoku. V akci 2 na 1 střílel Kopic do prázdné brány, ale skvělým zákrokem jeho snažení vymazal Pejsar.

Lepší vstup do závěrečné periody si Litvínov nemohl přát. Daniel Jouza po úniku vystřelil z pravého křídla a prostřelil Micku. Stačila chvilka a na tento gól zareagoval Tomáš Čermák. Střelec hattricku trefil puk do branky o Pejsarův loket. Už klasicky putoval po trefě Plzně na trestnou lavici hráč Litvínova. Stehlík vysokou holí zasáhl hráče ze západu Čech. Chemici bojovali a ubránili oslabení, branku i tak inkasovali. Daniel Malák krásnou individuální akcí ujel z vlastní obranné třetiny, proskočil mezi obránci a tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti překonal Pejsara. Do poslední šance zápasu se dostal Kroupa, když z pravého křídla mířil nad Mickův beton, ale brankáře nepřekonal. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Dneska byla kvalita jednoznačně na straně soupeře, proto zaslouženě vyhrál.

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Vojan

Nebyl to úplně nejhezčí zápas z obou stran. Byla to taková přehlídka nekvality na hokejce, odskakovalo to oběma mužstvům. My jsem měli hodně šancí, hlavně v první a druhé třetině, kdy jsme mohli odskočit ještě víc, ale jsme rádi, že jsem se vrátili trošičku na vítěznou vlnu po těch špatných výkonech.

Fanshop