Zápasy - Dorost 26. 10. 2019, Petr Význer

Bitva plná vyloučení dopadla lépe pro Litvínov, Třemošnou porazil 3:1

L i t v í n o v - Body zůstávají doma! Litvínov po nezvládnutém utkání s PZ Kladno zvítězil v domácím klání proti Meteoru Třemošná. Dva šťastné góly a Dejova trefa do prázdné branky znamenají, že se dorost opět dotahuje na vedoucí týmy a uniká soupeřům pod ním.

14., 26.10.2019, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Meteor Třemošná
Litvínov mládež HC Meteor Třemošná
3 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 2:1
  • Střely na branku

    22:32
  • Vyloučení

    8:8
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 38. Filip (Brouček, Kadár), 43. Adámek (Brouček), 60. Dej

    Branky a nahrávky HC Meteor Třemošná: 49. Pešek (Dvořák, Kaiser)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Domský – Dyršmíd, Herles

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Kuchař, Filip, Hocelík, Kadár, Hora, Martínek – Špaček, Postl, Skuhrovec, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej, Brouček

  • Sestava hostů

    Vondraš (Ženíšek) – Čarda, Dolhý, Šipla, Plecitý, Bláha, Albrecht – Beníšek, Šmíd, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Schindler, Pešek, Kaiser, Beránek


Reportáž

Utkání začalo v litvínovské režii, když se Meteor nebyl schopný dostat z vlastní třetiny. To se však povedlo Kaiserovi, který se v brejku nevyzrál na Čermáka, který chytil střelu mířící do spodní poloviny branky. Prvním z mnoha vyloučených byl kapitán Litvínova Kadár. Početní výhoda Meteoru moc nešla, ale přece jen se dokázal dostat do šance. Chybná rozehrávka křížem přes útočné pásmo obránci Litvínova nevyšla a zachytil ji Pešek, jenž trefil Čermáka do vyrážečky. 

Velkou šanci měl i Litvínov, ale nic z ní nevytěžil. Brouček po akci z pravého křídla trefil tyč. Chvíli poté na lavici hanby usedl Fiala a přesilovku si vyzkoušeli i Chemici. Výsledek byl stejný jako v minulém případě. Litvínov z přesilovky nedokázal nic vytěžit, a tak mohl do šance Dvořák. Objevil se ve skvělé pozici pro vstřelení branky, ale špatně zpracoval kotouč, neudržel stabilitu a přišel o kotouč. 

Druhá třetina začala sérii skvělých zákroků Vondraše. V obrovské šanci vychytal Vopata a Skuhrovce a udržel naděje Třemošné na bodový zisk. Zanedlouho přišla další tvrdá rána pro Litvínov. Na trestné lavici skončil Krocker za vysokou hůl. Litvínov chvíli hrál s kotoučem ve středním pásmu, ale jejich působení v něm ukončil Vopat. Ten přisedl ke Krockerovi a Třemošná hrála 16 vteřin přesilovku 5 na 3. 

Ta jim absolutně nevyšla a na scénu přišel skoro pět minut dlouhý tlak Litvínova na branku hostů. Vondraš moc práce neměl, protože Severočeši strávili více času kombinací. Třemošná darovala Litvínovu další přesilovku, když na trestnou lavici usedl Fiala. Brouček a Dej si mezi sebou dvakrát vyměnili a pokaždé z toho byla střela. Nejprve pálil Dej a po něm Brouček. Obě střely však skončily jen ve výstroji brankáře Vondraše. Fialu na trestné lavici vystřídal Beníšek a Litvínov konečně překonal brankáře. Vondraš nejdřív vyrazil střelu Broučka jen před sebe. Tam byl jako první velice důrazný Ondřej Filip, který protlačil kotouč do sítě. 

Druhou branku přidali domácí na začátku třetí části. Martin Adámek se na vrchu kruhu otočil s pukem a slabou bekhendovou střelou ho poslal na branku. Jedoucí kotouč se s obrovským štěstím dostal za záda brankáře a Chemici mohli slavit. Když na trestnou lavici usedl Krocker a hned po něm Martínek, vzal si trenér hostů oddechový čas a Litvínov věděl, že je zle. A také bylo! Krocker ještě nestačil vylézt z trestné lavice a Ondřej Pešek už slavil. Vystřelil tahem do modré čáry na vzdálenější tyč a Čermák na kotouč nedosáhl. Ztracený náskok mohl vrátit Litvínovu Krocker, ale zastavila ho tyč. Litvínov si po faulech Albrechta a Beránka také zahrál přesilovku 5 na 3. Realizační tým domácích si vzal oddechový čas a chystal svůj tým na více než minutovou vylepšenou početní výhodu. 

Ta domácím vůbec nevyšla, ale nemuseli smutnit. Na lavici hanby usedl za hákování Fiala. Jeho vyloučení přerušila strkanice po Postlově seknutí do brankáře. Postl dostal 2 za hrubost a 2 za sekání. Bláha zase 2+2 minuty za hrubost. Tresty nezasáhly do počtu hráčů na ledě, takže Litvínov pokračoval v přesilovce. Krátce po ní Beníšek projel skrz obranu jako nůž máslem a zkusil Čermáka překonat kličkou do bekhendu, se kterou si strážce domácí svatyně poradil. Minutu před závěrečnou sirénou byl za sekání vyloučen Brouček a Třemošná odvolala brankáře. Základním stavebním kamenem obranné formace Chemiků byli Dej a Krocker. Neprošla přes ně ani střela a navrch po bloku vystřelil z vlastního pásma Daniel Dej a rozvlnil síť prázdné branky. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Nosek

Dnešní zápas nebyl pro oko diváka asi nic moc hezkého, ale my jsme potřebovali, aby se kluci chytli. Tak jsme potřebovali urvat 3 body, takže jsme za body strašně rádi, i když to nebyl žádný hezký hokej. 

logo HC Meteor Třemošná

HC Meteor Třemošná

Zdeněk Šmíd

Já si myslím, že to bylo vyrovnané utkání. Na obou stranách bylo hodně přesilových her, v těch si myslím byli domácí šikovnější. I z ní dokonce dali první branku. Ve třetí třetině jsme jí také dali, možná jsme sahali po bodu. Bohužel v závěru jsme nesehráli dobře to power play. Nakonec tedy domácí zaslouženě vyhráli a gratuluji jim.