Zápasy - Junioři 27. 08. 2019, Petr Význer

Junioři přejeli německý Eisbären 6:1!

L i t v í n o v - Junioři si poradili s německým soupeřem Eisbären Berlín na výbornou. Hlavně díky druhé třetině, ve které vstřelili 3 branky, a také dvěma gólům Roberta Bártka.

přát., 27.08.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo EHC Eisbären Berlin
Litvínov mládež EHC Eisbären Berlin
6 1
  • Třetiny

    1:1, 3:0, 2:0
  • Diváků

    53

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: Bártek 2x, Jouza, Slavík, Jonák, Bartoš

    Branky a nahrávky EHC Eisbären Berlin: Visner

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 5:1

  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) - Bártek, Kroupa, Háva, Baláž, Miškovič, Jonák - Dej, Dufek, Fišer, Jouza, Bartoš, Jindra, Slavík, Limanovský, Nikl

  • Sestava hostů

    Schotter (Steffen) - Schröder, Junge, Leucht, Reiner, Plauschin, Geibel, Klem, Hochreither - Noack, Kanya, Amort, Visner, Sveinsson, Fabian, Drothen M., Drothen R., Boyarin, Handschuh, Heim


Reportáž

Do první šance zápasu se dostal Bartoš, když vystřelil po zemi z nebezpečné pozice jen do betonů Schottera. Bartoš se za okamžik dostal do zakončení znovu. S jeho sraženou střelou měl Schotter problém, protože ji ve vzduchu neviděl. Kroupa poslal Litvínov do oslabení a Berlín se konečně podíval do útočného pásma. Počet hráčů na ledě se za minutu vyrovnal. Noack hrál se zlomenou holí a rozhodčí ho za tento prohřešek vyloučil. Pouze patnáct vteřin hráli týmy ve čtyřech a byl vyloučen berlínský obránce Drothen.

Nestandardní přesilovka se Litvínovu náramně povedla. Po sérii povedených přihrávek se dostal Jouza ke střele. Tu Schotter ztratil z dohledu, a pak se Daniel Jouza protlačil s pukem za brankovou čáru. Chuť si Berlín mohl spravit v jeho dvojnásobné přesilové hře, která trvala minutu a jednapadesát vteřin. Vyloučit se nechali Bártek a Háva. To se jim nepodařilo, protože proti nim stál fantasticky chytající Zajíček.

Dej dostal přihrávku mezi kruhy a dokázal vystřelit, bohužel trefil pouze připraveného brankáře Schottera. Chvíli po něm předvedl krásnou individuální akci se zakončením Jouza. Mířil dobře, ale puk zasáhl jen rameno brankáře. Jednu jedinou vteřinu před koncem Bartošova trestu se Boyarinova přihrávka dostala na hůl Daniela Visnera, který překonal Zajíčka.

Druhá třetina odstartovala dobrou střelou Dufka, kterou Schotter vyrazil se štěstím do spojnice tyčí. Chemici pokračovali ve vytváření tutových šancí. Fišer střelou z levého kruhu překonal Schottera, ten se ale dokázal krkolomnými pohyby po ledě dostat k úspěšnému zákroku. Berlín se nedokázal vymanit z litvínovského tlaku, a tak inkasoval. Puk se v útočném pásmu dostal k Limanovskému a Slavíkovi, po jeho přihrávce nahodil kotouč od modré čáry směrem k brance Vojtěch Jonák, který se štěstím překonal Schottera.

Strážce berlínské svatyně zanedlouho podržel svůj tým. Jindra dostal od Nikla přihrávku před branku, kde byl zcela sám. Vystřelil po kličce do bekhendu, na níž Schotter zareagoval instinktivním máchnutím lapačkou. Litvínovu byla nabídnuta dvojnásobná přesilovka, když na trestné lavici seděli Sveinsson a Drothen. Za jedenáct vteřin, ale nedokázal vstřelit branku. Delší dvojnásobnou přesilovku si zahrál hned. Na lavici hanby odjel Boyarin. V této přesilové hře branka přišla. Robert Bártek vyjel s pukem od modré čáry až k levému kruhu, odkud zvládl překonat brankáře hostí.

Bártek překonal Schottera i ve vlastním oslabení. Kanadský brankář ale zvládl kotouč tečovat špičkou brusle mimo branku. Robert Bártek nakonec přeci jen svůj druhý gól přidal! Schotter byl úplně mimo pozici a na Bártkovu střelu od levého mantinelu, pomalu z brankové čáry, nedosáhl.

Poslední třetinu dnešního zápasu začal vyloučením za hrubost Bartoš. Domácí oslabení zvládli bravurně a hra pokračovala dál. Přesilovku si znovu zahrál i Litvínov. Namlsaný Bártek se málem potřetí prosadil, ale Schotter vyrazil jeho střelu na hůl Dana Bartoše, který bez problémů překonal bezmocného brankáře.

Dlouhou část zápasu bez větší šance a vyloučení utnul Limanovský, když držel protihráče a poslal svůj tým do čtyř. Po ubráněném oslabení Litvínov snížil tempo hry, i přesto Bartoš přihrál Slavíkovi do samostatného úniku, který nedokázal proměnit. Netrvalo to dlouho a mezi střelce se Marek Slavík přece jen zapsal. Schotter nedosáhl na střelu z pravého kruhu. Domácím se nepovedla početní výhoda po faulu Drothena, a to bylo poslední, co diváci v dnešním zápase viděli. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"My jsme rádi přijali nabídku Eisbärenu zahrát si přátelské utkání, protože to je zase nová zkušenost pro kluky. Myslím si, až na nějaké podcenění a uvolnění to byl dobrý přípravný zápas."

logo EHC Eisbären Berlin

EHC Eisbären Berlin

Jan Kamenik

"Prohráli jsme 6:1, to je všechno."

Fanshop