Zápasy - Dorost 16. 11. 2019, Petr Význer

Dorostenci porazili Spartu 2:1 po nájezdech!

L i t v í n o v - Černožlutí dorostenci si podruhé v řadě připsali dva body za výhru po nastaveném čase. Tentokrát porazili Spartu, která šla v první třetině do vedení. Ve druhé třetině vyrovnal Marek Krocker a vítězný nájezd si připsal obránce Jakub Kadár.

16., 16.11.2019, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Sparta Praha
Litvínov mládež HC Sparta Praha
2sn 1
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 - 1:0
  • Střely na branku

    33:35
  • Vyloučení

    7:5
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    98

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 22. Krocker (Slavík, Brouček), rozh. náj. Kadár

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 16. Theimer (Adamec, Zembol)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Němec - Bláha, Žižka

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Kadár (A), Hora (A), Martínek – Špaček, Postl, Slavík (C), Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Dej, Brouček

  • Sestava hostů

    Hrabal (Dlouhý) – Ludvík, Chvátal, Ducháč (A), Adamec (C), Horáček – Mácha, Broš (A), Höll, Straka, David, Václavík, Červenka, Zembol, Tůma, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák


Reportáž

Utkání začalo bleskovým vyloučením hostujícího Adamce. Přesilovka Litvínovu nevyšla, ale o necelých osm minut později dostal po Höllově faulu k dispozici další. Během ní, však na trestnou lavici zamířil i domácí útočník Dej. Hra ve čtyřech, ani následná přesilovka nepřinesla branku. Pražané pak měli k dispozici druhou přesilovou hru. Na lavici hanby dosedl Slavík. Dvě vteřiny po skončení jeho trestu mířil přesně Oto Theimer a Sparta šla do vedení. Minutu před koncem úvodního dějství Slavík hákoval soupeře a dostal za to adekvátní trest. 

Druhou třetinu tedy začali domácí ve čtyřech. To jim ale rozhodně nevadilo, protože nejen, že ubránili oslabení, ale navrch dokonce dokázali vstřelit branku! Slavík nahrál na Marka Krockera, která se nemýlil. Zbytek třetiny se nesl v duchu nevyužitých přesilovek. Nejprve tu svou neproměnila Sparta po Dejově faulu. Pak neskóroval ani Litvínov po Máchově napadení soupeře. Dále přišlo nezvyklé vyloučení. Dvě minuty za hrubost dostal brankář Čermák. Ten svůj trest odčinil tak, že nenechal šutéry z hlavního města skórovat. 

Ve třetí třetině odjel na trestnou Broš. Ještě během jeho trestu hákoval obránce Kadár Zembola, který si to nenechal líbit a byl vyloučen za hrubost. Krátce po skončení Brošova trestu zasedl ke Kadárovi Adámek. Ani toto Sparťané nepotrestali a šlo se do prodloužení. V něm ani jeden z týmů nedokázal vstřelit branku a na řadu přišly nájezdy. 

V nich neuspěl Tůma, Dej, Theimer ani Šprynar. Prvním úspěšným střelcem byl Sparťan Zembol. Na něj zareagoval Slavík a na něj zase Broš. Brouček neuspěl a naštěstí pro Litvínov stejně dopadl i Ducháč. Vyrovnat se v poslední sérii podařilo Adámkovi, aby vzápětí nedal. Stejně tak Zembol, Slavík a Broš. Po trefě Jakuba Kadára Čermák vychytal Chvátala a Litvínov mohl slavit. 

Fanshop