Zápasy - Junioři 25. 01. 2020, Šimon Kadeřávek

Odvážný výkon na výhru nestačil, junioři prohráli s Kometou 3:4

Litvínovští nezažívají povedené období, v letošním roce ještě nepocítili, jaké to je vyhrát v základní hrací době. V Brně šla nejdříve do vedení domácí Kometa. Litvínov se vzepjal a třemi brankami otočil skóre. Studená sprcha přišla v závěru. V rozmezí pěti minut dvakrát slavili domácí a vybojovali výhru.

38., 25.01.2020, Brno
logo HC Kometa Brno
logo Litvínov mládež
HC Kometa Brno Litvínov mládež
4 3
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 2:3
  • Střely na branku

    37:31
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    78

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 28. Dufek (D. Vašíček, Snášel), 33. Kunc (Indrák, Kowalczyk), 47. Kunc (Indrák, Malý), 52. Svoboda (D. Vašíček, Holemý)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 41. Berka (Bártek), 43. Stehlík (Baláž, Jindra), 47. Vopat (Fišer)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Ondráček – Roupec, Smetková

  • Sestava domácích

    Rachůnek (Kubík) – Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Žák, Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Malý, D. Vašíček, Kunc

  • Sestava hostů

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Kadár, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Skuhrovec, Berka, Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek


Reportáž

Lepší vstup do utkání měli hosté, Jouza se tlačil do útočné třetiny a jeho snahu utnul povedeným zákrokem Rachůnek. Kometa se prezentovala střelou Kowalczyka, Zajíček měl sice zakrytý výhled, ale puk za svá záda nepustil. Hosté mohli jít do vedení ve třetí minutě. Kotouče se zmocnil Berka, jenž obehrál Rachůnka a zakončoval do prázdné branky. Díky neposednému puku trefil pouze tyč a stále platil remízový stav.

V polovině třetiny musel na trestnou Svoboda, a tak chemici měli k dispozici přesilovou hru. Tu však nesehráli vůbec dobře a početní výhoda zůstala nevyužita. Gólové šance přišly v samotném závěru. Nejdříve využil chyby Jindra, který se rozjel na Rachůnka, ale brankář Komety měl pro první třetinu zavřeno. Činili se i brněnští, po dělovce Kowalczyka zněla v ochozech tyčka.

Ve druhém dějství mohli hosté do vedení díky Stehlíkovi. Litvínovský hráč šel v přečíslení na Rachůnka, jeho snahu zastavil vracející se Malý. Nevyužité šance potrestali domácí. Od modré pálil Vašíček, jeho rána prošla Zajíčkovi mezi betony a puk zůstal ležet v brankovišti. Tam se nejrychleji zorientoval Karel Dufek a poslal domácí do vedení.

Kometa byla aktivnější a přidávala na tempu, hosté se k zastavení tlaku moc neměli. Ve 30. minutě opustil kluziště Šarlinger a domácí měli početní výhodu. V té pálil tvrdě Kunc, ale kotouč do sítě nepropasíroval. O pár vteřin později se provinil Bartoš a Litvínov se ocitl v oslabení 5 na 3. Tuto výhodu už Kometa nepromarnila a navýšila vedení díky Michalu Kuncovi, který pálil na vzdálenější tyč.

Mnohem atraktivnější bylo závěrečné dějství. Zaskočený Litvínov vykřesal naději na samém začátku třetiny. Bártek pálil do chumlu před brankou, zmatku poté využil Marek Berka a vstřelil kontaktní gól. Severočeši se rozjížděli, v tom je podpořil Studený, který pykal za hákování. Přesilovku hosté proměnili, v nastalém tlaku držel domácí Rachůnek, ale nakonec i on byl krátký na dorážku Lukáše Stehlíka.

První vedení v zápase zařídil černožlutým Jan Vopat. Šikovný hráč využil nahrávky Fišera a pálil z první. Kometa se nenechala zahanbit a po chvíli vyrovnala, svým druhým gólem překonal Zajíčka Michal Kunc. Závěr už však patřil domácím. Ti marně dobývali litvínovskou branku, poté přišel faul Kadára a v následné výhodě rozhodl Matěj Svoboda. V posledních minutách mohl navýšit vedení Malý, ale jeho ránu zastavilo břevno.

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jan Zachrla

Po delší době tu byl velmi kvalitní soupeř, respektive zápas takové úrovně tu dlouho nebyl. Dohrávali souboje, neopláceli, žádné brečení. Byl to parádní hokej, takže se určitě musel divákům líbit. My jsme polevili ve třetí třetině, kdy se zápas začal lámat na druhou stranu, ale kluci ukázali, že nějakou morální sílu mají a obrátili to zase na naší stranu.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Petr Nekvinda

Dnes jsme odvedli kvalitní výkon, v první třetině jsme měli víc vyložených šancí než Brno a kdybychom je využili, asi by se utkání vyvíjelo jinak. Problém byl ve druhé třetině, kdy jsme se nechali třikrát zbytečně vyloučit, čímž jsme se dostali zbytečně pod tlak. Ve třetí třetině to byl vabank, hrál se rychlý a vyrovnaný hokej. My jsme se bohužel zase nechali hloupě vyloučit, při tom oslabení jsme dostali gól a to rozhodlo.

Fanshop