Zápasy - Junioři 10. 01. 2020, Petr Význer

Junioři nestačili na Zlín, Beranům podlehli 1:4

L i t v í n o v - Junioři se představili divákům na domácím ledě poprvé v roce 2020. V sestavě se spoustou dorostenců nevstoupili do utkání ideálně, když si Berany nechali utéct na rozdíl dvou branek. O jediný zásah domácích se postaral v úvodu třetí třetiny Dan Bartoš.

33., 10.01.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo PSG Zlín
Litvínov mládež PSG Zlín
1 4
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 1:2
  • Střely na branku

    40:35
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    87

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 43. Bartoš (Limanovský)

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 21. Dobiáš (Weintritt, Kozubík), 30. Dobiáš (Weintritt, Jaroněk), 57. Handl (Pavlas), 59. Pavlas (Janošek, Luža)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:4

  • Rozhodčí

    Bejček - Komárek, Hnát

  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Hocelík, Šubrt, Kadár, Kitzberger, Kroupa – Jindra (C), Skuhrovec, Kysela, Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Nikl, Fišer, Kovačič

  • Sestava hostů

    Kořének (Hamrla) – Janošek, Riedl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš (C), Frömel, Chludil


Reportáž

Krátce po startu utkání byl hlavní rozhodčí nucen písknout do píšťalky, a to kvůli Weintrittově podrážení. Zlínská devatenáctka se nemusela ničeho bát, protože spoluhráči na ledě odvedli skvělou práci a nepustili domácí pomalu ani do útočného pásma. V polovině první třetiny se do velké šance dostal Dobiáš. Jeden z jeho spoluhráčů přesným náhozem našel Dobiášovu hůl, od níž se puk odrazil mezi nohy postaveného Zajíčka, do ledu a do tyčky! 

Hráči rozhodně nehráli v rukavičkách. Po jedné ze srážek zůstal po nárazu do mantinelu ležet kapitán Jindra. Z ledu byl odveden v doprovodu lékaře a spoluhráče na střídačku, aby se po pár minutách vrátil zpět do hry. Šanci na otevření brankového účtu měl po Hocelíkově přihrávce Vopat. 

Souhra dorostenců neskončila gólem jenom díky sérii skvělých zákroků brankáře Kořénka. Ještě před přestávkou si Kroupa pomohl držením a byl za své počínání vyloučen. V početní výhodě byl ve velké šanci Jaroněk, ale hrál si s pukem tak dlouho, že Zajíčka neměl čím překvapit.

Kroupa po skončení trestu naskočil na led již ve druhé třetině a o pár vteřin později sledoval, jak Zajíček loví puk z branky. Vojtěch Dobiáš otřel svou střelu o levou tyčku ze Zajíčkova pohledu a překonal bezmocného brankáře. Po dlouhé pasáži, kdy se střídal tlak na jedné straně s tlakem na druhé, padla další branka. Vojtěch Dobiáš čekal u pravé tyče na přihrávku, kterou dostal. Napřáhl a tvrdou ranou z blízkosti nedal šanci strážci domácí svatyně. 

Litvínov se místo dohánění ztráty nechal vyloučit. Kadár hákoval soupeře a sledoval, jak jeho spoluhráči bojují s tlakem beranů. Přesilovka ani tentokrát nepřinesla kýženou branku a k dispozici ji dostal i Litvínov. Severočeši hráli proti čtyřem po Janoškově podrážení. Bezmoc chemiků v zakončení plně vykrystalizovala v této početní převaze, kdy branku Zlína ohrozili maximálně dvakrát. Po úspěšném bránění upláchl Podešva. V brejku nebyl dostatečně rychlý a pohotový zákrok Kitzbergera ho dokázal zastavit.

V poslední periodě se Litvínov nadechl k vyrovnání. Limanovský poslal přesný pas na Dana Bartoše, který střelou příklepem z dolní části kruhu propálil Kořénka. Zápas se po této brance začal ještě více přiostřovat. Skončilo to tím, že po strkanici před domácí brankou odjeli na trestnou lavici Limanovský a Dobiáš. Hra ve čtyřech nepřinesla žádné změny, oba týmy hrály stále stejně urputně. 

To vedlo až ke zlínské brance. Nejprve však Fišer hloupou kličkou ztratil puk před vlastní brankou, ale Lekeš neměl dostatečný klid na kvalitní zakončení. Ze stejné pozice o půl minuty později střílel Dan Handl a vrátil beranům šikovnou stahovačkou dvoubrankové vedení. Tři minuty před koncem se nechal hloupě vyloučit Limanovský za držení. 

Trenér Mrázek se nebál zariskovat a odvoláním brankáře vyrovnal počet hráčů na ledě. Jeho svěřencům se dařilo mačkat soupeře, ale branku vstřelil z vlastní třetiny Petr Pavlas. Do závěrečné sirény už Zlín pouze hlídal vedení a vítězství v zápase. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

K tomu, co bychom chtěli hrát, jsme se přiblížili prvních čtrnáct minut třetí třetiny. Prvních čtyřicet minut to byla katastrofa, pak se k tomu přidal zbytečný faul a bylo po zápase. 

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Jaroslav Kristek

Myslím si, že v první třetině to s naším výkonem nevypadalo úplně nejlíp. Nevím, jestli na nás dolehla delší cesta, klukům moc nešly nohy. Od druhé třetiny byl výkon podstatně lepší, dobře jsme soupeře dobruslovali, měli jsme šance. Myslím, že celkově jsme si za výkon asi vítězství zasloužili. 

Fanshop