Zápasy - Dorost 19. 10. 2019, Šimon Kadeřávek

Konečně výhra! Po povedené první třetině porazili dorostenci Hvězdu 3:1

Litvínovské dorostence nečekal vůbec lehký úkol, v rámci 12. kola ELIOD Extraligy dorostu narazily na pražskou Hvězdu. Černožlutí chtěli odčinit třízápasovou sérii bez výhry, což se jim nakonec povedlo. Díky produktivitě v úvodní části hry vyhráli 3:1, když minutu před koncem kosmeticky upravil skóre Borodenko.

12., 19.10.2019, Praha
logo HC Hvězda Praha
logo Litvínov mládež
HC Hvězda Praha Litvínov mládež
1 3
  • Třetiny

    0:3, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    20:45
  • Vyloučení

    6:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    73

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Hvězda Praha: 60. Borodenko (Helikar, Černý)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 10. Iljuk (Dej, Šprynar), 11. Krocker (Dej, Skuhrovec), 18. Šprynar (Dej, Iljuk)

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3

  • Rozhodčí

    Vidim - Zmeškal, Kotek

  • Sestava domácích

    Sluka (Grmela) – Procházka, Adam (A), Sýkora, Vojta, L. Kubas, Hron, M. Kubas – Helikar, Potůček, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Černý, Jelínek, Náhončík, Štefko (C)

  • Sestava hostů

    Ešler (Čermák) – Minařík, Kuchař, Filip, Hocelík (A), Kadár (C), Hora, Hynek – Špaček, Skuhrovec, Šprynar, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Vopat (A), Dej, Brouček


Reportáž

Utkání v hlavním městě mělo jednoznačného favorita, poněvadž domácí na první výhru stále čekají. Černožlutí dostali šanci ihned na samém začátku zápasu, když fauloval Potůček. Severočeši marně doráželi na Sluku, pražský gólman puk za svá záda nepustil. Hru 5 na 4 si vyzkoušel také ligový otloukánek, poté co kolenem fauloval Kočárek.

Hosté s klidem ubránili oslabení a vrhli se sami do útoku. Po deseti minutách se prosadila chomutovská posila Erik Iljuk. Šikovný útočník těžil ze souhry Deje se Šprynarem. O minutu později napodobil svého spoluhráče Marek Krocker, jemuž opět asistoval Dej. Litvínov se dostával do tempa, ale hráči Hvězdy dělali vše proti tomu, aby Severočechy zastavili.

Zbytečné vyloučení inkasoval brankář Sluka, Litvínov ale nastalou přesilovku nedokázal využít. Ostré náboje si nechal až na dobu, kdy byl počet hráčů na ledě vyrovnaný. K puku se dostal Iljuk, který našel v mezikruží Deje. Rychlý forvard se dlouho nerozmýšlel a přesnou nahrávkou vybídl ke skórování Jana Šprynara. Nováček v sestavě překonal Sluku a ve svém druhém zápase v černožlutém dresu si připsal první gól.

Fanoušci čekali góly i v druhém dějství, ale k vidění byla pouze vyloučení domácích. Nejdříve dostal dvě minuty Procházka, o minutu později obdržel trest Jelínek. Svěřenci Martina Tvrzníka nevyužili hry 5 na 3, a tak stav zůstal nezměněn.

I v závěrečné dvacetiminutovce promluvil do osudu zápasu sudí. Po pěti minutách hry putoval na trestnou lavici Borodenko. Litvínovští opět neprolomili prokletí početní převahy. Když se do skórování neměli hosté, šli do akce Pražané. Minutu před koncem zrušil Ešlerovo čisté konto Volodymyr Borodenko. Hráč Hvězdy korigoval stav utkaní na konečných 3:1, černožlutí bodovali a prolomil nelichotivou bilanci.

Fanshop