Zápasy - Dorost 19. 09. 2019, Šimon Kadeřávek

Litvínov vyškolil nováčka! Dorostenci porazili pražskou Hvězdu 9:1

Celek z hlavního města zažívá premiéru v ELIOD Extralize dorostu, v rámci třetího kola zamířil na led severočeského Litvínova. Černožlutí chtěli zapomenout na nešťastný zápas s Karlovými Vary, což se jim nakonec povedlo. Nad Hvězdou vyhráli o osm branek a slaví jednoznačné vítězství. K vysokému skóre přispěl hattrickem Daniel Dej.

3., 19.09.2019, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Hvězda Praha
Litvínov mládež HC Hvězda Praha
9 1
  • Třetiny

    3:0, 2:0, 4:1
  • Střely na branku

    47:26
  • Vyloučení

    8:7
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 7. Vopat (Kadár), 10. Kočárek (Krocker), 15. Dej (Vopat), 26. Dej (Adámek, Vopat), 40. Vopat (Kadár, Hora), 41. Brouček (Hocelík), 44. Brouček (Krocker), 44. Dej (Hocelík), 49. Slavík (Brouček)

    Branky a nahrávky HC Hvězda Praha: 43. Kulich (Jurak, Štefko)

  • Průběh zápasu

    6:0, 6:1, 9:1

  • Rozhodčí

    Luczków – Kába, Holada

  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Minařík, Werner, Martínek, Hocelík (A), Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík (C), Hauptvogel, Brouček, Špaček, Krocker

  • Sestava hostů

    Grmela (Sluka) – Procházka, Adam (A), Sýkora, Vojta, Hron, Kubas – Nedvěd, Helikar, Zajíc, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Jelínek, Náhončík, Štefko (C), Kulich


Reportáž

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří se hned přesunuli do útočného pásma. Zápas začal zostra, jelikož oba týmy zaznamenaly trestné minuty, na litvínovské straně dostal trest Dej, za hosty pykal Kulich. Na první branku si museli fanoušci počkat až do sedmé minuty. Díky zakázanému uvolnění se vhazovalo před brankářem hostí. Po vyhraném buly se dostal kotouč až ke Kadárovi, který vyslal tvrdou střelu. Tu ještě modifikoval šikovnou tečí Jan Vopat a Litvínov slavil první gól.

Předvedli se také hosté, kteří chtěli dohonit jednobrankové manko. Nutno podotknout, že proti byl brankář Čermák. Po intermezzu, které patřilo Hvězdě, se prosadili opět černožlutí gladiátoři. Krocker našel Vojtěcha Kočárka, a ten přesně umístěnou střelou zvyšoval vedení domácích. Do konce třetiny přišla ještě jedna gólová radost. Po Vopatově vítězném vhazování doputoval puk k Danielu Dejovi, litvínovský útočník se prosadil z mezikruží.

Druhá část hry přinesla změnu v pražském brankovišti, Grmelu nahradil Sluka. Novému gólmanovi vydrželo čisté konto pouhých šest minut. Pokořitelem se stal opět Daniel Dej, který využil chaosu před brankářem hostí. Když se zápas přesunul do své druhé poloviny, vystrčili růžky hosté, ale jejich šance opět hasil pohotový Čermák. Dvě minuty před závěrem třetiny dostali domácí nečekaný dárek, přesilovku 5 na 3. Tu litvínovští využili v čase 39:04 prostřednictvím Jana Vopata.

Poslední dějství přineslo doslova gólovou smršť. Už po 55 vteřinách se radoval Dominik Brouček, černožlutý útočník vyslal na brankáře hostí jednoduchou střelu, která prošla mezi betony. Na druhé straně se dočkala také Hvězda. Pražané měli k dispozici přesilovou hru, ve které se prosadil Lukáš Kulich.

Severočeši nechtěli připustit drama, a tak se do protiútoků pustili s vervou. V rozmezí třiceti vteřin zaznamenali dvě branky. První měl na svědomí Dominik Brouček, jenž šikovně zpracoval odražený puk. V druhém případě slavil hattrick Daniel Dej. Jeho branka také znamenala další střídání, mezi tři tyče se vrátil Grmela. Střelecký účet uzavřel svou první trefou v sezoně Marek Slavík. V posledních minutách se probudili hosté a zaměstnávali Čermáka, na skóre 9:1 však už nic nezměnili.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Od začátku utkání jsme byli lepší, ale nejsme spokojení s naší střelbou a produktivitou a to i přes výhru 9:1.

logo HC Hvězda Praha

HC Hvězda Praha

Josef Reigl

Soupeř nám už na začátku ukázal, že má skvělé secvičené buly, ze kterých nám dal dva góly. Domácí byli více agresivnější a šli za vítězstvím. Naši hráči přestali po první inkasované brance hrát, a pak už se to odvíjelo pro domácí jednoznačně.