Zápasy - Junioři 13. 12. 2019, Petr Význer

Junioři nestačili na Liberec, Tygři vyhráli 3:1

L i b e r e c - Junioři nastoupili v rámci 26. kola turnaje O Pohár DHL k utkání na ledě Bílých Tygrů Liberec. První branka padla až v závěru prvního dějství. Jedinou branku Litvínova vstřelil mladý útočník David Skuhrovec, pro kterého to byla první trefa v juniorském dresu.

26., 13.12.2019, Liberec
logo Bílí Tygři Liberec
logo Litvínov mládež
Bílí Tygři Liberec Litvínov mládež
3 1
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 0:0
  • Střely na branku

    43:24
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    56

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 20. Aubrecht (Hampl, Křepelka), 23. Hujer (Šedivý, Rossmy), 39. Jansa (Rossmy, Strnad)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 28. Skuhrovec (Vopat, Háva)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Jechoutek - Axman, Povová

  • Sestava domácích

    Čajan – Aubrecht (A), Šedivý, Hampl, Charvát (C), Kovář, Žůrek, Křepelka, Hujer, Šafařovský (A), Adamec, Jansa, Strnad, Trunda, Liška, Nezbeda, Rossmy, Šeliga, Žemba

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek (C), Hocelík, Baláž, Kitzberger, Háva, Miškovič, Skuhrovec, Kysela (A), Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Slavík, Jouza, Fišer, Kovačič


Reportáž

Liberec začal utkání v ofenzivnějším pojetí než Litvínov. Do první velké šance se dostal Žemba, který předvedl parádní kličkovanou a z vrchu pravého kruhu vyslal střelu zápěstím, jenž skončila na betonech brankáře Zajíčka. Krátce po této šanci usedl na trestnou lavici za napadení Žůrek. V početní výhodě vypálil Baláž tvrdě od modré čáry, střela se zarazila o chumel těl před libereckou brankou, kde další střelu chytil jeden z bránících hráčů. 

Tygři darovali chemikům další přesilovou hru, a to když Hujer sekl jednoho z hostů. I v ní si Mrázkův celek vytvořil další obrovskou šanci. Na osamoceného Jouzu mířila skvělá přihrávka, která však brankou neskončila. Jouza stojící před odkrytou klecí kotouč minul. Přesilovou hru si zahrál také domácí Liberec. Miškovič podrazil jednoho z libereckých a daroval domácím možnost ke skórování. To by se ale domácí museli dostat do nějaké šance. Minutu před koncem první třetiny na trestné lavici vystřídal Miškoviče Háva. Jeho faul už dokázal Liberec potrestat. David Aubrecht po Hamplově přihrávce tvrdě vypálil od modré čáry, kterou prostřelil Zajíčka. 

Časomíra sotva odečetla dvě minuty z druhé třetiny a Bílý Tygři slavili druhou branku. Litvínovská obrana ztratila puk před vlastní brankou a nechala Jakuba Hujera vymíchat bezmocného Zajíčka. Po Jansově vyloučení chemici promrhali další příležitost k využití přesilovky. Místo toho se okamžitě po návratu z lavice hanby dostal Jansa do samostatného úniku, ale selhal. Kovačič byl na trestné sotva 13 vteřin a už k němu dosedal liberecký Aubrecht. 

Hra ve sníženém počtu hráčů se hostům náramně hodila. David Skuhrovec prokličkoval domácí obranou a svižnou střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci. Do další obrovské šance se však dostal vedoucí Liberec. Rozjetý Hujer vyslal ještě rychlejšího Šafařovského do úniku, v němž byl fantasticky vychytán Zajíčkem. Zajíčkův skvělý zákrok však jen oddálil třetí branku domácích. Filip Jansa dostal přihrávku na pravé křídlo, odkud prudkou ranou vymetl šibenici litvínovské svatyně. Minutu před druhou sirénou potrestal rozhodčí Lišku s Hávou dvouminutovým trestem za hrubost. 

Na začátku poslední části zápasu měli i nadále mírně navrch domácí. Do obrovské šance se dostal Rossmy, když se dostal do samostatného úniku, zamířil do horní poloviny branky a trefil pouze spojnici litvínovské branky. Další šanci si Tygři vytvořili v přesilové hře po Kyselově podrážení. Přihrávka skrz útočné pásmo doletěla na hůl Šafařovského, od níž se puk dostal až k Zajíčkovi, který se proti ráně skvěle natáhl a zlikvidoval obrovskou šanci Liberce. Litvínov se i přes závěrečnou snahu při hře bez brankáře nedokázal prosadit a skóre se do závěrečné sirény nezměnilo. 

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek

Dnes bylo na ledě cítit, že jsme měli kluky, kteří hrají normálně za Benátky, takže to bylo znát. Myslím si, že jsme měli být o dominantnější celé utkání. Více méně jsme ale soupeře k ničemu nepustili, takže dobrý zápas. V téhle sestavě bychom měli vyhrávat.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

První třetinu jsme měli asi strach, kluci viděli nálepky Chance ligy na helmách libereckých hráčů, takže se asi báli, jinak si to neumím vysvětlit. Soupeře jsme si nechali utéct do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině jsme trošku zvýšili úsilí a dali gól, ale místo abychom pak srovnali, tak jsme po zbytečné chybě dostali třetí gól a to rozhodlo.

Fanshop