Zápasy - Dorost 20. 02. 2020, Šimon Kadeřávek

Drama v Hradci Králové, dorostenci prohráli s Mountfieldem po nájezdech 2:3

V předvečer utkání litvínovského áčka narazili dorostenci shodou okolností na stejného soupeře, v rámci 17. kola nadstavby změřili síly s Hradcem Králové. Vyrovnaný zápas začal lépe pro domácí, zápletka přišla v závěrečné třetině. Hosté se prosadili dvakrát, hradečtí pouze jednou. O dělbě bodů musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí.

N17, 20.02.2020, Hradec Králové
logo Mountfield HK
logo Litvínov mládež
Mountfield HK Litvínov mládež
3sn 2
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 1:2 - 0:0 - 1:0
  • Střely na branku

    39:31
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 11. Beneš (Pajer, Jirků), 45. Brožek (O. Beran), rozh. náj. Budina

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 44. Vopat (Adámek, Skuhrovec), 52. Hocelík (Kuchař, Vopat)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Mareš – Kettner, Roischel

  • Sestava domácích

    Žalčík (Kasal) – Táborský, O. Beran, Boukal, Havlíček (C), Jerman, M. Pinkas – Klíma, Giesl, Budina (A), Pajer, Jirků, Novotný, Souček, Koblížek, Brožek, Mi. Beneš (A)

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Vyhlídal, Kuchař, Hocelík (C), Werner, Kadár (A), Hora, Martínek – Špaček, Postl, Bár, V. Beran, Adámek, Skuhrovec, Kočárek, Iljuk, Vopat, Dej (A), Šprynar


Reportáž

Úvodní buly vyznělo pro domácí, ale hosté se rychle zhostili puku a natlačili se do útočné třetiny. Před prvním zásahem uchránili Žalčíka obránci. Ostré šance viděli diváci na prahu páté minuty, nejdříve od modré prověřil domácího brankáře Vyhlídal, poté rozezvučel Budina tyč Čermákovy branky. Hradecký útočník vystihl přihrávku hostů a ujel sám na brankáře. O dvě minuty později Budina své počínání zopakoval, ale i tentokrát s negativním výsledkem.

Následně dostal Litvínov šanci v přesilové hře, ale domácí oslabení skvěle zvládli. Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě šel do vedení Mountfield. Pajer vybídl ke skórování Michala Beneše, ten nezaváhal a s notnou dávkou štěstí propálil Čermáka. Po inkasované brance dostali Severočeši další možnost hry 5 na 4, ale opět tuto příležitost odmítli. V samotném závěru mohl poslat domácí do dvoubrankového vedení Budina, ale jeho snahu zastavilo postavení útočícího hráče v brankovišti.

Druhé dějství bylo na góly chudé, ale na druhou stranu fanoušci viděli spoustu vyloučení. Nedisciplinovanou třetinu načal Vopat, který obdržel dvouminutový trest za podrážení. Domácí sice tlačili, ale Čermáka nepřekonali. Po této příležitosti dostali hradečtí další výhodu, přesilovka 5 na 3 trvala pouhé čtyři vteřiny, jelikož za Mountfield fauloval Pinkas.

Největší šanci prostřední dvacetiminutovky vyrobil Šprynar, který se dokázal proklestit až před Žalčíka. Gólovou radost však neochutnal. Závěr druhé třetiny měl značný náboj, což se odrazilo na ledě. Bojovalo se takřka o každý centimetr.

Poslední část začali lépe mladí chemici, u mantinelu využili skrumáže Adámek. Ten naservíroval Janu Vopatovi přihrávku na zlatém podnose, litvínovský útočník neměl problém zasunout kotouč za Žalčíkova záda. Hradec nenechal nic náhodě a na odpověď mu stačila pouhá minuta. David Brožek se uvolnil a přesnou trefou vrátil domácím vedení.

Severočeši se snažili o vstřelení vyrovnávací branky, ale většina jejich pokusů končila na Žalčíkovi. Jako například ve 49. minutě, kdy si do dobré pozice vybrusil Vopat. Kouzlo domácího brankáře platilo až do závěrečné desetiminutovky. Lukáš Hocelík využil chaosu před brankou a dorazil střelu svého spoluhráče. Dramatický zápas mohl rozhodnout Brožek, ale jeho střela zasáhla pouze betony Davida Čermáka.

Šedesát minut výsledek nepřineslo, a tak se zápas přesunul do prodloužení. V nastaveném čase měl Hradec několik příležitostí, ale ani jednu neproměnil ve vedoucí branku. Samostatné nájezdy dopadly lépe pro domácí, za které se v první sérii radoval Matyáš Budina. Litvínovští střelci recept na Žalčíka nenašli a odjíždí z východu s jedním bodem.

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Martin Štohanzl

Chtěl bych tým pochválit za velmi dobré utkání. Myslím si, že k tomu velkou měrou přispěl Litvínov, protože se hrál pěkný svižný hokej z obou stran, do poslední chvíle otevřený. Remíza v základní hrací době je spravedlivá a v nájezdech jsme byli o kousek šikovnější. Velká pochvala pro mančaft.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Začali jsme špatně, v první třetině jsme nehráli to, co bychom chtěli. Myslím ale, že od půlky zápasu jsme se zvedli a hráli dobrý hokej. Vyrovnali jsme se Hradci v pohybu a vytvářeli si šance. Škoda druhého gólu v naší síti, protože jsme možná měli jít do vedení, ale místo toho jsme dotahovali. Minimálně ten bod jsme si zasloužili a z Hradce je pro nás dobrý. A nájezdy? Když nedáme z pěti ani jeden, tak nemůžeme vyhrát.