Zápasy - Junioři 06. 08. 2019, Petr Význer

Junioři nezvládli ani druhý zápas v přípravě, Boleslav vítězí 2:1

L i t v í n o v - Junioři prohráli i v druhém přípravném utkání. Na Kyselovu branku Boleslav odpověděla až v závěru třetí třetiny, a to dvěma góly ve čtyřminutové přesilovce.

přát., 06.08.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo BK Mladá Boleslav
Litvínov mládež BK Mladá Boleslav
1 2
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:2
  • Diváků

    59

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: Kysela (Stehlík)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2


Reportáž

Zápas začal velmi zostra, když se Dufek snažil projít přes mladoboleslavskou obranu, ale neuspěl a otevřel tím prostor pro Petržilka, který v samostatném úniku proti Zelenkovi neuspěl. V další velké šanci Litvínova byl Stehlík, ten zkoušel prostřelit Kmece z bezprostřední blízkosti. Brankář hostí byl však připraven a střelu vyrazil do rohu hřiště. Úvodní pětiminutovka se i dál nesla ve velmi bojovném a bruslivém stylu. Dokázal to například hit Limanovského na dva soupeře najednou.

První přesilovku si domácí zahráli po deseti minutách hry. Na trestné lavici byl Dudycha za nedovolené bránění. Počet hráčů na ledě se po Kitzbergerově krosčeku vyrovnal. Po vyrovnání sil se ke střele z pravého kruhu dostal Dotter. Jeho střelu mířící do šibenice Zelenka bez problémů zlikvidoval.

Ve druhé části zápasu z velkého úhlu střílel Stehlík, jehož střelu Kmec pouze vyrazil na Kyselovu hůl. Kysela pálil z první, ale trefil pouze brankářův beton položený na ledě. O pár chvil později byla ve velké šanci Mladá Boleslav. Tvrdou střelu soupeře obětavým zákrokem zablokoval Stehlík a bylo po šanci. Bartoš prokličkoval v útočném pásmu skrz boleslavskou obranu a dostal se do zakončení. Střelu do mezery mezi betony pokryl Kmec hokejkou. Vasilev nabídl domácím již druhou přesilovou hru v zápase. V ní si černožlutí vytvořili spoustu drobných šancí, naneštěstí bez gólového zakončení. 

Hostující Petržilka si vytvořil skvělý průnik po levém křídle, ale ještě před pokusem o zakončení dostal tvrdý hit od Dufka, po kterém se těžce zvedal z ledu. Vlna bodyčeků pokračovala i dál, když Stehlík přimáčknul na mantinel Dudychu.
Šíma vyměnil střídačku za trestnou lavici a chemici měli již po třetí výhodu jednoho muže na ledě. Jeho spoluhráči byli v oslabení aktivnější než domácí tým a s klidem se ubránili. Stehlík ustál souboj s Houškou a poslal bekhendovou přihrávku na osamoceného Jindru. V souboji jeden proti jednomu s brankářem však neuspěl. O první branku se po přihrávce Stehlíka postaral Vojtěch Kysela, když z levého kruhu propálil Kmece. Inkasovaná branka bruslaře nabudila a začali si vytvářet tlak. Ten vyústil až v přesilovku po Bartošově faulu. Litvínovská obraná čtveřice hrála velmi obětavě. Díky obětavosti se Jouza málem dostal do brejku, ale pozorný obránce ho zastavil. 

Hned po skončení přesilovky poslal z pravého rohu Vasilev přihrávku na Závoru. Ten z pravého kruhu střílel z první a Zelenka ho skvělým semaforem vychytal. Následovalo přečíslení 2 na 1 na druhé straně. Šmíd před brankou poslal puk na střílejícího Šarlingera. Dobré postavení zajistilo Kmcovi to, že zasahoval bez větších obtíží. Třetí třetina rozhodně nezačala ve stejném tempu jako předchozí dvě. Oba soupeři začali opatrněji, dokud se do dvou šancí v řadě nedostala Mladá Boleslav. Zelenka měl plné ruce i nohy práce a spolu s obránci stále držel čisté konto. Závorkova formace déle, než minutu bušila do obraných řad Litvínova, ale marně. 

Kysela si vytvořil příležitost na druhé straně hřiště, když ze vzduchu sklepával puk na Kmece. Bartošova formace zkoušela vstřelit branku ze dvou přečíslení 3 na 1, ale pokaždé selhala na dobře postaveném obránci. V polovině 3. třetiny nenápadně na červené čáře ukořistil puk Kovačič a hnal se do útoku. Dostal s na vrch levého kruhu, odkud i vystřelil, bohužel jen do náručí Kmece. Osm minut před koncem základní hrací doby si přesilovou hru zahráli i hosté. Limanovský byl vyloučen za napadení. Dotter nebezpečně nahodil od modré čáry, ale puk branku pouze přeletěl.

Aby toho pro litvínovskou obranu nebylo málo, byl za hákování vyloučen Kroupa a domácí byli ve třech. Jedinou šanci nezužitkoval Dotter, kterému střela od modré vůbec nevyšla. Místo tvrdé rány z jeho hole vyšel nepříjemný padáček, s nímž měl Zelenka velké problémy. Ještě během přesilové hry hostů zasáhl Kitzberger do obličeje Houšku, který to odnesl krvavým zraněním. Litvínov na kotouč sáhl až na konci předchozího vyloučení, a tak si Boleslav zahrála klasickou přesilovku, akorát rovnou čtyřminutovou.
Litvínov nevydržel obrovský nápor hostů a inkasoval. Po sérii zablokovaných střel se puk odrazil na Sýkoru, který dorážel do prázdné branky. Bruslařům zbyly ještě 2 minuty v početní výhodě. No a v nich dokonali obrat. Puk se dostal na pravý kruh, kde stál Dudycha a bez problémů střelou k levé tyči překonal Zelenku.

Na obrat skóre těsně před koncem zareagovala domácí střídačka odvoláním brankáře. K oddechovému času sáhl trenér hostů po zakázaném uvolnění svých svěřenců a Litvínov po něm dále pokračoval v šesti. Moravčík v souboji 1 na 1 s Hávou minul branku a domácím nechal naději na vyrovnání.

Hosté odolali obrovskému tlaku chemiků a díky skvělému obratu mohou slavit vítězství.

Ohlasy


logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jan Křivohlávek

"Bylo vidět, že se jednalo o první utkání. Hráči do zápasu možná dali více nasazení a bojovnosti, než hokejovosti, ale musí se začít, aby se tam objevovaly ty věci, které trénujeme. Chvílemi jsou hráči schopni se toho držet, ale potom se nechají strhnout tou hrou a má to daleko k tomu, co by jsme chtěli předvádět. Určitě cenné vítězství, ale je to začátek a čeká nás ještě spousta práce."