Zápasy - Dorost 10. 10. 2019, Šimon Kadeřávek

Pražskou detektivku rozhodly nájezdy, dorost prohrál s Kobrou 4:5

Favorizovaný Litvínov narazil v rámci 9. kola ELIOD Extraligy dorostu na pražskou Kobru. Pokud chtěli Severočeši udržet kontakt se špičkou tabulky, museli vyhrát. Díky Broučkovi měli svěřenci kouče Tvrzníka raketový vstup, ale Kobra dokázala reagovat. Minutu před koncem zápasu dokonce vedla, ale proti se postavil opět Brouček. V následném prodloužení branka nepadla a o osud utkání se postaraly nájezdy. V těch se více dařilo Kobře, když si vítěznou trefu připsal Procházka.

9., 10.10.2019, Praha
logo HC Kobra Praha
logo Litvínov mládež
HC Kobra Praha Litvínov mládež
5sn 4
  • Třetiny

    2:2, 1:0, 1:2 - 0:0 - 3:1
  • Střely na branku

    19:32
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    4:4
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    52

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kobra Praha: 5. Strnad (Procházka), 10. Procházka (Jiráček), 35. Svoboda, 53. Sekula (Bauer), rozh. náj. Procházka

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 1. Brouček (Postl), 15. Dej, 47. Iljuk (Kočárek), 60. Brouček (Vopat)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4

  • Rozhodčí

    Kubíček D. – Kučera, Kubíček V.

  • Sestava domácích

    Peyerl (Kadlec) – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Mašek, Bartoň, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Sekula, Půlpán, Procházka, Strnad, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.

  • Sestava hostů

    Herkommer (Čermák) – Kuchař, Filip, Hocelík (A), Werner, Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Skuhrovec, Beran, Vít, Kočárek, Iljut, Krocker, Vopat (A), Dej (C), Brouček.


Reportáž

Chemici zaznamenali snový vstup do utkání, už po patnácti vteřinách se radoval Dominik Brouček. Litvínovský útočník zpracoval nahrávku Postla a trefil se k pravé tyči. Vedoucí branka však zafungovala jako zpomalující prvek pro černožlutou partu. Nejdříve otestovali hru v oslabení, poté dokonce inkasovali. Lukáš Strnad nahodil puk od modré čáry, jeho pokus propadl až za Herkommerova záda a rázem bylo vyrovnáno.

Pražané se tlačili do útoku a za svou aktivitu byli po zásluze odměněni, Viktor Procházka elegantně a trošku drze překonal litvínovského brankáře. Severočeši chtěli vyrovnat, ale jejich pokusy narážely na domácího gólmana. Až ve chvíli, kdy měli k dispozici přesilovou hru, se dostal k puku Daniel Dej. Černožlutý forvard zužitkoval odražený kotouč a protlačil ho do odkrytého prostoru. Ještě v závěru první třetiny měla litvínovská střídačka další šanci, Nápravník fauloval a oslabil svůj tým. Chemici však do konce dvacetiminutovky branku nepřidali.

Druhé dějství opět poznamenala nedisciplinovanost a oba celky si zahrály přesilové hry. Ani jeden však nedokázal početní výhodu využít, a tak se otevřela možnost hrát pohledný útočný hokej. Ve světle kamer byli brankáři. Gólovou chudobu druhé třetiny ukončil Jakub Svoboda. Útočník Kobry se vydal na zteč proti Herkommerovi a s ledovým klidem ho překonal.
 
Jeho individuální akce znamenala vedení pro celek z hlavního města. Stejný hráč mohl podobným způsobem přidat další branku, ale zastavila ho nepřesnost v zakončení. Litvínov sice Peyerla odstřeloval, ale kotouč za jeho záda neprocpal.

Kulisy pro třetí dějství byly postavené, a tak se mohli černožlutí gladiátoři pustit do vyrovnávací mise. Ta se nakonec proměnila v úspěšnou, když se po dlouhé době v obranném pásmu litvínovští uvolnili. Do kombinace se ponořil Kočárek a Erik Iljuk a právě druhý jmenovaný srovnal účty. Jeho zásah zkazilo pozdější vyloučení, které znamenalo další zápasový zvrat.

Kobra měla k dispozici přesilovou hru, kterou v závěru využila. Litvínov počítal vteřiny do konce oslabení, když se do brejku dostal Filip Sekula a naklonil štěstěnu na stranu domácích. Severočeši se nevzdávali a pět minut před koncem málem protlačili puk do branky. Proti se však postavil Nápravník, který pomohl pražskému brankáři obranným zákrokem. Tři minuty před koncem fauloval Procházka a litvínovští zpozorněli, vycítili šanci. Hosté po oddechovém čase překvapili a branku slavil Dominik Brouček. Hrdina napřáhl a od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Prodloužení začali lépe černožlutí, kteří získali úvodní vhazování. Na větší šanci čekali fanoušci až do 62. minuty, kdy prověřil Herkommera jeden z domácích útočníků. Ale ani po pěti minutách nepřišla tolik očekávaná branka, a tak přišly na řadu nájezdy. V těch byla úspěšnější Kobra, za kterou se prosadili tři hráči, vítěznou trefu měl na svědomí Viktor Procházka. Za hosty skóroval pouze Skuhrovec. 

Ohlasy

logo HC Kobra Praha

HC Kobra Praha

Milan Vrzal

Nepovedl se nám vstup do zápasu. Chtěl jsem po klucích, aby se koncentrovali celých šedesát minut, avšak hned v prvním střídání jsme dostali gól. Byla to taková velká facka. Naštěstí se nám povedlo zápas otočit na 2:1. Byly to takové šťastné góly, ale nastartovali jsme se díky nim. Kluci pak cítili šanci, že by to mohlo dobře dopadnout. Samozřejmě, Litvínov měl víc ze hry, byl víc na puku, přestřílel nás, což jsme očekávali. Ale takovou bojovností a zaujetím pro hru jsme zápas drželi a vedli jsme. Bohužel sedmnáct vteřin před koncem jsme dostali gól na 4:4, trochu se nám opakovalo to, co jsme měli s Kladnem. Na koncovku zápasů se ještě musíme zaměřit, ale celkově klukům za zápas patří dík a myslím si, že jsme si zasloužili uhrát vítězství.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Po patnácté vteřině jsme vedli 1:0 a kluci si mysleli, že to půjde samo. Dostali jsme nešťastné góly. Myslím si ale, že jsme byli celý zápas lepší, jen jsme nedali gól. Kobra využila z minima maximum, za dvě třetiny měla asi jen šest střel na branku. Avšak můžeme si za to sami vlastní nemohoucností a špatně nastavených hlavách. Frajeři si mysleli, že po šesti výhrách to půjde samo. Nešlo. Nehráli jsme takový ten "ošklivý" hokej, nebojovali jsme, mysleli jsme, že to uhrajeme profesorsky, dostali jsme těžkou lekci.

Fanshop