Zápasy - Dorost 12. 12. 2019, Petr Význer

Dorost nestačil na lídra tabulky z Hradce, Mountfieldu podlehl 1:3

L i t v í n o v - Dorostenci poprvé v nadstavbě prohráli na vlastím ledě. Ve velmi aktivním utkání podlehli jednomu z favoritů soutěže, který byl efektivnější v zakončení. Jedinou branku Litvínova vstřelil Marek Krocker.

N5, 12.12.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Mountfield HK
Litvínov mládež Mountfield HK
1 3
  • Třetiny

    0:0, 1:2, 0:1
  • Střely na branku

    33:46
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    65

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 33. Krocker (Iljuk, Kuchař)

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 22. Ma. Beneš (Mi. Beneš, Havlíček), 30. Pajer (Pelda), 52. Jirků (Novotný)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3

  • Rozhodčí

    Vojtěchovský - Dyršmíd, Herles

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Kuchař, Filip, Werner, Kadár, Hora, Hynek, Vyhlídal – Špaček, Postl, Hauptvogel, Bár, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Brouček

  • Sestava hostů

    Žalčík (Leguin) – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček, Pelda, Jerman – Giesl, Budina, Pajer, Jirků, Ma. Beneš, Novotný, Souček, Brožek, Mi. Beneš


Reportáž

Zápas začal s patnáctiminutovým zpožděním, takže se oba soupeři ještě dlouho po plánovaném startu utkání snažili zahřát na ledě pohybem. Dění na ledě tedy připomínalo spíše veřejné bruslení, než zápas dorostenecké soutěže. Po úvodním vhazování měl o trochu více ze hry hostující Hradec. I tak si ale první přesilovou hru zahrál Litvínov. Pajer držel hůl soupeře a za to byl vykázán na trestnou lavici. 

Na ní si odseděl celé dvě minuty a krátce po návratu na led byl svědkem dvou velkých šancí. Nejprve se nikým nehlídaný Giesl odhodlal ke střele z mezikruží. Pálil dobře, ale Čermák byl pozorný a střelu vyrazil. Na druhé straně pak Brouček jednou rukou postrčil puk na Krockera, jenž bohužel nebyl v ideálním postavení a nechal Žalčíkovi všechnu slávu. 

I do další šance se dostali domácí. Šprynar se skvěle prokousal hradeckou obranou, plácl do skákavého puku, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci a skončila v Žalčíkově výstroji. Litvínov si vytvářel šance i nadále. Tentokrát střílel Krocker z pravého křídla pouze do výborně chytajícího Žalčíka. Minutu před koncem úvodní periody zamířil na lavici hanby Kadár. 

Početní výhodu si Hradec Králové přenesl i do prostředního dějství. To se ukázalo jako rozhodující, protože sedm vteřin po Kadárově návratu na led hosté poprvé udeřili. Z levého kruhu vypálil Matěj Beneš takovým způsobem, že si Čermák na puk ani nesáhl. Ještě deset vteřin po obdržené brance projel Šprynar až před Žalčíka. Kličkou do bekhendu a následnou střelou ho překonal. Strážce hradecké svatyně však měl dobře postavenou branku, jelikož kotouči do cesty vstoupilo břevno. 

Mountfield daroval Litvínovu další šanci na vyrovnání. Novotný kolenem zasáhl Adámka a byl za to vyloučen. Hosté se bránili jen 70 vteřin, Krocker totiž sekl soupeře a vyrovnal počet hráčů na ledě. Hra ve sníženém počtu hráčů vyhovovala spíše Hradci, k brance to však nevedlo. 

Co však k brance vedlo, bylo další vyloučení na litvínovské straně. Kapitán Kadár podrazil jednoho z hostujících hráčů a Hradec nabídnutou přesilovkou nepohrdl. Po dlouhém tlaku posunul Pelda puk na Lukáše Pajera, která z pravého kruhu vypálil a s pomocí tyče překonal Čermáka. Snížení na sebe nenechalo dlouho čekat. Iljuk dostal touš na Marka Krockera, ten si s ním vybruslil na vrch kruhu, odkud prudkou ranou vymetl levý růžek branky. Kuchař svým vyloučením zabrzdil snažení Litvínova, ale naštěstí z této početní výhody Mountfield neskóroval. 

Ve třetí třetině do hry vstoupila řada nepřesností, tempo se zmírnilo, ale stále se hrálo nahoru dolů. První vyloučení přišlo až v desáté minutě, když Táborský hákoval do šance mířícího Broučka. Mizérie Litvínova v přesilovkách naplno vykrystalizovala až v této. V tlačenici u mantinelu získal puk hostující obránce, vyklepl ho na rozjetého Adama Jirků, který v osobním souboji překonal nedůrazného Adámka a jednoduchou přízemní střelou našel skulinu mezi betony domácího brankáře. V poslední dvouminutovce se ještě po strkanici nechali vyloučit Kadár s Budinou a bylo po zápase. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Těžký soupeř. Přestáli jsme začátek a myslím si, že hra měla solidní tempo. Pro naše hráče těžký zápas. Málo střílíme, to je velký problém. Dneska jsme neubránili dvě přesilovky a v naší přesilovce jsme paradoxně dostali gól, a to si myslím rozhodlo. Rozhodně jsme byli horší ve střelbě a hlavně v osobních soubojích. Hodně jsme jich prohrávali a musíme se na ně zaměřit.

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Jiří Janoušek

Od první minuty, prakticky až do šedesáté, se hrál hrozně rychlý hokej. Někdy možná na úkor nějaké přesnosti, ale tempo bylo opravdu strhující. Útok střídal útok na obou stranách a my jsme dneska byli asi o ty dva góly lepší. Nicméně, Litvínov hrál velmi dobře a bylo to kvalitní dorostenecké utkání.