Zápasy - Dorost 12. 09. 2019, Šimon Kadeřávek

Vítězný start! Litvínovští dorostenci porazili Kladno 5:3

O den dříve než černožluté áčko vstoupily do hry mladé severočeské naděje. V prvním kole narazily na kvalitní Kladno. Svěřenci kouče Tvrzníka dokázali vyhrát první třetinu, nicméně ve druhé Rytíři srovnali účty. O osudu utkání rozhodla až poslední část hry, ve které padlo celkem šest branek. Čtyři musel ze své sítě lovit kladenský brankář, a tak Litvínov na úvod ELIOD Extraligy dorostu vyhrál.

1., 12.09.2019, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
5 3
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 4:2
  • Střely na branku

    34:26
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    2:0
  • Diváků

    101

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 13. Hocelík (Slavík, Krocker), 47. Hocelík, 49. Brouček (Dej, Werner), 56. Brouček (Vopat, Martínek), 57. Krocker (Adámek, Hora)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 32. Hrabík, 42. Hurta (Bareš, Koštoval), 45. Kouba (Šapovaliv, Bareš)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 1:3, 5:3

  • Rozhodčí

    Knapík – Dyršmíd, Bláha

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Werner, Hynek, Martínek, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík, Brouček, Špaček, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Gabriška (Suk) – Danda, Malý, Havel, Koštoval, Kohlíček, Sýkora – Vimmer, Redlich, Hurta, Ullrych, Hrabík, Kouba, Bareš, Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Procházka, Štěpánek


Reportáž

Do hry vstoupili lépe Severočeši, kteří zahnízdili na soupeřově polovině. K odvrácení litvínovského tlaku nepomohla ani chyba kladenské střídačky. Sudí si všiml, že Rytíři mají příliš hráčů na ledě a černožlutým se naskytla možnost přesilové hry. Tu sice neproměnili, ale brankář Gabriška se musel činit.

O několik chvil později se opět projevila kladenská nedisciplinovanost. Za krosček se poroučel na trestnou lavici Hurta. Litvínov druhou početní převahu nakonec využil, zhruba po minutě se prosadil Lukáš Hocelík a mohl si tak připsat titul prvního letošního střelce. Nutno dodat, že Hocelík skóroval díky vynikající souhře Slavíka s Krockerem. V závěru prvního dějství si přesilovku zahrálo také Kladno, nicméně jí absolvovalo bez větších šancí.

Prostřední část hry začala v podobném rytmu jako ta úvodní. Útoky utnul až hvizd rozhodčího, který trestal zdržování hry ze strany domácích. Rytíři ani druhou šanci nevyužili a fanoušci si museli na gólovou radost počkat. Ta přišla ve 32. minutě, když se po individuální akci prostřelil brankáře Ondřej Hrabík. Rázem bylo srovnáno, ba co víc domácí oslabil Kadár. Obránce obdržel pětiminutový odpočinek a jako bonus osobní trest do konce utkání.

Závěrečná třetina slibovala shakespearovské drama. Gólovou spoušť nevědomky odstartoval Slavík, který fauloval a musel na trestnou lavici. Následnou výhodu kladenští využili, když se trefil Vojtěch Hurta. Středočeši šli do vedení, které o několik minut později ještě navýšili. Při hře 4 na 3 proměnil přesilovku na úspěšnou Ondřej Kouba.

Branky Rytířů zafungovaly jako studená sprcha pro litvínovské hochy. Nejdříve vstřelil kontaktní gól Lukáš Hocelík, o dvě minuty později těžil ze spolupráce Deje a Wernera Dominik Brouček. Poslední pětiminutovka vyzněla lépe pro domácí. Těsně po konci přesilové hry se dostal do šance Dominik Brouček, který se v koncovce nemýlil. Sladkou tečku za vybojovaným zápasem udělal Marek Krocker, který nasměroval černožluté k úspěšnému vstupu do nového ročníku. 

Fanshop