Zápasy - Junioři 14. 12. 2019, Ondřej Mach

Z Boleslavi vítězně! Junioři přetlačili Bruslaře po nájezdech

M l a d á B o l e s l a v - Další zápasový víkend zakončila černožlutá juniorka vítězstvím. Utkání s Mladou Boleslaví přineslo tvrdý boj, navrch měli dlouho domácí. Dvanáct minut před koncem ale vyrovnal Vojtěch Kysela a rozhodnou tak muselo až prodloužení, potažmo samostatné nájezdy. V nich druhý bod pro chemiky získal Daniel Jouza.

27., 14.12.2019, Mladá Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo Litvínov mládež
BK Mladá Boleslav Litvínov mládež
1 2sn
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:1 - 0:0 - 0:1
  • Střely na branku

    48:20
  • Vyloučení

    6:7
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    94

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 26. Petržilka (Grim, Szturc)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 49. Kysela (Bartoš, Baláž), rozh. náj. Jouza

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 1:2

  • Rozhodčí

    Sýkora – Svobodová, Svoboda

  • Sestava domácích

    Kmec (Zeithaml) – Sýkora, Dotter (C), Houška, Vacík, Dudycha, Filip – Schulz, Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Moucha, Grim, Petriska, Moravčík, Šíma, Simon

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Hocelík, Baláž, Kitzberger, Háva, Miškovič – Skuhrovec, Kysela, Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Dufek (C)


Reportáž

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a na startu druhé minuty měli po faulu Baláže k dispozici trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Petržilka, který ale těsně minul prostor u pravé tyče. Ve čtvrté minutě byl vyloučen mladoboleslavský Filip a Litvínov čekala první přesilová hra. Ta se však černožlutým vůbec nepovedla a dvě minuty po jejím skončení navíc mohli inkasovat. Kitzberger se v jasné šanci provinil držením, ani Šíma ale z trestného střílení nenašel recept na skvělého Zajíčka. 

Hrál se rychlý hokej, jak už to tak v juniorské kategorii bývá. O něco více ze hry měli Bruslaři, kteří velmi často zaměstnávali maskovaného muže hostí. Situaci si ale zkomplikovali dalším vyloučením, tentokrát na trestnou lavici zamířil Simon. I v početní nevýhodě mohli skóre otevřít Středočeši, Grima v samostatném úniku vychytal Zajíček. Přesilovou hru si vyzkoušel i domácí tým, podobně jako chemikům se mu však nepovedlo vytvořit si kýžený tlak. 

I druhé dějství bylo na začátku v režii mladoboleslavských hokejistů, velkou šanci ale měli Severočeši. Kmece se nadvakrát pokoušel překonat Fišer, na brankáře Bruslařů nevyzrál. Co se nepovedlo Litvínovu, zvládla Boleslav o chvíli později. Grim posunul kotouč na levý kruh Jakubu Petržilkovi, a ten tvrdou střelou do levého horního rohu otevřel skóre. Úvodní branka zelenobílé nabudila, ve hře ale v této fázi bylo mnoho nepřesností. 

Další zásah mohl tým z města automobilů přidat v přesilové hře po faulu Jouzy. Blízko byl Moravčík, jenž ale z dobré pozice přestřelil odkrytou branku. Zbytek přesilovky už tak povedený nebyl, šanci na reparát dostali domácí v poslední minutě před druhou sirénou, když dvouminutový trest za vysokou hůl vyfasoval Bartoš. Teď už si Bruslaři vytvořili velký tlak, v závaru před Zajíčkovou brankou ale nikdo nedokázal dopravit kotouč do sítě. 

Domácí na startu poslední periody dohráli svoji přesilovku. S blížícím se koncem zápasu se hra přitvrdila a na obou stranách se vylučovalo za hrubost. Dvanáct minut před koncem dostalo utkání novou zápletku. Bartoš přihrál Vojtěchu Kyselovi, který z levého kruhu trefil přesně horní růžek Kmecovy branky. Nyní zase působili aktivněji hosté a tlačili se do útoku. 

Na obou stranách ale výborný výkon předváděli maskovaní muži. Tři minuty před koncem zamířili do kabin Stehlík a Petržilka, kteří obdrželi trest do konce utkání. Chvíli nato Dotter trefil tyč a drama pokračovalo. Základní hrací doba ale vítěze neurčila, a tak na řadu přišlo prodloužení. V tom po devadesáti vteřinách fauloval Moravčík a hosté byli blízko druhému bodu. V přesilovce zřejmě největší šanci spálil Bartoš a duel musel rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich litvínovské vítězství zařídil Daniel Jouza

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek

Rozhodla první třetina, kdy jsme neproměnili nájezdy a sólo akce. Nepovedlo se nám odskočit a ve třetí třetině jsme vedení ztratili. Prodloužení už je loterie, dneska byl šťastnější soupeř. My bychom se měli poučit z těch neproměněných šancí.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Dneska to byl spíš boj, než hokej. Nájezdy na konci byla loterie, ale my jsme je díky Zajdovi vyhráli, takže bereme dva body.

Fanshop