Zápasy - Junioři 20. 12. 2019, Petr Význer

Další domácí porážka, junioři prohráli s Třincem 0:2

L i t v í n o v - Junioři i přes skvělý výkon brankáře Zajíčka nestačili na soupeře z Třince. Ten se dostal do vedení ve druhé třetině, aby ve třetí přidal branku jistoty do prázdně branky. Premiéru za juniory si připsal útočník Martin Adámek a obránce Adam Werner.

28., 20.12.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Oceláři Třinec
Litvínov mládež HC Oceláři Třinec
0 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 0:1
  • Střely na branku

    28:39
  • Vyloučení

    1:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    78

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 28. Konečný (Havránek, Geidl), 60. Geidl (Plandor, Havránek)

  • Průběh zápasu

    0:2

  • Rozhodčí

    Petružálek - Pěkný, Kokrment

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Šubrt, Bártek, Hocelík, Háva, Kitzberger, Werner – Kysela (A), Jindra (C), Šarlinger, Vopat, Fišer, Bartoš, Kovačič, Limanovský, Adámek, Jouza

  • Sestava hostů

    Švehlák (Švančara) – Jenáček, Vacula, Ciencala, Radzienciak, Michálek, Adámek, Konečný, Havránek (A), Geidl (C), Krč, Stránský, Mikler, Pastor, Plandor


Reportáž

V úvodu utkání se do obrovské šance hnal Pastor, jenže na ledě už byl přes dvě minuty a neměl rychlost. Tím, kdo ho obral o puk, ale nebyl obránce, protože proti Pastorovi vyjel Zajíček a vypíchl mu puk. Velkou šanci si vytvořil i Litvínov. Šarlinger dojel mezi kruhy a z výborné pozice trefil pouze beton brankáře. Úplně stejně dopadla i jeho dorážka. 

První přesilovou hru si zahrál Třince, když Fišer hákoval soupeře. Oceláři si žádnou větší příležitost nevytvořili a krásnou akci vymyslel Litvínov. Kysela si narazil kotouč se Šarlingrem a zakončoval z efektní otočky. Bohužel z dobré pozice přestřelil. Krátce po ní podrazil Šarlingera Ciencala. Ani chemici neproměnili svou přesilovku a do kabin se šlo za nezměněného stavu. 

I druhou část začal Třinec obrovskou šancí. Mikler nahrával na osamoceného spoluhráče, který mu vrátil puk do střelecké pozice, z níž však branku minul. Po sérii neproměněných šancí se Oceláři konečně trefili. Viktor Konečný prosvištěl domácí obranou, hodil si puk na bekhend a zavěsil ho nad Zajíčkovu lapačku. 

Nabuzení ze vstřelené branky zabrzdil svým vyloučením Plandor. Třinec si v oslabení vedl skvěle, když nenechal domácí ani čuchnout. Naopak si po konci oslabení vytvořil velkou šanci po chybě brankáře Zajíčka. Ten totiž špatně rozehrál a musel hasit střelu Stránského a dorážku Krče. Druhá siréna zazněla a Třinec si mohl odpočinout s jednobrankovým náskokem v zádech. 

Lépe pro hosty začala i poslední perioda zápasu. Dvojice hráčů vystřelila dohromady čtyřikrát a na všechny tyto pokusy měl Zajíček odpověď. Následovala série velkých příležitostí, kdy Pastor přestřelil v brejku branku, pak po Jindrově střele neúspěšně dorážel Bártek, a nakonec znovu Jindra skvěle přihrával na osamoceného Šarlingera, kterého fantastickým zákrokem vychytal Švehlák. 

O vyrovnávací branku se svěřenci trenéra Mrázka pokoušeli marně. Zajíček strávil na střídačce více než minutu, a to se stalo Litvínovu osudným. Plandor dostal puk z obranné třetiny, ve středním pásmu ho našel Nico Geidl, jenž mohl v klidu vystřelit, protože obránce Háva nebyl dostatečně důrazný. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"Málo děláme pro to, aby jsme dali góla. Čím méně střelby, tím menší pravděpodobnost vstřelení branky a prostě bez góla se vyhrát nedá. My nechodíme do brány, my nechceme střílet přes hráče, my by jsme to všechno nejradši dovezli až do kuchyně."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Juřík

"My jsme včera odehráli velmi dobré utkání a dneska jsme na to navázali. Musím kluky pochválit, že i v takhle kombinované sestavě ve čtrnácti někdy ve třinácti. Myslím si, že jsme celou dobu velmi pozorně bránili, snažili jsme se dostávat do protiútoků, to se nám nakonec podařilo a myslím si, že korunkou byla naše hra při power play, kdy jsme výborně pokryli vzorec domácích a vstřelili rozhodující gól."

Fanshop