Zápasy - Junioři 07. 01. 2020, Ondřej Mach

Nepovedený vstup do nového roku, junioři v derby vysoko nestačili na Chomutov

C h o m u t o v - První soutěžní duel kalendářního roku 2020 končí pro litvínovskou juniorku neúspěchem. V sousedním Chomutově tahali černožlutí po celou dobu za kratší konec a nakonec prohráli 1:5. O jediný gól Litvínova se postaral útočník Jaroslav Fišer, příležitost v brankovišti dostal Martin Pejsar.

32., 07.01.2020, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo Litvínov mládež
Piráti Chomutov Litvínov mládež
5 1
  • Třetiny

    3:1, 1:0, 1:0
  • Střely na branku

    40:31
  • Vyloučení

    6:7
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    155

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 5. Prokop (Dospěl, Pech), 6. Pech (Lobodowski), 19. Popelka (Jungvirt), 25. Prokop (Pech, Seemann), 46. Popelka (Jungvirt, Janeček)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 8. Fišer (Baláž)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 5:1

  • Rozhodčí

    Sýkora – Pešek, Sedláček

  • Sestava domácích

    Běhula (Petržílka) – Pöschl, Petrásek, Seemann, Ludvík, Ferbas, Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Popelka, Prokop, Janeček, Svoboda T., Lobodowski, Kulich, Pech

  • Sestava hostů

    Pejsar (Zelenka) – Bártek, Hocelík, Kadár, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Skuhrovec, Kysela, Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Nikl, Fišer, Kovačič


Reportáž

Do prvního derby v roce 2020 lépe vstoupili Piráti, do vedení však mohli jít litvínovští. Po zblokované střele ujížděl jeden z hostujících hráčů sám na Běhulu, ten si ale mezírku mezi betony pohlídal a změnu skóre nepřipustil. Chomutov neefektivitu černožlutých potrestal o pár vteřin později. Ve velkém závaru před Pejsarovou brankou doklepl kotouč do sítě Jan Prokop. To však nebylo všechno, za necelou minutu slavili domácí znovu.

Pěknou přihrávku zpoza klece totiž dostal Patrik Pech a z předbrankového prostoru překonal maskovaného muže Litvínova. Chemici se snažili o okamžitou odpověď, v přečíslení tří proti jednomu ale neuspěli. Snížit se jim podařilo až ve vlastním oslabení, kdy skulinu mezi Běhulovými betony našel Jaroslav Fišer. Vyrovnaná partie pokračovala, oba celky si následně vyzkoušely přesilové hry. Piráti znovu udeřili necelé dvě minuty před první sirénou. Mezi kruhy chyboval obránce hostí, čehož využil Adam Popelka, který se zmocnil puku a vrátil chomutovským dvoubrankové vedení. 

Hned na startu druhé periody orazítkoval tyč litvínovské klece Dospěl. Další zbytečný trest černožlutých už ale ve čtvrtý inkasovaný gól vyústil. Po pěkné akci Seemanna se kotouč odrazil k Janu Prokopovi, jenž zblízka přidal svůj druhý zásah v duelu. Litvínovu se stále dařilo dostávat do šancí, družinu trenéra Mrázka ale trápila produktivita. Dalšími, kteří pohořeli na skvělém brankáři Běhulovi, byli Vopat a Jindra. 

S přibývajicím časem se hra začala hodně kouskovat a k vidění nebyl úplně atraktivní hokej. Tento trend ještě podpořilo několik vyloučení v závěru prostřední části hry, chemici ale možností dostat se na dostřel pohrdli a znovu zbytečně faulovali. Po čtyřiceti minutách tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 4:1. 

Začátek třetí třetiny se nesl ve znamení domácího tlaku, na trestnou lavici ale zamířil chomutovský Popelka. Černožlutí mohli obdržet další branku ve vlastní přesilové hře, Pejsar však proti střele Prokopa vytáhl parádní zákrok a sebral mu tak hattrick. Poslední trefu přidal hostující sítě Adam Popelka, když z dobré pozice mířil přesně do horního růžku Pejsarovy branky. 

Klání se chýlilo ke svému konci, hostím se ale v útoku stále nedařilo. Výsledkem byly další dvě nevyužité přesilové hry, zejména díky skvělému výkonu gólmana Běhuly. Sedm minut před koncem trefil Lobodowski břevno a gólovou radostí neskončilo ani trestné střílení hostujícího Stehlíka. Na konci utkání už se kromě pár potyček nic důležitého nestalo, Litvínov tak podlehl Chomutovu 1:5. 

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Jaroslav Beck

Z derby jsme měli obavy, jelikož jsme byli dost oslabení. Nakonec nám pomohl Vít Seemann z A týmu, za což děkujeme. Kluci odvedli koncentrovaný výkon, jaký jsme chtěli. Byly úseky hry, kdy náš hokej měl nějakou kvalitu a pak jsme zápas kontrolovali. Jsme rádi za výhru v derby a třetí výhru v řadě v novém roce.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Zápas se nám absolutně nepovedl. Přišlo mi, že pokračujeme v nějaké vánoční náladě a pohodičce. Nebylo tam nic. Střídáme okamžiky šílené s těmi ještě šílenějšími, úroveň našich přihrávek je katastrofální a celkově tomu chybělo nasazení.