Zápasy - Dorost 11. 01. 2020, Šimon Kadeřávek

Sobotní přetahovaná, dorostenci podlehli Přerovu 3:4

Dalším kolem pokračovala ELIOD Extraliga dorostu, tentokrát Litvínov přivítal Přerov. Domácí dokázali ještě v první třetině odpovědět na vedoucí branku hostů. Přestřelka se spustila v závěrečném dějství, kdy padly čtyři branky. O osudu zápasu rozhodl v prodloužení Jobánek.

N10, 11.01.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC ZUBR Přerov
Litvínov mládež HC ZUBR Přerov
3 4
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 2:2 - 0:1
  • Střely na branku

    30:35
  • Vyloučení

    6:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    85

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 18. Iljuk (Kočárek), 48. Špaček (Adámek, Postl), 51. Brouček (Dej)

    Branky a nahrávky HC ZUBR Přerov: 6. Halík (Jobánek, Kuncek), 44. Jobánek (Halík), 48. Hradil (Halík), 64. Jobánek

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4

  • Rozhodčí

    Domský - Holada, Kába

  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Werner, Kadár, Hora, Hynek – Špaček, Postl, Hauptvogel, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Kroceker, Šprynar, Dej, Brouček

  • Sestava hostů

    Žurek (Němec) – Kaprál, Koblížek, Svozil, Tomiga, Holík – Štíbr, Mašek, Brázda, Kuncek, Halík, Hradil, Kuchta, Buršík, Mann, Jobánek, Šilhavý


Reportáž

Severočeši nezačali vůbec dobře, protože po patnácti vteřinách seděl na trestné lavici Adámek. Hosté brzkou přesilovou hru nevyužili. O několik minut později naložili s početní převahou stejně i domácí. První trefa přišla až v druhé pětiminutovce. Přerovské trápila rozehrávka, poté se kotouče zhostil Matěj Halík, který projel litvínovskou obranou. Svůj pokus zakončil bekhendovou kličkou a poslal Moravany do vedení.

Tým okolo Broučka se snažil vstřelit vyrovnávací branku, ale Zubr držel dobře chytající Žurek. Ani on si nakonec nepřipsal čisté konto. V závěru první třetiny zamířil mezi časoměřiče Jobánek a Litvínov tento přečin tvrdě potrestal. Po vyhraném vhazováním vypálil Erik Iljuk a radoval se ze vstřeleného gólu.

Druhá třetina byla na branky chudá, největší šanci Přerova vychytal Čermák. V černožlutých dresech ohrozil nejvíce tři tyče Kočárek. Ten v přečíslení střílel na hostujícího brankáře, Žurek ale vytáhl vynikající zákrok. Za zmínku stojí také nevyužité přesilovky, které měly oba týmy k dispozici.

Závěrečná část hry přinesla podstatně zajímavější podívanou. Nejdříve mohl přidat druhý gól Iljuk, ale jeho šanci vyrazil útočník Kuncek. Tuto troufalost potrestal na druhé straně Jonáš Jobánek, přerovský forvard překonal Čermák střelou zápěstím. Černožlutí nešli pro odpověď daleko. Po třech minutách slavil se spoluhráči Jiří Špaček, který těžil z nahrávky Adámka.

Hosté ale měli bleskurychlou odpověď, po závaru před brankou se nejlépe zorientoval Radim Hradil. Ten pohotovou dorážkou poslal Přerov do vedení. Kroky obou týmů srovnal Dominik Brouček. Produktivní hráč zužitkoval dobrý odraz a přízemní střelou poslal kotouč do sítě. V samotném závěru mohl Litvínov slavit výhru, protože se před Žurkem ocitl Adámek, ale přerovský gólman se nenechal zmást. O dělbě bodu nakonec rozhodla třetí minuta prodloužení, kdy rozhodl Jonáš Jobánek a zařídil svému týmu výhru.

Fanshop