Zápasy - Dorost 03. 10. 2019, Petr Význer

Pátá výhra v řadě! Dorost porazil Spartu 3:2

P r a h a - Dorostenci pražské utkání zvládli i přes výsledkově špatnou první třetinu. K obratu svůj tým dovedli tříbodový Skuhrovec a Vopat. První zápas v sezoně odchytal Herkommer, který podržel Chemiky hlavně v poslední třetině.

7., 03.10.2019, Praha
logo HC Sparta Praha
logo Litvínov mládež
HC Sparta Praha Litvínov mládež
2 3
  • Třetiny

    2:0, 0:2, 0:1
  • Střely na branku

    29:30
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    97

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 5. Theimer (Červenka), 14. Straka (Krupička, Vitouch)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 22. Vopat (Skuhrovec), 36. Skuhrovec (Vopat, Dej), 43. Skuhrovec (Vopat, Minařík)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:3

  • Rozhodčí

    Zeliska - Hána, Horký

  • Sestava domácích

    Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák

  • Sestava hostů

    Herkommer (Ešler) – Minařík, Werner, Hynek, Martínek, Hocelík (A), Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík (C), Iljuk, Brouček, Špaček, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

Sparta do utkání vstoupila o poznání lépe, než Litvínov, když puk za Herkommerova záda se štěstím dopravil Oto Theimer. Po inkasované brance dostal tým ze severu Čech příležitost k dorovnání. Na trestnou lavici zamířil Straka. Chemici přesilovku nevyužili, a tak mohla znovu úřadovat Sparta. Právě předtím vyloučený David Straka byl pět minut po svém trestu tím, kdo navýšil vedení svého týmu. Další smolnou věcí pro hosty byla série vyloučení. Ve 14. minutě byl vyloučen Dej, dvě minuty po něm zas Kuchař. Ani jednu z početních výhod tým z hlavního města nevyužil, a tak dostal další šanci. Chemici hráli pouze 26 vteřin v plném počtu a Slavík odjel na lavici hanby. Do konce první části hry branka nepadla a Litvínov dále živil šanci na obrat v zápase. 

Ke snížení opravdu došlo! Brankář Krbeček chyboval v rozehrávce za vlastní brankou a nabídl Janu Vopatovi gól jako na stříbrném podnose. Sparťané se i po inkasované brance dostali do útoku. Po jedné ze střel za Herkommerem dokonce zazvonila tyč. Pražanům se již dále gólově nedařilo a nabídli Severočechům přesilovku. Ta zůstala nevyužita a Sparta díky tomu ještě necelých deset minut zvládla držet vedení. Pak se prosadil David Skuhrovec. S velkým štěstím ho kotouč letící z Dejovi hole trefil do brusle, od které se odrazil do branky. V závěru druhé periody znovu zavítal Straka na trestnou lavici. Přesilovku hosté nevyužili a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. 

Ten nevydržel dlouho! Hned v úvodu poslední fáze zápasu oslabil Höll svůj tým, a tak v přesilové hře dal svou druhou branku v zápase David Skuhrovec. Sparťané ihned začali tlačit na branku Chemiků, ale dobře postavená litvínovská obrana je k ničemu nepustila. Defenzivě hostů pomohla i obrovská chyba jednoho z pražanů, který minul branku z ideální pozice. 

Již čtvrtým vyloučeným z řad hostujícího celku se stal Hora. Během jeho vyloučení se však do té největší šance dostal útočník Litvínova Iljuk. Toho v samostatném  úniku zastavil Krbeček. Před samým koncem zápasu zavezla Sparta kotouč do útočného pásma a dvě a čtvrt minuty před závěrečnou sirénou zamířil Krbeček na střídačku. Litvínov však nezahálel a několikrát se pokusil ohrozit branku domácích. 
V poslední minutě předvedl Herkommer sérii skvělých zákroků a držel hubené vedení Chemiků. Sparta i přes veškerou snahu vyrovnávací gól nevstřelila a Severočeši oslavovali již páté vítězství v řadě!

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Darek Stránský

"Měli jsme dobrou první třetinu, bohužel pak ve druhé jsme po chybě v rozehrávce a komunikaci s gólmanem dostali gól na 2:1 a při špatném střídání na 2:2. Udělali jsme dvě zásadní chyby, které ovlivnily celou periodu. V té třetí se nám pak nepodařilo ubránit oslabení a pak jsme už nebyli schopní dát gól. Pro nás je to taková nešťastná prohra, ale pořád je to prohra."

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"Do zápasu jsme vstoupili špatně. Hráli jsme, jako kdybychom si mysleli, že se Sparta porazí sama. Domácí byli jednoznačně lepší, tahali jsme za kratší konec a dostali jsme dva blbé góly. Museli jsme udělat trochu haló v kabině, pak se to už začalo zvedat. Měli jsme také štěstí, obzvlášť u druhého gólu. Bojovali jsme a podařilo se nám to překlopit na naší stranu, v závěru už to bylo jen o tom, jestli to vydržíme, nebo ne. Byl to vyrovnaný zápas."