Zápasy - Junioři 19. 12. 2019, Šimon Kadeřávek

Vítkovický obrat, junioři podlehli Slezanům 2:5

V rámci 29. kola turnaje O Pohár DHL dorazily na sever Čech Vítkovice. Slezanů před utkáním patřila jedenáctá příčka, ale díky výhře se mohli vyšplhat až na šesté místo. Tento scénář se nakonec stal skutečností, Litvínov sice otevřel skóre, ale hosté dokázali utkání otočit. Po vysoké výhře odjíždí ze Zimního stadionu Ivana Hlinky s plným počtem bodů.

29., 19.12.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Vítkovice Ridera
Litvínov mládež HC Vítkovice Ridera
2 5
  • Třetiny

    1:2, 0:2, 1:1
  • Střely na branku

    38:39
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 4. Vopat (Kovačič), 44. Stehlík (Kysela, Jindra)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 10. Kunc (Lednický, Bernovský), 14. Bernovský (Krejsa), 36. Bystroň (Lednický, Bernovský), 37. Vojtovič (Kylnar, Potočný), 51. Bochnak (Mrva, Prčík)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:4, 2:4, 2:5

  • Rozhodčí

    Micka – Špůr, Šimánek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Hocelík, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Háva – Jindra, Kysela (A), Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (C)

  • Sestava hostů

    Bartošák (Dolíška) – Bystroň, Bílý, Zapletal, Prčík, Kunc, Věntus – Tvrdý, Bernovský, Lednicý, Krejsa, Bochniak, Mrva (C), Kylnar, Potočný (A), Gebauer, Vojtovič


Reportáž

Do zápasu lépe vstoupili domácí, jelikož hned zkraje utkání ohrožovali Bartošáka. Po čtyř minutách se dokonce černožluté naděje prosadily, Kovačič prostrčil puk na Jana Vopata. Litvínovský útočník s notnou dávkou štěstí zařídil domácím vedení. Vítkovice mohly rychle odpovědět, protože dostaly k dispozici přesilovou hru, na trestnou lavici se pakoval Baláž. Tým okolo Mrvy si nevypracoval výraznější šanci a početní převaha skončila neúspěchem.

Podobně s hrou 5 na 4 naložil i Litvínov, a tak se začali střílet branky v normálním vyrovnaném počtu hráčů. Nejdříve zužitkoval Lednického nahrávku Marcel Kunc, poté se o několik minut později radoval Jan Bernovský. Hosté byli rázem na koni, a to ještě na konci první třetiny nevyužili dvouminutovou výhodu za Bartošovo podrážení.

Druhá část byla ve znamení tuhého boje, oba týmy se snažily vstřelit branku. Domácí byli velmi blízko k vyrovnání, v přesilové hře ale chyběla úspěšná koncovka. Nevyužité příležitosti potrestali hostující hráči velmi tvrdě. Ve 35. minutě slavil v hloučku spoluhráčů Michal Bystroň, vítkovický obránce propálil vše, co mu stál v cestě. Svého parťáka napodobil Jan Vojtovič a zvýšil vítkovické vedení na tři góly.

Vysoký brankový rozdíl se nelíbil Lukáši Stehlíkovi, který prostřelil Bartošáka. Jeho trefa otevřela třetí dějství zápasu. Mladí chemici se snažili na druhý gól navázat, ale proti byl vítkovický gólman. Ten si připsal 36 úspěšných zásahu. Poslední slovo řekli hosté, v devět minut před koncem se prosadil Wiktor Bochnak. Severočeši nevyužili ani závěrečnou přesilovou hru a díky nízké produktivitě získali všechny body vítkovičtí.

Fanshop