Zápasy - Dorost 07. 08. 2019, Petr Význer

Dorostenci vstoupili do přípravy porážkou, Bruslařům podlehli 2:5

L i t v í n o v - Dorost se v prvním přípravném zápase utkal s Mladou Boleslaví. O vítězi zápasu rozhodla již první třetina, ve které soupeř třikrát skóroval.

přát., 07.08.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo BK Mladá Boleslav
Litvínov mládež BK Mladá Boleslav
2 5
  • Třetiny

    1:3, 0:1, 1:1
  • Diváků

    37

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: Hocelík, Dej

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: Peca, Haas 2x, Sluk, Plisek

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5


Reportáž

Utkání odstartovalo rychlým vstupem Boleslavi do útočného pásma, v něm nepobyla dlouho a Litvínov dostal prostor k útoku. Hned z kraje dostal Haas dobrou přihrávku hned před branku od Sluka. Haasovo zakončení zastavil hvizd rozhodčího kvůli postavení v brankovišti. Domácí obrana si hrála s ohněm, když Filip ztratil kotouč na levém kruhu. První kloudnou akci chemiků obstaral Brouček. Ve středním pásmu nabral rychlost a jednoduchou kličkou překonal bránícího hráče. Dostal se až do zakončení, ale Král byl pozorný a poradil si s jeho projektilem. Vzápětí se do samostatného úniku dostal Adámek. Hledal skulinu mezi betony, kterou Král okamžitě zavřel a přerušil hru.

Hosté po chybě domácí obrany skórovali jako první. Hradec poslal z rohu hřiště přihrávku na spodní část levého kruhu, kde stál Jakub Peca. Tomu stačilo trefit svůj pokus do brankového prostoru, protože měl Čermák zakrytý výhled kvůli skrumáži před svou brankou. O druhý vstřelený gól se po pár minutách postarala znovu Mladá Boleslav. Rajgl přihrál na Oskara Haase a ihned jel do souboje s Minaříkem, čímž mu zamezil v pohybu proti střelci. Haas z levého kruhu vyslal střelu přesně do levého horního rohu. Čermák znovu s inkasovanou brankou moc nezmohl díky zakrytému výhledu.

A do třetice. Bruslaři rozebrali litvínovskou obranu, zpoza branky přišla nahrávka na Daniela Sluka, který trefil vrchní část branky. Litvínov se snažil na třígólový příděl zareagovat. Slavík přihrál osamocenému Skuhrovcovi, kterého skvělým zákrokem vychytal hostující obránce. Od této chvíle se na vstřelenou branku dlouho nečekalo. Po zámku v útočném pásmu poslal Beran nahrávku na modrou čáru. Tam stál Lukáš Hocelík a jednoduchým náhozem překonal Krále. Čermák 10 vteřin před sirénou fantasticky zasáhl proti sólo průniku Křepely a díky tomuto zákroku odcházeli týmy do kabin s dvougólovým rozdílem.

Druhou třetinu Litvínov začal skoro minutovým pobytem v útočném pásmu. Víc než nahození od modré čáry, se kterým neměl Král žádné problémy, ale nevymyslel. Během oslabení kvůli Postlově podražení se před Čermákem strhla drobná šarvátka mezi Minaříkem a Vochvestem. Oba hráči putovali na trestnou lavici se 4 minutovým trestem za hrubost. Mladá Boleslav dále pokračovala v klasické přesilovce.

Možnost početní výhody dostali také domácí, když Křepela podrazil Postla. Hned po odjezdu z trestné lavice dostal Křepela přihrávku od Poláka a rychle pokračoval do útočného pásma. Tam předal kotouč Jindřichu Plisekovi, ten si se střelou jednoduše poradil a překonal Čermáka. Šanci na snížení skóre dal Litvínovu Moravec, když krosčekem zasáhl Adámka. Litvínov v přesilovce přišel o puk a Peca se hnal sám na Čermáka. Litvínovský brankář proti němu vyjel a snažil se zasáhnout puk. To se mu nepovedlo a Peca mohl střílet do prázdné branky. Aby toho nebylo málo, tak minul a do brejku se dostal Vopat, který minul branku.

Chemici 5 minut před druhou sirénou přitvrdili hru a vyplatilo se jim to. Werner poslal křižnou přihrávku na Broučka. Domácí křídlo letělo po pravém mantinelu až před Krále, který byl neoblomný a touš za svá záda nepustil. Ani přesilová hra minutu před koncem třetiny nebyla využita. Ba naopak, do největší šance se dostal Haas, který neproměnil samostatný únik.
Třetí část zasvětil Litvínov dohánění ztráty. V úvodních minutách žádná střela nějak neohrozila Krále a zůstalo jen u tlaku chemiků. Dobrou individuální akci předvedl Vopat, když i s pukem na holi projel celé útočné pásmo a nahrál na Kočárka. Domácí útočník si nevytvořil dostatečný prostor pro zakončení a neskóroval.

Litvínovu se přece jen podařilo snížit. Po vyhraném vhazování se do odraženého puku opřel Daniel Dej a z pravého kruhu tvrdou ranou překonal mladoboleslavského Krále. Dej se dostal znovu do akce, a to ve chvíli, kdy po překonání středního pásma pálil z vrchu pásma útočného. Gól z toho nepadl, a tak mohl o chvilku později útočit Oskar Haas. Ten se chopil puku a vystřelil z identické pozice jako Dej. Jediný rozdíl byl v tom, že po Haasově střele měl jeho tým důvod k oslavě. V poslední půlminutě dostali domácí k dispozici přesilovku po Hruškově faulu.

Změnit stav zápasu už se Litvínovu nepovedlo, a tak si dorostenci z Mladé Boleslavy, stejně jako včera junioři, vezou domů výhru. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"První zápas, no. Trochu nás mrzí, jak jsme začali, protože jsme čekali, že budeme nažhavení, budeme mít pohyb. To tam v první třetině úplně chybělo. Je OK, že uděláme chyby, ale chybělo nasazení, chuť a bruslení. Během zápasu se to zlepšovalo. Ve 3. třetině už jsme hráli to, co by jsme hrát chtěli, ale zase, uděláme chybu a dostaneme gól. Máme na čem pracovat ještě měsíc do soutěže. Musíme být efektivnější a hrát se stejným nasazením jaké 3. třetinu."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Petr Haken

"Myslím, že jsem měli lepší 1. třetinu než domácí a to asi rozhodlo o celém dalším průběhu zápasu. Domácí ve 2. třetině začali být rychlejší, agresivnější. My si s tím naštěstí poradili, a to rozhodlo."

Fanshop